[C#] Vytvoření buttonů, Načtení dat do TextBoxu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

[C#] Vytvoření buttonů, Načtení dat do TextBoxu – .NET – Fórum – Programujte.com[C#] Vytvoření buttonů, Načtení dat do TextBoxu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
3ppl30
Duch
26. 5. 2008   #1
-
0
-

cus mam pár otázek, potřeboval bych radu :smile11: do školy na IT mame vytvořit program v kterym když kliknu na button tak se mi vytvořej další 4 buttony. můj problém zpočívá v tom ,že nevim jak vytvořit ty buttony ... další vec kdyby byl nekdo tak laskavej a poradil mi jak mam načíst texták do textboxu byl bych moc rád ... předem díky za pomoc ;-)

Editoval djanosik: Upravil jsem název, aby lépe odpovídal obsahu vlákna.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.119.–
Reklama
Reklama
26. 5. 2008   #2
-
0
-

A cos v tý škole dělal, když se to probíralo? Obecně ti tu s úkolem nikdo neporadí, pokud se nebudeš sám snažit. Navíc jsou to snadno dohledatelný věci.

PS: Výmluvy si nech.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Standa
~ Anonymní uživatel
122 příspěvků
26. 5. 2008   #3
-
0
-

No, nebuď na něj tak tvrdý. Taky si někdy začínal ne???

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
26. 5. 2008   #4
-
0
-

Samozřejmě, ale na věci to nic nemění. Jde o to, jak k tomu člověk přistupuje, jak přistupuje sám k sobě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
petrl0
Návštěvník
26. 5. 2008   #5
-
0
-

Abych se vložil do diskuze, já osobně když jsem poprvé otevřel Visual Studio, program kterej mi zobrazí 4 buttony když kliknu na jeden jsem udělal bez přechozích znalostí.

Hele, a ted poslouchej, otevři si VS, nový projekt, otevře se ti okno v designeru. Namaluj tam 5 buttonu, button 1,button2 .... button5.

Až to budeš mít, tak jednou klikni na button2 a v properites v pravem sloupci najdi položku Visible. Nastav ji na False. To opakuj u button3,4,5

Po té dvakrát klini na button1. Zobrazí se ti prázdná metoda:



private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{

}


doní vlož následující kód:



button2.Visible = true;
button3.Visible = true;
button4.Visible = true;
button5.Visible = true;


Takže celý skript by měl vypadat následovně:


using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;

namespace buttoy
{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{

InitializeComponent();
}

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
button2.Visible = true;
button3.Visible = true;
button4.Visible = true;
button5.Visible = true;
}
}
}



No a toje vše máchale, do přílohy ti dávám exe soubor ukázky, samozřejmě pojištěn tak aby si ho neodevzdal jako úkol. :smile1:

Jestli chceš zdorjáky ozvi se na moje ICQ, 384 187 165

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
26. 5. 2008   #6
-
0
-

To petrl : Co myslíš, co člověku víc pomůže? Když mu dáš chleba a nebo když ho naučíš osít pole?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
petrl0
Návštěvník
26. 5. 2008   #7
-
0
-

To djanosik :
Já vím, když ho naučím osít pole. Ale třeba si to bude do smrti pamatova :smile1: , já jsem typ, kterej když ví tak to poradí a má dost velkou trpělivost.
A pak sám vím jak dávám ve škole pozor když čtu knihy(pod lavicí) dřív o PHP a teď o C#, ASP.NET a Ajaxu.
Tak třeba on si třeba při hodinách programování prohlíží kamasutru :smile1: :smile5: :smile6:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
26. 5. 2008   #8
-
0
-

To petrl : Nj. Trpělivosti mám dostatek, ale vím, že takovej přístup nikam nevede. Dnes jsem vděčnej těm, díky kterým jsem si uvědomil, že bez vlastního snažení se nedostanu nikam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
petrl0
Návštěvník
26. 5. 2008   #9
-
0
-

djanosik napsal:
To petrl : Nj. Trpělivosti mám dostatek, ale vím, že takovej přístup nikam nevede. Dnes jsem vděčnej těm, díky kterým jsem si uvědomil, že bez vlastního snažení se nedostanu nikam.



V tomhle s tebou jen souhlasím. Vzpomenu si na předání proměných mezi formy, na řešní jsem nakonec taky přišel sám, aby mi to neházelo ten null reference a jsem taky rád, docela dobře si to začínám osvojovat. Sem přeci jenom v C# začátečník. Teď s tím akorát řeším jiný problém, ale sem na fóro napíši zase až budu mít prolezlej net od A po Z a od Z po A :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
3ppl30
Duch
27. 5. 2008   #10
-
0
-

jj díky za pomoc , neco podobnyho me napadlo , ale učitel mi řekl že tahle ne ..
trochu mi s tim poradil a vzniklo z toho tohle

using System;

using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;

namespace WindowsApplication1
{
public partial class Form1 : Form
{
public Form1()
{
InitializeComponent();
}
Button[] b;
Random rnd;

private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
{
rnd = new Random();
b = new Button[1];
for (int i = 0; i < 1; i++)
{
b[i] = new Button();
b[i].Left = 50 * i;
b[i].Top = 50 * i;
b[i].Parent = this;
b[i].Height = 30;
b[i].Width = 30;
this.Controls.Add(b[i]);
b[i].Click += new System.EventHandler(this.b1_Click);
}
}


private void b1_Click(object sender, EventArgs e)
{
Button[] c = new Button[1];
for (int i = 0; i < 1; i++)
{
c[i] = new Button();
c[i].Location = new Point(35, 0 + i * 50);
c[i].Parent = this;
c[i].Height = 30;
c[i].Width = 30;
this.Controls.Add(c[i]);
c[i].Click += new System.EventHandler(this.b2_Click);

}
}
private void b2_Click(object sender, EventArgs e)
{
Button[] g = new Button[2];
for (int j = 0; j < 2; j++)
{
g[j] = new Button();
g[j].Location = new Point(0, 35 + j * 35);
g[j].Parent = this;
g[j].Height = 30;
g[j].Width = 30;
this.Controls.Add(g[j]);
g[j].Click += new System.EventHandler(this.b1_Click);

}
}


}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.119.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
27. 5. 2008   #11
-
0
-

To petrl : Vidiš to:-) (smysl mého příspěvku pochopí asi jen petrl :smile1: )

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
petrl0
Návštěvník
27. 5. 2008   #12
-
0
-

To 3ppl3 :
proč tak složitě? :smile19: ale taky řešení, můžeš přiložit exe soubor? zajímalo by mě to, jak vypadá výsledek :) :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
petrl0
Návštěvník
27. 5. 2008   #13
-
0
-

Chrasty napsal:
To petrl : Vidiš to:-) (smysl mého příspěvku pochopí asi jen petrl :smile1: )



Jo asi to pochopím jenom já :smile6: ale taky než mi to došlo :smile6: :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 60 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý