Co dělám špatně? – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Co dělám špatně? – CSS – Fórum – Programujte.comCo dělám špatně? – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
24. 5. 2008   #1
-
0
-

Dělám si nový web, CSS "umím" už dost dlouho, ale pořád jsem asi nepochopil nějakou zásadní věc jak pozicovat prvky, pokud chci, aby to ve všech prohlížečích vypadalo stejně :smile1: Syntax, co k čemu je,... to znám dobře, ale pořád mám guláš v tom, jak se to dělá správně. Mohl byste mi prosim někdo poradit jak to přesně na svém webu mám udělat? Ať už mám pro jednou jasno :smile8:

Web je tady http://chrastysblog.ic.cz/webik/. Podle mých představ to vypadá jen v Opeře, podle které jsem to taky pozicoval... A ještě drobnost, jak v IE docílím zarovnání na střed? IE margin:auto; úplně ignoruje.

Díky moc, snad si někdo najdete pár minut času.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Reklama
Reklama
Cuirass0
Duch
24. 5. 2008   #2
-
0
-

No, nevím, jestli jsem zrovna ten pravý co by Tobě radil, protože se teprve učím základy tvorby stránek, jak vyřešit to, aby web vypadal ve všech prohlížečích stejně zatím nevím, svůj testovací web, na kterém se učím se mi podařilo vycentrovat jak pro Mozillu, tak pro IE a to tak, že jsem v souboru style.css tagu body přiřadil text-align: center, viz. takto:



body
{
text-align: center; /*vycentrovaní pro IE*/
}


a vytvořil jsem si v tom samém souboru třídu "obalovydiv", která zahrnuje celý web:



.obalovydiv
{
...
...
...
text-align: left; /*zrušení vycentrovaní textu*/
}


Nevim, kdyžtak zkus, jinak ten margin IE moc nepodporuje -

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.158.158.–
We are only humans...
mylan40
Super člen
24. 5. 2008   #3
-
0
-

Ja používam XHTML 1.0 Strict a dá sa povedať, že IE aj Fx zobrazujú stránky rovnako.

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> 

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="sk" lang="sk">

Edit:
V IE funguje aj centrovanie pomocou margin.
Ty máš na stránke HTML 4.01Transitional, pri ktorom tuším IE používa QUIRK režim, teda iný boxmodel... Ak by si prešiel na XHTML 1.0 Strict, už by si nemusel riešiť problémy ohľadom jednotlivých prehliadačov...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
24. 5. 2008   #4
-
0
-

Už jsem vyřešil všechny problémy, ani jsem se tady nemusel ptát :smile1: To zarovnání jsem vyřešil tak, že jsem ten hlavní div pozicoval absolutně, left:50%;... pak jsem mu nastavil margin, aby se odečetla polovina šířky obrázku, tím jsem docílil, že je to uprostřed :smile1: Děkuju za ochotu:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Manq
~ Anonymní uživatel
47 příspěvků
9. 6. 2008   #5
-
0
-

Obrázky můžeš centrovat pomocí display:block; margin: 0 auto;.

Jinak hlavní div centruj tak, že pro body nastavíš text-align:center; a pro hlavní div šířku, margin:0 auto a text-align:left;

Na nějaké absolutní či relativní pozicování se v tomto případě vykašli.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.63.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Kde dělám chybu? — založil martinb1984

CO je spatne? — založil Figa

špatné výsledky — založil vasek.t

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý