Dodělal jsem dneska ročníkovku z informatiky a ještě potřebuju zjistit, jestli neobsahuje chyby. Je dělaná v Delphi a má to být program na tvoření a správu databází (databází myslím soubor na ukládání prvků, jako je telefonní seznam, databáze kradených aut atp.). Přikládám *.zip, obsahující samotný exáč, pdfko s manuálem (učitelka vyžaduje, ocenil bych', kdyby jste si ho přečetli) a zdrojové kódy (dělané to je v Turbo Delphi Exploreru). Podmínkou v ročníkovce byly operace se souborem (operace se souborem v pascalu), jinak nám nechala naprosto volné ruce. Prosil bych' o vyzkoušení na co největším počtu PC (pod Wine lze Volcan08 rozběhat i na Linuxu). Co program umí, dělá a jak to všechno probíhá si (prosím) zjistěte sami - ukáže se tak uživatelská přívětivost a funkčnost manuálu). Děkuji.
Fórum › Offtopic
Betatest Volcan08
TAk jsem si pročítal manuál a zarazila mě taková drobnůstka – zapoměl jsi si vyskloňovat příjmení ve větě: Projekt blbla bla žáka Jana Sedlák.
Potom by mi jako totálnímu PC laikovi vadilo naskinování winů – "Sakra, vždyť to moje okýnko vypadá jinak! Sakra, takže musím hledat jiný..." – člověk by si říkal, že to není možný, ale pár mých spolužáků je důkazem
A potom bych možná nahradil -> → - v použitém fontu spojovník a hranatá závorka krapet nesedí k sobě.
Vím, že jsem rejpal, ale takhle si možná šplhneš :)
Zítra zkusím program otestovat a přinutit ho k pádu...
Přinutit k pádu :-D
Mimochodem, našel jsem pár bugů (dva) a tak jsem se rozhodl, že to přestanu házet na server programujte.com a budu to někam uploadovat. Takže aktuální verze je nalezitelná tady http://uloz.to/433921/volcan08-rc1.zip. Manuál jsem ještě neupravoval. Díky za připomínky.
Známe bugy(které jsem ještě neměl čas opravit):
- V hlavní liště nefunguje tlačítko Help (to prostě proto, že jsem to tam ještě nedal :-D)
- Když vytvoříte databázi a pak vytvoříte novou, okno k vytvoření databáze je v pozadí. Nevím jak na to.
- Když máte databázi s dvěma vlastnostma, jedním (prvním) číslem a druhým stringem, vytvoříte položku a chcete editovat, edituje to pouze první vlastnost (dvakrát) -> při editaci to háže chybu, že zadaná hodnota musí být typu integer a pak to přepíše tu první vlastnost. S tím taky nevím jak hnout.
Nová verze: http://uloz.to/434166/volcan08-rc1.1.zip díky všem, co budou betatestovat
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Alfa testing Volcan08 — založil Garret Raziel
Prosba - betatest grafiky (prosím admina o smazání tohoto vlákna) — založil Mircosoft
Hledám betatestery serveru — založil xHire
Moderátoři diskuze