Faktorial - IF funguje, WHILE ne – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Faktorial - IF funguje, WHILE ne – Java – Fórum – Programujte.comFaktorial - IF funguje, WHILE ne – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr Hájek
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
27. 5. 2008   #1
-
0
-

Zdravím,
má někdo prosím nějakou hyoptézu, proč tento algoritmus funguje s IFem, avšak nikoliv s WHILE?

Za případné nasměrování i čas moc děkuji...

Petr




class Faktorialy {
public static int faktorial;
public static int vysledek = 1;

public static void main(String[] args) {
if (args.length == 0) {
System.out.println("Usage> Name Number");
} else {
faktorial = Integer.parseInt(args[0]);
vysledek = faktorial(faktorial);
System.out.println("Faktorial cisla " + faktorial + " je " + vysledek);
}
}

public static int faktorial(int hodnota) {
while (hodnota > 0) {
// if (hodnota > 0) {
vysledek *= hodnota;
faktorial(--hodnota);
}
return vysledek;
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.77.165.–
Reklama
Reklama
Sajmi0
Newbie
28. 5. 2008   #2
-
0
-

Zkus spíš



public static int Faktorial(int cislo)
{
if (cislo <= 1)
{
return 1;
}

return cislo * Faktorial(--cislo);
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.171.–
Quiark
~ Anonymní uživatel
593 příspěvků
28. 5. 2008   #3
-
0
-

Protože while svůj blok opakuje dokud podmínka platí, zatímco IF ji provede jen jednou. Docela zásadní rozdíl...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.4.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Faktorial - IF funguje, WHILE ne — založil Petr Hájek

Faktorial — založil Tom@sQo

Faktorial — založil Snake

Faktorial ve while — založil Noneus

Diskrétní matematika - faktoriál — založil Ing.Dutá_Hlava

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý