Výška webu – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Výška webu – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.comVýška webu – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kouky
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
28. 5. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, mám trošku netradiční otázku. Každý prohlížeč má jinak veliké nástrojové a ovládací lišty, někdo používá ještě různé vyhledávací lišty. Lze nějak zjistit, kolik PX na výšku má uživatel dostupných pro zobrazení webu? Šířka se dá vyřešit width: 100%; ... height: 100%; bohužel nefunguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.179.–
Reklama
Reklama
Tocimanko0
Grafoman
28. 5. 2008   #2
-
0
-

Výška webu by měla být dle mne flexibilní v závislosti od obsahu webu. Nebo se mýlím?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.86.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Kouky
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
28. 5. 2008   #3
-
0
-

Ano měla, ale dejme tomu, že bych chtěl, aby se stránka nescrollovala a základem by byl DIV, který by vyplnil celou výšku, kterou mu uživatelův browser nabídne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.179.–
sir_arthur
~ Redaktor
0
Stálý člen
28. 5. 2008   #4
-
0
-

staci trochu googlit (hned prvy odkaz): http://www.xs4all.nl/~peterned/examples/csslayout1.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.117.–
@mattonik
Tocimanko0
Grafoman
28. 5. 2008   #5
-
0
-

To Kouky : Fuj, to jako chceš něco jako frames s hnusnými scrollbary? Ech...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.86.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
28. 5. 2008   #6
-
0
-

Tocimanko: Zda se, ze jsi nikdy nezkousel vytvorit nejake pekne JS UI. Jak myslis, ze to resi treba Gmailnebo ruzne mapove programy? Vzdyt ty vyplnuji celou obrazovku...

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Tocimanko0
Grafoman
28. 5. 2008   #7
-
0
-

To CommanderZ : Jo, to máš pravdu :) Neskoušel. Jenže stále nevíme, o jaký typ webu jde... Pokud jde o běžnou webovou prezentaci, není potřeba využít nejaké pěkné efektní js ui ;) ... Je-li to opravdu jenom obdobná prezentace, múže mít klient vypnutý javascript a pak jsme všichni v prdeli :)

Btw: Doufám, že mi ta čeština jde :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.86.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
28. 5. 2008   #8
-
0
-

To Tocimanko : hm, neni zas tak pravda.. napriklad, pokud chcu mit paticku vzdycky prilepenou ke spodu, i v pripade, kdy obsah ji tam "nenatlaci", je treba vyuzit tuto ficuru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Kouky
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
28. 5. 2008   #9
-
0
-

Chci si na iframe udělat vlastní grafické scrollbary. Už jsem byl na dobré cestě, ale zase se mi nepodařilo dát height iframe na 100%.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.179.–
raddino0
Návštěvník
28. 5. 2008   #10
-
0
-

nehodil bys sem to co si zatim vytvoril??? rad bych se na to podival..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.184.–
sir_arthur
~ Redaktor
0
Stálý člen
29. 5. 2008   #11
-
0
-

fuha davat do stranky 100%siroky a vysoky iframe?aky vyznam?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.117.–
@mattonik
Orcslayer0
Stálý člen
29. 5. 2008   #12
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.82.–
Kouky
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
29. 5. 2008   #13
-
0
-

Orcslayer: Děkuji moc, to v tom JS se mi líbí. Lze tu šířku dostat nějak do CSS nebo proměnné PHP?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.179.–
Orcslayer0
Stálý člen
30. 5. 2008   #14
-
0
-

To Kouky : Do CSS opět přes javascript ala element.style.width = sirka + "px";

Ad php - na co to potřebuješ? :o) PHP a kalkulování bůhvíčeho z výšky okna... brrr... :) Edit: Jinak to samo přes ajax...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.82.–
Kouky
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
30. 5. 2008   #15
-
0
-

To Orcslayer : Potřebuji, aby JS zjistil tu výšku a podle toho dal vysoký IFRAME :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.179.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Výška — založil EJoo

Výška 100% + scroll — založil Forest

Objem vody a výška — založil Peter

Závislá výška elementu — založil BeRRi

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý