Pořebuju poradit – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pořebuju poradit – C / C++ – Fórum – Programujte.comPořebuju poradit – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

21. 2. 2006   #1
-
0
-

clovek by rekl ze je to na 100% dobre,ale kdyz chci znat druheho zamestnance nepusti me to k ménu :



#include<iostream>
using namespace std;
struct zamestnanci
{
char jmeno[20];
int vek;
char prace[1000];
}clen[32000];
int main()
{
int p_zamest;
const int b=36000;
int c=0;
int i=1;
char o[36000];
cout<<"zadejte pocet zamestnancu: ";
cin>>p_zamest;
cin.get();
o[c]='a';


for(i;i<=p_zamest && o[c]=='a';i++)
{

c++;
cout<<"jmeno zamestnance:";

cin.getline(clen[i].jmeno,20);
cout<<"vek:";
cin>>clen[i].vek;
cin.get();
cin.clear();
cout<<"popis prace:";
cin.getline(clen[i].prace,20);

cout<<"chcete zadat dalsiho zamestnance? a/n";


cin>>o[c];
cin.clear();

}



cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
22. 2. 2006   #2
-
0
-

promiň, ale nějak jsem nepochopil, co jsi tím myslel

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zden?k Lehock?
~ Šéfkorektor
+2
Grafoman
22. 2. 2006   #3
-
0
-

no mezi tagy 'code' a '/code'

samozrejme namisto tech uvozovek napises hranate zavorky. podivej se dolu na tagy, ktere jsou dostupne

protoze potom muzes vkladat kod formatovany a odradkovany jak chces a nebude deformovany

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
* Šéfkorektor *
Jura_0
Stálý člen
22. 2. 2006   #4
-
0
-

Tady to mas opravene a trosku okomentovane:



#include<iostream>
using namespace std;
struct zamestnanci
{
char jmeno[20];
int vek;
char prace[1000];
}clen[32000]; // celkem dost, radeji to placni na heap

int main()
{
int p_zamest;
const int b=36000;//nevidim vyuziti
int c=0; // celkem zbytecne
int i=0; // int i=1 pole se v C/C++ indexuje od 0
char o; // char o[36000] nechapu proc pole??
cout<<"zadejte pocet zamestnancu: ";
cin>>p_zamest;
cin.get();
o='a';


for(i;i<p_zamest && toupper(o)=='A';i++)
{

cout<<"jmeno zamestnance:";
cin.getline(clen[i].jmeno,20);
cout<<"vek:";
cin>>clen[i].vek;
cin.get();
cout<<"popis prace:";
cin.getline(clen[i].prace,20);
cout<<"chcete zadat dalsiho zamestnance? a/n";
cin>>o;
cin.get();
}
// kontrolni vypis
for(int j=0; j < i; j ++)
{
cout << clen[j].jmeno << endl;
cout << clen[j].vek << endl;
cout << clen[j].prace << endl;
}


cin.get();
return 0;
}


A tady mas jeste me 2 reseni, protoze s pouzitim STL se Ti velice usnadni zivot:


#include <cstdlib>
#include <iostream>
#include <vector>

using namespace std;

class CZamestnanec
{
public:

char jmeno[30];
size_t vek;
char prace[1000];
};

typedef std::vector<CZamestnanec> v;

int main(int argc, char *argv[])
{
size_t pocet, i;
cout << "Zadej pocet zamestnancu: "; cin >> pocet;
cin.get();
v prace;
for(i=0; i<pocet; i++)
{
char c;
CZamestnanec z;
cout << "Zadej jmeno: "; cin.getline(z.jmeno, 30);
cout << "Zadej vek: "; cin >> z.vek; cin.get();
cout << "Zadej praci: " ; cin.getline(z.prace, 1000);
prace.push_back(z);
cout << "prejete si zadat dalsiho zamestnance? a/n"; cin >> c;
cin.get();
if('A' != toupper(c)) break;
}

for(int j=0; j <prace.size(); j++)
{
cout << "jmeno: "<< prace[j].jmeno<< endl;
cout << "vek: "<< prace[j].vek << endl;
cout << "prace: " << prace[j].prace << endl;
}
cin.get();
return 0;
}


Anebo mam jeste ono druhe reseni, rekl bych v duchu OOP a C++:


#include <cstdlib>
#include <iostream>
#include <vector>

using namespace std;

class CZamestnanec
{
public:

std::string jmeno;
size_t vek;
std::string prace;
};

class CPrace: public std::vector<CZamestnanec>
{
public:
void nacti();
void vypis() const;
};

void CPrace::nacti()
{
int pocet;
cout << "Zadej pocet: "; cin >> pocet; cin.get();
for(int i=0; i<pocet; i++)
{
char c;
CZamestnanec z;
cout << "Zadej jmeno: "; getline(cin, z.jmeno);
cout << "Zadej vek: "; cin >> z.vek; cin.get();
cout << "Zadej praci: " ; getline(cin, z.prace);
push_back(z);
cout << "prejete si zadat dalsiho zamestnance? a/n"; cin >> c;
cin.get();
if('A' != toupper(c) ) break;
}
}

void CPrace::vypis() const
{
for(const_iterator i=begin(); i!=end(); i ++)
{
cout << "jmeno: "<< i->jmeno<< endl;
cout << "vek: "<< i->vek << endl;
cout << "prace: " << i->prace << endl;
}
}

int main(int argc, char *argv[])
{
CPrace pr;
pr.nacti();
pr.vypis();
cin.get();
system("PAUSE");
return EXIT_SUCCESS;
}


P.S.: Zkus si neco precist o praci s polem..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_0
Stálý člen
22. 2. 2006   #5
-
0
-

Jak se tak divam, tak tu je dokonce i tag 'i' a '/i', ktery celkem nesikovne zmizel jak z tveho tak meho kodu cili, poiud jsem te nepravem okrikl a mas u nacitani



//stejne tak i v mem kodu, kde pouzivam pro inkrementaci promennou i
clen[ta_posrana_promenna_co_se_inkrementuje].jmeno, ....

tak se velice omlouvam a v tom pripade si o praci s polem nic cist patrne nemusis.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marian0
Duch
22. 2. 2006   #6
-
0
-

Není náhodou operátor != znak pro nerovnost? tak proč teda funguje v:

do

{
cin >> n;
} while (n != 7);


jako operator porovnani ==? nebo jsem tu fci pochopil špatně?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
22. 2. 2006   #7
-
0
-

Mno díky tomu (n!=7) se ti fce zopakuje znovu pokud nezadáš číslo 7.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
22. 2. 2006   #8
-
0
-

Jura_: Jo, díky, jsem ti fakt vděčný, jenom bych potřeboval vysvětlit jednu drobnost. V

for(i;i<p_zamest && toupper(o)=='A';i++)


si použil toupper. Jaký to má význam?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_0
Stálý člen
22. 2. 2006   #9
-
0
-

To proto, ze pozdeji v tom cyklu se ptas, jestli chce uzivatel zadat jeste nekoho nebo ne. A uzivatel muze klidne zadat misto maleho 'a' velke 'A'. Proc toupper? Je to jen z toho duvodu, aby jsi nemusel testovat, jestli se to nerovna velkemu nebo malemu 'a', protoze ascii kod 'a' se nerovna ascii kodu 'A'.



'a'!='A'

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tonda0
Duch
25. 2. 2006   #10
-
0
-

cus programatori potreboval bych poradit sem na zacatku a vubec sem nepochopil jak mam udelat zacatek(kodovani prevadeni atd.)mate tam napsany ze tam musim dat nejaky zdrojovi kod atd. vubec nefim o cem se jedna poradte my pls. pokud mozno vice strucneji prosim napis my jak se to ma delat moc dekuju

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zdeněk Lehocký
~ Šéfkorektor
+2
Grafoman
26. 2. 2006   #11
-
0
-

Bylo jednou jedno vejce a z tohoto vejce... atd. jak moc na začátku? Nevíš co je zdrojový kód?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
* Šéfkorektor *
Tonda0
Duch
28. 2. 2006   #12
-
0
-

no proste jak mam vytvorit aby s toho pak bylo exe. co je zdrojovek kod ? a co s tim musim vsechno udelat moc diky a omlouvamse jel sem s rodicema do ?????proto sem tady nebyl 2 dny moc diky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
28. 2. 2006   #13
-
0
-

Zdrojový kód (text) je to co píšeš, abys z toho udělal program (spustitelný .exe soubor), potřebuješ překladač, např. Microsoft Visual C/C++, je jich spousta, pujč si v knihovně nějakou knížku o C pro začátečníky (pokud možno co nejnovější

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tonda0
Duch
1. 3. 2006   #14
-
0
-

jj mam microsoft visual c++ 2005 a kdys tam ten zdrojovy kod napisu pak s tim este neco taky musim udelat nebo snad ne??!!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
2. 3. 2006   #15
-
0
-

no jo !
ono trebalo by napisat nejky postup.
-----------
vytvor prazdny projekt
vloz do neho subor .cpp
do toho suboru napis ten zdrojovy kod
a hore by malo byt nejake tlacitko na compile and run
(mozno sipka,vykricnik,ozubene kolieska) alebo to hladaj v hornm menu.
-----------
este asi sa ti to aj podari ale len ti to blikne. takze (mozno to uz vies) pred

return 0;

z funkcie main daj
cin.get();cin.get();

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Tonda0
Duch
2. 3. 2006   #16
-
0
-

jo chlapi moc diky us my to de ted se ucit dal zdrojovy kod(text) a je to fakt moc diky jste nej.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tonda0
Duch
12. 3. 2006   #17
-
0
-

#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
cout << "delka pohlavi: " << endl;
int delka;
cin >> delka;
cout << "delka je: " << vek << endl;
cin.get();
cin.get();
return 0;
}


prosim pomozte my nevim co delam spatne moc diky za pomoc
ps:jestly by to slo dejte my icq pro rychlejsi domluvu upravi mich chyb dekuji mam i skype

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
petr0
Newbie
12. 3. 2006   #18
-
0
-

#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
cout << "delka pohlavi: " << endl;
int delka;
cin >> delka;
cout << "delka je: " << delka << endl;
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
<b>www.cg4u.ic.cz </b>- forum o grafice pro newbies <b>www.dewonhalo.ic.cz</b> -portfolio
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 39 hostů

Podobná vlákna

Potrebujem poradiť C++ — založil toso992

Potrebujem poradit... — založil SVKSuli

Potrebudjem Poradit ,Qt? — založil marek17

Potrebujem poradiť C++ — založil toso992

Potrebujem poradiť — založil stevo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý