Jak vytvořit jakousi registraci v delphi? – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak vytvořit jakousi registraci v delphi? – Delphi – Fórum – Programujte.comJak vytvořit jakousi registraci v delphi? – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Jerry33
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
25. 5. 2008   #1
-
0
-

Zdar,
potřebuju pomoc, dělám do školy projekt a chci v Delphi vytvořit jakousi registraci (kdy se to, co někdo napíše do Editu uloží a bude to možné použít v dalším Editu v jiném formuláři) Díky za rady...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
Jerry33
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
25. 5. 2008   #2
-
0
-

Zdar,
potřebuju pomoc, dělám do školy projekt a chci v Delphi vytvořit jakousi registraci (kdy se to, co někdo napíše do Editu uloží a bude to možné použít v dalším Editu v jiném formuláři) Díky za rady...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
spartan13
~ Anonymní uživatel
67 příspěvků
25. 5. 2008   #3
-
0
-

Můžeš to jednoduše uložit do texťáku a pak načíst. Ale ty asi máš ty dva formuláře zapnuté najednou, takže to můžeš jednouduše načíst např.: Edit2.Caption:=Form1.Edit1.Caption

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.25.21.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
25. 5. 2008   #4
-
0
-

To spartan13 :

No já bych právě chtěl aby se to někam ukládalo a při dalším spuštění se uživatel nemusel znova registrovat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
25. 5. 2008   #5
-
0
-

Tak dej, aby se při zapnutí aplikace pokusila data načíst z nějakého souboru, pokud to proběhne úspěšně, tak to uživatele pustí dál a pokud neúspěšně, tak ho to požádá o registraci, ne?:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
25. 5. 2008   #6
-
0
-

To Chrasty :

panejo :) já s delphi dělám teprve 1/2 roku, takže s tim zas tolik neumim, tak kdyžtak napiš zdroják, nebo popiš podrobněji pls dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
Jerry33
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
27. 5. 2008   #7
-
0
-

pomozte pls někdo..pokročil jsem, ale stále nic moc, ted sem na to takhle :

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
Form2.Label2.Caption:='Uživatel : '+Edit1.Text;
Form9.Memo1.Lines.LoadFromFile(Edit1.Text+'.txt');
Form9.Memo2.Lines.LoadFromFile('_'+Edit2.Text+'.txt');

if Edit1.Text=Form9.Memo1.Text
then begin if Edit2.Text=Form9.Memo2.Text then
begin Form2.Show;
Form1.Hide;
end
else
Label3.Caption:='špatné přihlašovací jméno';
end
else
Label3.Caption:='špatné heslo';

end;

a když to spustim a do editu napíšu nezaregistrované jméno, tak to napíše chybu, protože to nemůže načís neexistující soubor. Najděte mi tam někdo chybu prosím..předem děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
Jerry33
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
27. 5. 2008   #8
-
0
-

pomozte pls někdo..pokročil jsem, ale stále nic moc, ted sem na to takhle :

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
Form9.Memo1.Lines.LoadFromFile(Edit1.Text+'.txt');
Form9.Memo2.Lines.LoadFromFile('_'+Edit2.Text+'.txt');

if Edit1.Text=Form9.Memo1.Text
then begin if Edit2.Text=Form9.Memo2.Text then
begin Form2.Show;
Form1.Hide;
end
else
Label3.Caption:='špatné přihlašovací jméno';
end
else
Label3.Caption:='špatné heslo';

end;

a když to spustim a do editu napíšu nezaregistrované jméno, tak to napíše chybu, protože to nemůže načís neexistující soubor. Najděte mi tam někdo chybu prosím..předem děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
Jerry33
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
27. 5. 2008   #9
-
0
-

To druhý je upravený!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
27. 5. 2008   #10
-
0
-

Kód sem dávej v code, jinak s Delphi ti já nepomůžu, neumím ho, jen jsem ti napsal takový algoritmický postup:-) Btw, za půl roku se toho dá zvládnout..:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Hologos
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
1. 6. 2008   #11
-
0
-

Používej funkci FileExists. Pokud zjištuješ podle existence souboru, zda je uživatel zaregistrován, tak pokud vrátí fce FileExists True -> Registrovaný, když False -> neregistrovaný. Podle mně je to ale něco jako drbání se levou rukou za pravým uchem.

Jestli v tom začínáš, bylo by lepší použít třeba datový soubory. Mají určitou strukturu, a tak jsou na tohle přímo stvořené. I když je to trochu prehistorické. Jestli se chceš zdokonalit, tak doporučuji nějakou EmbeddedDatabase.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.3.–
Hologos
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
1. 6. 2008   #12
-
0
-

Co když někdo ve jméně použije tečku? Třeba nezadá jméno, ale nickname s tečnou, dvojtečkou, lomítko atp? To ti uložení souboru spadne a soubor se nevytvoří. A pokud se bude při přihlašování na to odvolávat, tak ho to taky nepustí.

Takže kód něco na způsob ala (jestli jsem to správně pochopil):



procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
Login, Password : String;
begin
Login := Edit1.Text+'.txt';
Password := '_'+Edit2.Text+'.txt';

Form9.Memo1.Lines.LoadFromFile(Login);
Form9.Memo2.Lines.LoadFromFile(Password);

if (FIleExists(Login)) then begin
if(FileExists(Soubor2)) then begin
ShowMessage('Úspěšně jste se přihlásil.');
Form2.Show;
Form1.Hide;
end else begin
Label3.Caption := 'Zadal jste neexistující přihlašovací jméno.';
end;
end else begin
Label3.Caption := 'Zadal jste špatné heslo.';
end;
end;


Nevýhody?
Nikde tu nevidím, že pokud se Franta zaregistruje s heslem Pepík, a pak se zaregistruje Pepík s heslem Franta, že se pak nemůže přihlásit Franta s heslem Franta a Pepík s heslem Pepík.

Ty datové soubory je to nejlepší, co ti můžu doporučit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.3.–
Hologos
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
1. 6. 2008   #13
-
0
-

Oprava



procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
Login, Password : String;
begin
Password := Edit1.Text+'.txt';
Login := '_'+Edit2.Text+'.txt';

Form9.Memo1.Lines.LoadFromFile(Login);
Form9.Memo2.Lines.LoadFromFile(Password);

if (FIleExists(Password)) then begin
if(FileExists(Login)) then begin
ShowMessage('Úspěšně jste se přihlásil.');
Form2.Show;
Form1.Hide;
end else begin
Label3.Caption := 'Zadal jste neexistující přihlašovací jméno.';
end;
end else begin
Label3.Caption := 'Zadal jste špatné heslo.';
end;
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.3.–
Jerry33
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
1. 6. 2008   #14
-
0
-

ok moc děkuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.67.–
MZetko0
Stálý člen
10. 6. 2008   #15
-
0
-

Škoda jen, že je Delphi na práci se soubory dost těžkopádné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.235.–
"Přirozená inteligence bude umělou brzy překonána. Přirozenou blbost však umělá nemůže nahradit nikdy"
Jára da CIMRMAN
http://www.newgame.cz
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Jak vytvořit databazi — založil da11niel

Jak vytvořit prstenec? — založil Vladimír

Jak vytvorit .dll — založil jelleeeen

Jak vytvořit v PHP? — založil Daniel Herrmann

Jak vytvořit .EXE aplikaci — založil ospaly-stanislav

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý