AJAX - problém – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

AJAX - problém – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comAJAX - problém – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

hal_sk
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
28. 5. 2008   #1
-
0
-

Zdravím.
Mám formulár http://www.2001.genezis.eu/php_ajax_pokusy/index.html. Do textarey napíšem text, v selectboxe vyberiem znak napr. "a", stlačím "odoslať" a php skript mi spočíta koľkokrát sa "a" nachádza v zadanom texte.

To funguje. Ale ja by som potreboval docieliť, to aby sa výsledok z php nezobrazoval na novej čistej stránke, ale v tom žltom DIV-e "mistoZobrazeni", pomocou AJAX-u. Bez refrešu stránky a najlepšie hneď, bez stlačenia "submit" (neni podmienkou).

V HTML kóde mám už pre AJAX niečo predpripravené (pomáhal som si návodom). Ale bol by som Vám vďačný ak by ste mi povedali, že čo tam mám zmeniť, aby to robilo to čo chcem.
Díky.

Zdrojáky:

pocitaj.php


<?

$text = $_GET["text"];
$vyber = $_GET["vyber"];
echo substr_count($text,$vyber);
?>


index.html

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<link href="styles.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<title>
test
</title>
<html>
<body>
<script type="text/javascript">
function vyberClanek()
{
var url = document.getElementById("vyber").value;
if (url != 0)
{
if (window.ActiveXObject)
{
httpRequest = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
else
{
httpRequest = new XMLHttpRequest();
}
httpRequest.open("GET", url, true);
httpRequest.onreadystatechange= function () {processRequest(); } ;
httpRequest.send(null);
}
else
{
document.getElementById("mistoZobrazeni").innerHTML = "";

}
}
function processRequest()
{
if (httpRequest.readyState == 4)
{
if(httpRequest.status == 200)
{
var mistoZobrazeni = document.getElementById("mistoZobrazeni");
mistoZobrazeni.innerHTML = httpRequest.responseText;
}
else
{
alert("Chyba pri nacitani stanky"+ httpRequest.status +":"+ httpRequest.statusText);
}
}
}
</script>
<form name=f value="pocitaj.php" action="pocitaj.php" method="GET">
<textarea value="text" name=text rows="8" cols="40"></textarea>
<br> Pocet znakov
<select name="vyber" id="vyber">

<option value="a"> a
</option>
<option value="b"> b
</option>
</select>
<input type="submit">
</form>
<div id="mistoZobrazeni">
</div>

</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.69.–
28. 5. 2008   #2
-
0
-

Pouzij jQuery, tam je to otazka jednoho radku kodu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý