Potřebuju poradit s úkolem – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Potřebuju poradit s úkolem – Pascal – Fórum – Programujte.comPotřebuju poradit s úkolem – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Shadow0
Duch
27. 5. 2008   #1
-
0
-

Mám soubor txt, ve kterém je každé slovo na jednom řádku. Z těchto slov mám vybrat jedno náhodné. Díky za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.149.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
27. 5. 2008   #2
-
0
-

Jako vždy - pošli kousek svého kódu, bez něj ti tu nikdo neporadí

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
jozo00250
Návštěvník
27. 5. 2008   #3
-
0
-

do pola sa nacita obsah toho txt suboru (v jednotlivych prvkoch pola su teda jednotlive riadky suboru), potom sa uz len pomocou random vygeneruje nahodny index prvku pola a je to! (velkost pola si zvol podla toho kolko mas riadkov)



program slova;
uses crt;
var f : text;
i, NahodnyIndex : integer;
pole : Array[1..20] of string;
begin
clrscr;
randomize;
Assign(f,'pokus.txt');
Reset(f);
i:=0;
while not eof(f) do
begin
inc(i);
readln(f,pole[i]);
end;
Close(f);
NahodnyIndex:=random(i);
writeln(pole[NahodnyIndex]);
readln;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.36.–
Shadow0
Duch
29. 5. 2008   #4
-
0
-

Díky za radu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.149.–
jjjj
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
29. 7. 2008   #5
-
0
-

Prosím o pomoc stouto ulohou.Vůbec neumim programovat.
Sestavte funkční proceduru, která určí kolik sudých čísel se vyskytlo v
posloupnosti N celých čísel. Použijte ji v programu, který načte 2 přirozená
čísla K,L, počet řádků a počet sloupců matice, dále celočíselnou matici
typu (K,L) a vytiskne zadanou matici rozšířenou o jeden sloupec v kterém
budou počty sudých čísel na jednotlivých řádcích.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.117.217.–
jozo00250
Návštěvník
29. 7. 2008   #6
-
0
-

To jjjj : Takto by to mohlo vyzerat(uprav si to do procedury) :

program PMatica;

uses crt;
var Matica : Array[1..3,1..3] of integer;
k, l, i, j, parne : byte;
begin
clrscr;
parne:=0;
write('Zadajte pocet riadkov(k): ');
readln(k);
write('Zadajte pocet stlpcov(l): ');
readln(l);
writeln;
for i:=1 to k do
for j:=1 to l do
begin
write('a[',i,',',j,']= ');
readln(Matica[i,j]);
end;
writeln;
for i:=1 to k do
for j:=1 to l do
begin
if Matica[i,j] mod 2 = 0 then inc(parne);
write(Matica[i,j]:4);
if j=l then
begin
write(parne:4);
parne:=0;
writeln;
end;
end;
readln;
end.


Maticu reprezentuje dvojrozmerne pole Matica(rozmer si nastav na nejaku hranicnu hodnotu a mozes pridat podmienku na kontrolu dodrzania rozmeru matice). Nacitaju sa rozmery matice (k,l). V cykloch for sa nacitaju jednotlive prvky matice podla zvoleneho rozmeru. Potom sa realizuje zase v cykloch vypis matice a sucasne sa pomocou podmienky testuje ci prvok(cislo) matice je parne(sude) alebo nie je, ak ano zvacsi sa premenna parne o jednotku. Ako sa matica vypisuje tak sa vzdy na koniec prida vypis poctu parnych cisiel v riadku a to tak, ze dalsia podmienka zabezpeci ze sa vypise az za vypisom kazdeho jedneho riadku, dalej sa musi vynulovat premenna parne inak by sa na dalsom riadku matice vypisoval pocet parnych cisel aj z predchadzajuceho riadku matice....

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.4.–
petros
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
2. 8. 2008   #7
-
0
-

Prosím potřeboval bych poradit.

Program načte neprázdnou posloupnost nenulových čísel ukončenou číslem
nula, která už do posloupnosti nepatří, a určí součin těch členů posloupnosti,
které byla kladná.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.117.217.–
Nosko0
Stálý člen
2. 8. 2008   #8
-
0
-

@petros

var

vysledok=1;
cislo;
while((cislo=nacitajCislo())!=0)
begin
if(cislo>0)
vysledok*=cislo
end;
println('Vysledok je',vysledok);


Nie je to priamo pascal ale snáď ti nebude robiť problém si to "preložiť", ak hej, odporučil by som nejaký tutoriál ala pascal basics :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.37.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
2. 8. 2008   #9
-
0
-

To jozo0025 : to je přímo pro pascal a nebo pro Delphi a Lazarus.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.117.217.–
jozo00250
Návštěvník
2. 8. 2008   #10
-
0
-

To Anonymní uživatel : Pisane je to v Borland Pascal 7, v delphi by to malo fungovat ako console application, a Lazarus nepoznam...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.50.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
3. 8. 2008   #11
-
0
-

To Nosko : nevim v jakem programu to mam udelat,v pascalu mi to nefunguje.
Ale presto dekuji za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.117.217.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
3. 8. 2008   #12
-
0
-

To jozo0025 : jak mam naprogramovat tohle v pascalu.Předem moc děkuji.

Program načte neprázdnou posloupnost nenulových čísel ukončenou číslem
nula, která už do posloupnosti nepatří, a určí součin těch členů posloupnosti,
které byla kladná.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.117.217.–
jozo00250
Návštěvník
3. 8. 2008   #13
-
0
-

To Anonymní uživatel : Ako napisal Nosko, najdi si nieco k zakladom Pascalu...

program test;

uses crt;
var cislo : integer;
sucin : word;
i,pom : byte;
begin
clrscr;
i:=0;
sucin:=1;
pom:=0;
repeat
inc(i);
write(i,'. cislo = ');
readln(cislo);
if cislo > 0 then sucin:=sucin*cislo
else if cislo < 0 then inc(pom);
until cislo=0;
writeln;
if pom=i-1 then sucin:=0;
writeln('Sucin kladnych clenov postupnosti = ',sucin);
readln;
end.

Pochopenie programu necham na tebe, napis ak by si niecomu nechapal!

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.50.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
25. 8. 2008   #14
-
0
-

a kdyz tam budu chtit i realna cisla tak napisi real

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.117.217.–
jozo00250
Návštěvník
25. 8. 2008   #15
-
0
-

To Anonymní uživatel : Ano, premenne cislo a sucin musia byt typu real.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.186.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
25. 8. 2008   #16
-
0
-

Takze nejak takhle
program test;
uses crt;
var cislo :real;
sucin : word;
i,pom : byte;
begin
clrscr;
i:=0;
sucin:=1;
pom:=0;
repeat
real(i);
write(i,'. cislo = ');
readln(cislo);
if cislo > 0 then sucin:=sucin*cislo
else if cislo < 0 then inc(pom);
until cislo=0;
writeln;
if pom=i-1 then sucin:=0;
writeln('Sucin kladnych clenov postupnosti = ',sucin);
readln;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.117.217.–
KIIV
~ Anonymní uživatel
8631 příspěvků
25. 8. 2008   #17
-
0
-

co si spocitat pocet radku pak random a na zaver vypsat radek na t random pozici?
co se srat s nacitanim do pameti...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
tucna0
Návštěvník
26. 8. 2008   #18
-
0
-

To Chrasty : Néé, tady mu opravdu nikdo neporadí a opravdu to nikdo nenapíše celé za něj... ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.141.–
jozo00250
Návštěvník
26. 8. 2008   #19
-
0
-

To Anonymní uživatel : ale ja premenna sucin musi byt typu real pretoze budes nasobit realne cisla, a tam kde si neviem preco prepisal inc(i) na real(i), tam ponechaj inc(i). Skus sa naucit aspon zaklady Pascalu napr tu http://pascal.webz.cz/kurs/index.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.186.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Potřebuju poradit — založil JohnyGamer

Potřebuju poradit — založil Pechy

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý