JDialog a Jframe – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

JDialog a Jframe – Java – Fórum – Programujte.comJDialog a Jframe – Java – Fórum – Programujte.com

 

Geroz
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
24. 5. 2008   #1
-
0
-

Zdravicko,

mam nasledujici dotaz.

Mam hlavni okno jFrame a ten udela jDialog. V tom dialogu se neco udela a potrebuju aby vysledek se nekam nastavil zase v tom main oknu. Proste aby rodic(main) vedel co udelalo dite(jDialog). Vim ze asi bude delat nejak pred getOwner() ale netusim jak a s cim to valat a jak s tim dal pracovat. Neporadi nekdo?

Zacatek kodu jDialogu (konstruktor):

public class SearchBox extends javax.swing.JDialog {

public SearchBox(java.awt.Frame parent) {
super(parent);
initComponents();
getRootPane().setDefaultButton(jButton1);
}
...

Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.48.–
joe0
Newbie
24. 5. 2008   #2
-
0
-

Tak si nastavíš třeba v tom main oknu nějakou proměnnou, do které to budeš ukládat. Nebo napíšeš metodu, která udělá to co zrovna chceš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.5.–
Geroz
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
24. 5. 2008   #3
-
0
-

Trosku podrobneji by to neslo. Aspon ukazka casti kodu. Takhle to nikdo nechape. Jasne, promenou v main do ktere by se to ulozilo bych chtel ale JAK to uz nereknes.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.48.–
Geroz
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
24. 5. 2008   #4
-
0
-

Jo abych odpovedel rozume, tak ten jDialog to hlavni "main" okno nevidi (tim myslim metody a promeny)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.48.–
joe0
Newbie
24. 5. 2008   #5
-
0
-

Nevíš jak se vytvářej proměnný a teď bys chtěl mít semestrálku, jestli jsi z FELu co?

Já bych to udělal třeba tak, že do mainu bych si dal třeba

public String result = "";

---

pak v tom okně, tam importuješ ten main.

A pak zápis dáš normálně:

result = "něco";

Složitý?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.5.–
Geroz
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
25. 5. 2008   #6
-
0
-

:-D

To si ze me delas prdel. Ok vidim ze v tomhle foru to s javou nema cenu. Sbohem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.48.–
Tomcat0
Newbie
25. 5. 2008   #7
-
0
-

Moznosti jsou v zasade dve.

1) Modalni dialog
Ten dialog vytvoris jako modalni (howto na googlu), cili uzivatel nemuze kliknout nikam jinam, pokud je to okno vyvolano. Metoda, kterou ho vyvolavas bude mit jako navratovou hodnotu to, co chces z toho okna predat do toho JFramu.

2) Rozhrani
Trosku slozitejsi varianta, ale podle me lepsi "practice". Vytvoris rozhrani s jednou metodou, jejiz vstupni hodnota bude to co chce ten JDialog predat tomu JFramu. Trida, ktera je tim JFramem pak toto rozhrani muze implementovat, cili si tu navratovou hodnotu nekam ulozi. Poslednim dilkem skladacky je, ze musis pri vytvareni toho dialogu do toho dialogu predat instanci JFramu (vytvari to on, takze jen preda this) a na tlacitko, co ten dialog potvrzuje navazat volani te metody z rozhrani.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.24.93.–
"Nemůžete nikoho nic naučit, můžete mu maximálně pomoci, aby to sám v sobě nalezl. " Galileo Galilei
joe0
Newbie
26. 5. 2008   #8
-
0
-

Geroz napsal:
:-D

To si ze me delas prdel. Ok vidim ze v tomhle foru to s javou nema cenu. Sbohem.


Nechápu, trochu slušnosti chlape.
(Jestli to je do semestrálky, tak věř tomu nebo ne, ale já jsem se to taky musel naučit).

A jinak, Tomcat ti poradil snad už dost. Já bych udělal ten první způsob, protože je pro mě jednodušší a zase toho tolik v tý Jave neumim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.5.–
Geroz
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
26. 5. 2008   #9
-
0
-

Ne v pohode. Ber to sportovne.

To Tomcat. Ja to mam tim druhym. Pohraju si s tim. Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.48.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Aktualizacia jFrame — založil james

Frame a Jframe — založil Herm

Průhlednost JFrame — založil Teo

JFrame kalkulačka — založil Tommi

NetBeans JFrame form — založil Tonda

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý