Zdravim, potřeboval bych poradit nějaké chytré řešení na následující věc.
Z databáze si pomocí selectu vytáhnu všechny položky, které splňují požadovanou podmínku...
Např. tedy dostanu, že podmínku splňují nějaké položky, ze kterých si následně vytáhnu určitou hodnotu. Dostanu tedy výpis těch hodnot a protože jsou některé stejné, dostanu výpis např. 1,1,1,1,2,2,2,3,3,3
A moje otázka zní, jak udělat kód, který mi tyto hodnoty vypíše, ale tak, že když už jedna byla vypsána, nevypíše se.
Z uvedeného příkladu bych tedy dostal pouze 1,2,3
Dlouho jsem neprogramoval v PHP a je mi jasné, že půjde o nějakou prkotinku a nechci se po 5 hodinách, kdy bych na to (snad) přišel, se vztekat :smile14: . Proto píšu sem, předem mnohokrát děkuji.
Fórum › MySQL
Výpis stejných položek pouze jednou
http://sk.php.net/manual/en/function.array-unique.php napríklad táto funkcia..
Všem mnohokrát děkuji za nápady. Já blbec pořád hledal nějakou funkci v PHP, která by mě duplicid zbavila. Ve stejném čase, kdy psal Tocimanko, jsem našel funkci array_unique, bohužel další práce s ní by byla poněkud obtížná.
Mrknul jsem tedy na MySQL příkazy a samořejmě naprosto primitivní slovo vše vyřešilo... Jak jsem dlouho nic nedělal, dělám strašně fatální chyby :-D.
Užil jsem pouze SELECT DISTINCT, pro ty, kteří by řešili něco pobodného přidávám ukázku kódu:
$result = $db->sql_query("SELECT DISTINCT id FROM ".$prefix."_xxx WHERE id_parent='".$id_parent."'");
while ($row = $db->sql_fetchrow($result)) {
$id = $row['id'];
$result2 = $db->sql_query("SELECT id, nazev, ikona FROM ".$prefix."_xxx_ikony WHERE id='".$id."'");
while ($row2 = $db->sql_fetchrow($result2)) {
$id_xx = $row2['id_xx'];
echo $id;
}
}
je tam možná něco blbě, sepsal jsem to narychlo ;). Ještě jednou díky!
To all: Aha, sorry, som si nevšimol, že tie duplicitné záznamy ťaháš z db :) To vec rieši.
A čo ti je prosím ťa také zložité na array_unique() ?!
$pole_bez_duplicit = array_unique($pole_s_duplicitami);
...a máš nové pole bez duplicitných záznamov :) Teda len v prípade, že vieš pracovať s poliami, lebo treba zostaviť nejak to $pole_s_duplicitami, ale to by už problém nebol.
Samozrejme SELECT DISTINCT to celé rieši ...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Seskupení stejných položek v mysql + jejich počet — založil Rumburak
PHP MySQL Ukažení pouze jednou — založil Skaci
Posloupnost, každou hodnotu vypsat pouze jednou — založil kejta
Při příchozí notifikaci přehrát zvuk pouze jednou — založil jAkErCZ
Výpis + zjištění počtu stejných čísel — založil Gereth