C# nebo PHP? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# nebo PHP? – PHP – Fórum – Programujte.comC# nebo PHP? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

fszoo0
Duch
29. 5. 2008   #1
-
0
-

Dobry den, chtel bych se zeptat v cem si myslite ze je lepsi se dnes zacit ucit pogramovat? PHP nebo C# ? C# je novinka, ale PHP je zase dlouho a dobre podporovano a na web jelikoz vecina serveru je na Linuxu se hodi vic naopak s PHP (jestli se nepletu) nejde udelat okenni aplikace, je jen po web. A jak spolupracuje C# s databazi MySQL? oboji ma sve pro i proti, zajimalo by me jaky na to mate nazor rozhoduji se a nejsem si jist. Dekuji mnohokrat rad bych zvolil spravne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.142.–
JannyM
~ Anonymní uživatel
72 příspěvků
29. 5. 2008   #2
-
0
-

To fszoo :
Nazdar ja som chvilku pracoval v PHP vytvoril som v nom 2 systemy pre zber dat pre jednu firmu. Teraz trsoku sprtam ASP.2 a C#
Podla mna nemozes porovnavat C# s PHP ale ASP.2 a PHP. PHP je len scriptovaci jazyk ktory nie je nejako zlozity ale na to aby si v nom nieco naprogramoval sa musis naucit este CSS, Javascript, HTML a MYSQL pokial v nom ches robyt aj databazove veci. Neviem ako je to s roznymi editormy pre vyvoj ja som pouzival softik PSpad. ASP.2 je plnohodnotny programovaci jazyk. Ja osobne odporucam pre webstranky ASP.2 pretoze ms wisual web developer studio ti poskituje obrovske zjednodusenie a zrychlenie programovania. Mozstvo veci roby za teba kdez to v php musis doslova odprogramovat takmer vsetko sam. Dalsia vej je ze C# je plne objektovo orientovany jazyk co ma obrovske vykody. Nebudem to rozvadzat bo sam o tom vela neviem ale pokial chces zacat programovat a chces sa tym zivit ci si tym privirabat zacni tym ze si vytvoris email na hotmail.com a potom si stahnes Web developer studio ktore si cez ten email zaregistrujes a uz mozes veselo pracovat. Php je si ce pekne ale je to tak trosku plitvanie casom podla mojho nazoru. Odporucam abti aby si navstivil www.microsot.cz konkretne aspon tieto odkazy: https://s.microsoft.com/cze/msdn/connection/default.mspx
http://msdn.microsoft.cz/webcasts/
Dalsou vynodov je ze ak ches robit stranku v asp mozes si zadarmo zalozit hosting a vytvorit domenu na stranke http://www.asp2.cz
Tak prajem vela uspechov v rozhodovani a hlavne najskvor si nieco o oboch jazykoch precitaj a potom sa rozhodny bo rpechadzat z ja zyka na iny je narocne.

PS. Pokial som napisal nejake hluposti tak sa ospravedlnujem ale takyto zaver som si o tom urobil ja a rad sa neham poucit od ostatnych.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.189.16.–
Santas0
Věrný člen
29. 5. 2008   #3
-
0
-

Dalsou vynodov je ze ak ches robit stranku v asp mozes si zadarmo zalozit hosting a vytvorit domenu na stranke http://www.asp2.cz


pre php toto existuje tiez a je ich oooovela viac

Tak prajem vela uspechov v rozhodovani a hlavne najskvor si nieco o oboch jazykoch precitaj a potom sa rozhodny bo rpechadzat z ja zyka na iny je narocne.


tak podla mna to neni pravda
c#,c,c++,php vsetko to len vpodstate vychadza z C (c# i z javy)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.56.–
http://psandtner.sk/blog
29. 5. 2008   #4
-
0
-

To fszoo : C# nebo PHP? To je dnes bezpředmětná otázka, ale zkusím to.

Zásadní problém vidím asi v tom, že PHP je nemoderní bastl, který nemá moc co nabídnout a pokud s programováním teprve začínáš, neexistuje důvod, proč se ho učit. Teď nepočítám názory pubescentů a fanatiků s omezeným pohledem. Navíc trh je rádoby PHP programátory přesycen a může být problém najít nějaké uplatnění. Je třeba si uvědomit, že PHP lze stejně jako C# (u kterého není jiná možnost) používat společně s .NET frameworkem (resp. ASP.NET pro web).

Na webu potřebuješ v obou případech znát X/HTML, CSS a výhodou je určitě JS a případně XML. V ASP.NET lez používat i MySQL, ale proč bys to dělal? Jsou tu kvalitnější databáze (Oracle, MS SQL). Někteří považují za velkou nevýhodu ASP.NET výstupní kód, ale to lze obejít např. při použití MVC frameworku. Neměj strach, že bys nenašel hosting. Není jich mnoho, ale většina z nich je kvalitní.

Desktopové aplikace pro Windows lze pod .NETem vyvíjet i v PHP, ale C# zde zůstává nejlepší volbou (je to cesta nejmenšího odporu). Samozřejmě nemluvím o aplikacích, kde je potřeba využít HW prostředky co nejefektivněji. U Linuxu s žádným z těchto jazykům příliš neuspěješ (i když projekt Mono už je celkem použitelnej).

Zdaleka jsem nenapsal všechno. Pokud chceš vědět víc, zeptej se na konkrétní věci. Řikáš, že bys rád zvolil správně, ale v tom ti subjektivní názory ostatních (kterých tu může být většina) k ničemu nebudou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
29. 5. 2008   #5
-
0
-

To Santas : To se teda vsaď, že to je pravda. Nejde jen o to našprtat si rozdíly syntaxe, např. takový .NET framework je platforma s širokým záběrem a pro PHPčkaře, který se pro změnu rozhodne to může znamenat stopku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
pawlik0
Grafoman
29. 5. 2008   #6
-
0
-

myslim ze PHP ma vice priznivcu -> vice lidi ti s tim pomuze, vice navodu atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
29. 5. 2008   #7
-
0
-

To pawlik : To by mělo být to poslední, co ovlivní tvé rozhodnutí. Proč? Protože kdyby všichni uvažovali takhle, tak bychom si mohli stále myslet, že je země placatá.

Tím samozřejmě nechci říct, že podpora není důležitá (spíš naopak). Nicméně si nemyslím, že to při rozhodování mezi C# a PHP hraje nějakou zásadní roli. Doba, kdy .NET používala hrstka nadšenců je dávno pryč. Dnes je komunita dostatečně velká.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
pawlik0
Grafoman
29. 5. 2008   #8
-
0
-

To djanosik : To záleží na člověku... Mrkvosoft sice používám, ale podle syntaxe bych v žádném jeho jazyku programovat nechtěl. Uznavam, ze v PHP kodech je nekdy bordel, ale to je o zvyku :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
Santas0
Věrný člen
29. 5. 2008   #9
-
0
-

djanosik napsal:
To Santas : To se teda vsaď, že to je pravda. Nejde jen o to našprtat si rozdíly syntaxe, např. takový .NET framework je platforma s širokým záběrem a pro PHPčkaře, který se pro změnu rozhodne to může znamenat stopku.


mne to fakt nepripada az take
skusal som c# (spravil som dve app, ale nemam na to teraz cas), v skole robim v c(+SDL) a doma v php a nerobi mi problem medzi tym prechadzat, ono to podla mna chce nejake to logicke uvazovanie a nebrat vsetko od slova do slova a niekedy sa aj zamysliet

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.56.–
http://psandtner.sk/blog
pawlik0
Grafoman
29. 5. 2008   #10
-
0
-

JannyM napsal:
Dalsia vej je ze C# je plne objektovo orientovany jazyk co ma obrovske vykody.


V C# se nejak moc nevyznam, ale PHP je taky objektove...? Nebo v cem je to 'plne objektove'...?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
Santas0
Věrný člen
29. 5. 2008   #11
-
0
-

v c# mas vsetko ako objekt
v php nemusis OOP pouzit

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.56.–
http://psandtner.sk/blog
fszoo0
Duch
29. 5. 2008   #12
-
0
-

Trochu vic me ale laka PHP a to hlavne z duvodu ze v PHP je napsanych hromada free redakcnich systemu pro web, napr spice Drupal a když to budu chtit nějak rozšířit tak je mi C# k ....

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.144.–
29. 5. 2008   #13
-
0
-

To pawlik : Nevim, jaký jazyky konkrétně Mrkvosoft vyvíjí (nikdy jsem o té fě neslyšel), ale syntaxe je čistě subjektivní věc - záleží to na každém z nás a nemá smysl to v diskuzích řešit. Nicméně pokud je jazyk nelogicky navrženej a je v něm zmatek, tak to pocítí každý (kromě lidí, kteří to nechtěj vidět).

C# není plně objektový jazyk (to je např. Smalltalk). Nicméně podpora objektů je tam myslím lepší než v PHP (nejsem si jistej, když jsem pracoval s PHP, tak tam nic jako objekty neexistovalo).

To Santas : Samozřejmě, že to nekdo zvládne líp a někdo hůř (nedá se to říct v absolutní rovině). Ale i tak, zkus 20 let pracovat v PHP a pak přejít na C#. Uvidíš, jakej v tom budeš mít bordel. Prostě jedna věc je změnit jazyk, ale druhá věc je změnit platformu/framework (často to spolu souvisí).

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
29. 5. 2008   #14
-
0
-

To fszoo : Pokud po tom opravdu toužíš, pak je to správná volba (bez ohledu na to, co tady kdokoli z nás píše).

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Tomcat0
Newbie
29. 5. 2008   #15
-
0
-

To Santas :
Co dodat, velice omezeny nazor....

Jinak k veci. C# je relativne hodne velky kanon. Da se v nem psat opravdu lecos, vcetne desktopovych aplikaci apod. To lze prirovnat napriklad k Jave (odpurci necht me nekamenuji, jen prirovnavam ;)). Faktem je, ze ackoli v PHP pisu dlouho, nemyslim si, ze to je pekny jazyk, ani ze ho ceka nejaka slibna budoucnost. Proc v nem pisu? Je jednoduchy, lze v nem psat opravdu velmi efektivne (to je u webu bohuzel casto to nejdulezitejsi), o tom si muze jak Java, tak C# nechat jenom zdat. Jeho strasnym problemem je, ze obzvlastne v CR v nem pisi mraky pubertaku, co si mysli, ze CRUD formular z nich dela programatory.
Chapu tvuj pohled, ze si chces jasne vybrat, chce to tak kazdy, kdo se tu na to pta, ja to tak mel taky. Svet IT se velmi rychle meni, modni vlny prichazi a odchazi, necekej, ze zustanes jen u jednoho jazyka. Presto, co jsem napsal, bych ti pri tom zpusobu rozhodovani, jaky delas doporucil C#. Urcite te nauci lepe programovat nez PHP. I tak to ale bude mit chyby, holt umeni programovani je iteracni proces, proto horsi volbou podle me nejde moc zkazit :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.24.93.–
"Nemůžete nikoho nic naučit, můžete mu maximálně pomoci, aby to sám v sobě nalezl. " Galileo Galilei
petrl0
Návštěvník
29. 5. 2008   #16
-
0
-

Co dodat, djanosik a Tomcat ti toho řekli dost, jako programátor PHP, který přecháí na platformu .NET a C#. Ti můžu jen a jen doporučit tuto volbu a to je C#. SIce v něm houbeles umím, ale to co vím mi stačí k tomu abych dokázal říct "PHP je primitivní jazyk".

To pawlik : Myslím že dokumentace je dostatečná viz: http://msdn.microsoft.com/cs-cz/library/default(en-us).aspx

To Santas : To není dúležitý kolik máš webhostingů, ale jak jsou kvalitní. Pro ASP.NET stačí bohaťe http://aspweb.cz http://asp2.cz a http://czechia.cz ;
Jestli chceš dávat do jednoho pytle jazyky c#,c,c++,php tak jseš pěknej blbec, ano je tam možná trochu z C, ale už jenom srovnání C, C++ a C#. C je starý nemoderní, neobjektový. C++ rozšířená verze C o OOP no a C# moderní a plně objektový jazyk, který podporuje díky .NET věci jako je automatická správa paměti.

To fszoo : Na http://aspweb.cz najdeš též opensource redakční systémy psané v ASP.NET pro tvůj web.

To Santas : Kdyby si o tom něco věděl, tak nemůžeš napsat to co jsi napsal.....PHP a C, obadva jsou defakto neobjektové jazyk, s tím že PHP od verze 4 se snaží OOP podporovat. Zkus si něco v C# .NET a dáš mi za pravdu.

Takže zpět C# je vynikající volba, a jestli chceš vidělat velký prachy nauč se ho, rádoby pubertálních programátorů PHP je moc a práce se těžko hledá. Naproti tomu .NET programátorů(opravdových programátorů) je málo. Rozhodnutí je na tobě

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
pawlik0
Grafoman
29. 5. 2008   #17
-
0
-

Je to čistě subjektivní, záleží, jak ti sedne syntaxe, chování a vše. Tak teda doporučuju zkusit C#, a pokud ti nebude vyhovovat, koukni se na PHP.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
Earl Cash0
Věrný člen
29. 5. 2008   #18
-
0
-

To petrl :

SIce v něm houbeles umím, ale to co vím mi stačí k tomu abych dokázal říct "PHP je primitivní jazyk".

tvuj nazor uz kazdy cetl v jine diskuzi, zel bohu ji kvuli tvym hloupym prispevkum, snazici se rozpoutat flamewar, zablokovali....

takze se alespon tady snaz vest seriozni debatu.....pokud to umis.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
petrl0
Návštěvník
29. 5. 2008   #19
-
0
-

To Earl Cash : A není snad primitivní jazyk, jestli Vám to nedošlo nikomu, tak už sme se zmiňovalm, na PHP jsem začínal. Co je na PHP 5 suprového že ho stavíte na uroveň vyšších jazyků jako je C#? Povídej rád se poučím :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
Al0
Věrný člen
29. 5. 2008   #20
-
0
-

To petrl : Ale, ale, přece si hned nebudem nadávat do blbců, protože ych asi dostal ban.. Tvůj názor je všem jasný z tvého příspěvku, ALE rpoč nadáváš jiným, protože ho nezdílí? Tak třeba mě štve že C# nefaká na linuxu. Je logické že PHP bude "omezené" (i když to není zas tak uplne pravda má sposusty rozšíření), když bylo vytvořeno jedním manikem doma, kdežto C# bylo vytvořeno velkou firmou které "okopírovala" (všiměte si uvozovek, ano vím o smlouvé MS vs SUN) jazyk jiné velké firmy. No já byt tebou volim taky C# POKUD hodláš tvořit na windows a chceš tvořit rozšířené weby.. Ovšem pokud někdy plánuješ přechod na linux, či chceš používat cizí CMS, nebo si chceš vytvořit osobní stránku a víc nic, di do PHP..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Earl Cash0
Věrný člen
29. 5. 2008   #21
-
0
-

To petrl : zatim jsi jediny kdo se snazi neco neustale srovnavat a stavet na stejnou uroven....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
petrl0
Návštěvník
29. 5. 2008   #22
-
0
-

To Al : C# taky jde na Linuxu, viz Mono; To není jen můj názor je to i pravda.

Hele rozhodnutí je na tobě, ale z vlasní zkušenosti. Mám teď problém s určitými věci v C# díky zvyklostem z PHPka. Ale je to na tobě :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
pawlik0
Grafoman
29. 5. 2008   #23
-
0
-

Ma otazka: Z jakych duvodu se učit C#? V čem je lepší než PHP? Na co se C# hlavně používá?
Protože už PHP nějak tak umím, rad bych vedel o tom, jak je na tom C#.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
29. 5. 2008   #24
-
0
-

To Al : Ale pozor, on tam fachá a musím říct, že velice dobře (i když rychlost by mohla být lepší). Dokonce už je kompletní podpora WinForms 2.0 API. Mohl by sis s tím trochu pohrát a třeba o tom něco napsat ;)

Těch uvozovek jsem si všimnul, ale přece. Mezi Javou a C# došlo k jisté obousměrné inspiraci, ale označovat jedno nebo druhé za kopii? Já nevim, že tahle myšlenka je mezi určitým okruhem lidí stále tak populární.

BTW: Já se takových diskuzí nerad účastním a pokud se to bude posunovat směrem k nesmyslnýmu flamu, tak to tady zamknu (oops ... já nemůžu, ale to nevadí).

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Santas0
Věrný člen
29. 5. 2008   #25
-
0
-

petrl napsa

To Santas : To není dúležitý kolik máš webhostingů, ale jak jsou kvalitní. Pro ASP.NET stačí bohaťe http://aspweb.cz http://asp2.cz a http://czechia.cz ;
Jestli chceš dávat do jednoho pytle jazyky c#,c,c++,php tak jseš pěknej blbec, ano je tam možná trochu z C, ale už jenom srovnání C, C++ a C#. C je starý nemoderní, neobjektový. C++ rozšířená verze C o OOP no a C# moderní a plně objektový jazyk, který podporuje díky .NET věci jako je automatická správa paměti.


viac hostingov, vacsia konkurencia, snazsia sa o vyssiu kvalitu za nizsiu cenu ;) (moj nazor)

je super, ze mi nadavas do blbca, ale bolo by dobre citat, co pisem
napisal som, ze vychadzaju z C, nie, ze su ako C

c#,c,c++,php vsetko to len vpodstate vychadza z C (c# i z javy)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.56.–
http://psandtner.sk/blog
29. 5. 2008   #26
-
0
-

To Santas : On třeba C# vychází z C++, Javy, Pythonu, Ruby, Pascalu, VB a myslím, že i některých dalších, ale to vůbec nehraje roli.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Al0
Věrný člen
29. 5. 2008   #27
-
0
-

To djanosik : Jo já sme mono zkoušel ale diky jeho sttabilite a rychlosti sem si musel koupit novou klavesnici.. O té oboustrané inspiraci mi povídej.. jaká? 6e se java stala Open Source? To asi neníí inspirace od MS :D A nevím omlouvám se, ale furt to vidím jako kopii javy.. Nemohu si pomoct..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
petrl0
Návštěvník
29. 5. 2008   #28
-
0
-

To djanosik : On C# spojuje uživatelskou náklonost Visual Basicu a sílu a výkon C++(dělám chytrýho ale tohle psali v knížce) :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
Earl Cash0
Věrný člen
29. 5. 2008   #29
-
0
-

To petrl :

C je starý nemoderní, neobjektový.

s timto rozhodne nesouhlasim v plnem zneni...jazyk C je sice stary, ale stale najde sve uplatneni, zejmena pri programovani OS a dalsich veci, kdy je kladen duraz na rychlost a prenositelnost....

a to ze neni objektovy z nej dela neco podradneho? OOP je pouze jeden ze zpusobu reseni daneho problemu, takze urcite bych timto neargumentoval....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
petrl0
Návštěvník
29. 5. 2008   #30
-
0
-

To Earl Cash : Když budu dělat OS, tak na zaklad jako je boot atd. použiji C++, a nazbytek už C#. No nevím,nevím že C je něco podřadného jsem neřekl. A odbočím, máš moc pěknej web, myslím ten na IC.cz, takovejch funkcí, jen tak dál. :smile2:

Výte co mě je to vlastně jedno. Já umím PHP a to dost dobře. Učím se C# .NET a jsem rád že jsem tak učinil. Já nezaspím a nezůstanu v době kamené. V době C, C++ a PHP ale půjdu novými moderními technologiemi. A nadávejte na Microsoft jak chcete. ale kdo dokázal to co Bill? (epiteton).

To fszoo : Můj názor znáš. PHP je primitivní a jestli s programováním nemáš skušenosti tak bude asis snažší, ale i přesto se vrhni na C# a uvidíš nebudeš litovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
petrl0
Návštěvník
29. 5. 2008   #31
-
0
-

To djanosik : Odbočím od tématu. Jaký používáš OS a IDE? Máš MSN, nebo trapné ICQ? Dyžtak prohodíme kontaky :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
Earl Cash0
Věrný člen
29. 5. 2008   #32
-
0
-

To petrl : http://www.organ-service.cz/aktualita1/velka.jpg

Když budu dělat OS, tak na zaklad jako je boot atd. použiji C++

myslim ze boot se pise v assembleru...ale o tom ti povi vic Zelenac, ten v tom ma praxi......

A nadávejte na Microsoft jak chcete. ale kdo dokázal to co Bill?

o tom zadna, Bill mel dobry napad a byl (jak se rika) "vychcany"....ale rekl bych ze prave on neni/nebyl tim taznym konem ve vyvoji softwaru, jako spis dobrym ekonomem a manazerem (snad to nazyvam spravnymi jmeny)....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
petrl0
Návštěvník
29. 5. 2008   #33
-
0
-

To Earl Cash : kdybych si to jméno pamatoval :) toho tažnýho koně ve vývoji software :) a k tomu assembleru, nechtěl jsem do diskuze tahat další jazyk :), není to tak dávno co jsem tady čet diskuzi, ale boot by měl jít napsat v C++, nebo se mýlím?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
29. 5. 2008   #34
-
0
-

To Al : No táák, udržuj si trochu nadhled.

Kdo ví, jestli by Java 5.0 přinesla takové věci, jako např. konstrukci foreach, typ enum, autoboxing, enumerátory/iterátory, modifikátor params a možná něco dalšího (nepamatuju si to přesně), kdyby to nepřevzala z C#. Něco určitě ano, ale to se už nedozvíme.

Navíc jsou tady věci, které C# od začátku měl (neberu v potaz syntaktickej cukr přidanej v C# 3.0) a Java ne (např. přetěžování operátorů, indexery a vlastnosti objektů). Tuším, že Java stále postrádá obdobu modifikátorů ref a out, ale to si nejsem jistej.

Pokud lze něco považovat za kopii Javy, tak je to dnes už neaktuální Visual J++, za který Sun podal na MS žalobu (ten ho poté musel z nařízení soudu stáhnout).

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
petrl0
Návštěvník
29. 5. 2008   #35
-
0
-

To Earl Cash : Jdu spát, tak jestli máš zájem zítra pokecáme. Zatím

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
29. 5. 2008   #36
-
0
-

To petrl : HH, neprohodíme. Nevidím k tomu důvod. Jinak Vista Bussiness a VS 2008 Pro (jsem otevřen i jiným řešením, ale zatím jsem spokojenej s tím, co mám a co si mohu legálně dovolit).

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
petrl0
Návštěvník
29. 5. 2008   #37
-
0
-

To djanosik : Tak to jsme na to podobně, Vista a VS express C# 2008, pro mě supr kombinace, též ji mám plně legálně :smile1:

Zkoušel jsem Sharpdevelop, ale je to takovej hodně podbonej program VS 2003. Ale je open source :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
Earl Cash0
Věrný člen
29. 5. 2008   #38
-
0
-

To petrl : ono to neni jen jedno jmeno...je to cely tvurci tym m$....ale tohle neni predmetem teto diskuze....

btw.: nechapu tu tvoji "odbocku" smerem k memu webu.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
petrl0
Návštěvník
29. 5. 2008   #39
-
0
-

To Earl Cash : neřeš to, myslím že téma diskuze bylo jiné

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
29. 5. 2008   #40
-
0
-

To Earl Cash : Pokud jde o "otce" jazyka C#, tak je to stejný člověk, který má na svědomí návrh Delphi (někdo raději Object Pascal, ale není to úplně totéž). Jméno bohužel neznám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Baseilos0
Duch
29. 5. 2008   #41
-
0
-

Podla mna C# a PHP sa neda porovnavat. A osobne si myslim ze je jedno pre co sa rozhodes. Clovek sa neuci programovaci jazyk ale programovat. Ak poznas principy tak myslim presedlat z jazyka na iny jazyk je otazkou par tyzdnov.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.182.–
Earl Cash0
Věrný člen
29. 5. 2008   #42
-
0
-

To djanosik : takto jsem to nemyslel ale diky za informace....chtel jsem jen pro informaci (viz prispevek od petrl) uvest, ze Bill Gates by to tak daleko zrejme nikdy nedotahl, bez kvalitnich zamestancu (programatoru) - to jsou ti tazni kone celeho m$....Bill se staral pouze o marketingove zalezitosti, popripade navrh algoritmu ale uz ne o samotny prepis do programovaciho jazyka....takto jsem se to docetl v rozhovoru a myslim ze neco podobneho rikal i "Na plovarne s Markem Ebenem"...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
JannyM0
Návštěvník
30. 5. 2008   #43
-
0
-

Ako vidim prebralo sa tu mnoho jazykov a nazorov. Nie som ziadny znalec som len zaciatocnik a z toho vsetkeho co tu bolo povedane by som si dovoli spravit taky drobny suhrn. Dufam ze nikohmu neukrivdim a nenapisem nic co by niekoho urazilo. Tak ako bolo povedane myslim si ze nie je dvolezite ucit sa jazyk ale ucit sa programovat! mysliet ako program. Ja ked som zacinal napisal som mnozstvo kodov za ktore by som si teraz asi nafackoval ale problem bol v tom ze som bol samouk a nikto mi nic nepovedal az som stretol cloveka ktory mi ukazal len par fint a uz to slo. Pokial mas moznost spolupracovat s niekym kto programuje skus to a ked sa naucis "riesit zakladne problemy" tak potom uz je jedno v akom jazyku to urobis rozdiel je podla mna len v tom ako to v tom jaziku napisat. (len moj osobny nazor nemusi to byt uplne tak)
Takze ak ches len napisat svoju stranku a venovat sa jej chod do php je to jednoduchsie ale vyvoj je podmieneny dalsimy jazikmy bez ktorych php nema velku efektivitu (javascript). Pokial sa ches venovat programovaniu a skusit na tom nieco zarobit alebo robyt fak velmi kvalitne a pekne stranky vrhni sa na ASP. Ako som uz vravel prechadzam z php na asp a moznosti vo vizualstudiu ma uplne nadchli to co v php programujem dajme tomu 30min v asp urobi jedna funkcia. Ak ches robyt efektivne rychlo a jednoducho nauct sa pouzitav visual studio a usetris mnozstvo casu. Uz len podpora databaz je tam nadherna. Daslia vec je OOP. V php je sice OOP ale nidky som sa nedostal k jeho pouzivaniu. Cital som o tom ale nakoniec mi jeden clovek povedal ze to nema zmysel ked chcem pouzivat OOP tak mam prejst na C# ze tam to ma aspon zmysel. Neviem ci mal pravdu ale velmi ma zaujal tento sposob programovana a myslym si ze ma buducnost. Inak neviem ako je to s PHP ci vide dalsia verzia ale podla niektorych ludi uz tak skoro nie co by v takomto pripade zanmenalo obrovske minus ale k tejto teme by sa mohol vyjadrit niekto kto do toho vidi ja som len pocuval nazory inych ludi a necham sa rad poucit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.189.16.–
don_Dominique0
Super člen
30. 5. 2008   #44
-
0
-

Juj tady se nám to rozjelo ... myslím zajmavá diskuze ;-) já sem sice PHPkář jako p*ase ale v podstatě souhlasím s djanosik ! Podle mě je v opravdu velkých prokejtech PHP naprosto nepoužitelné a pokud se o takový projekt někdo v php pokusí tak z toho vznikne naprosto neefektivní bastl ... kvuli tomu sem přešel na mod_python ! zatím s tím spíš experimentuju ale zetím se mi to zdá jako seriozní řešení .. tak bych se vás chtěl rovnou zeptat co vy říkáte na pouzžití pythonu na webu ? Samozřejmě nezvarhuji C# i když nejsem příznivcem mrkvosoftu ... osobně sem v něm leccos zkoušel byl sem naprosto spokojen ... až na prvotní zmatek (to je přesně to co ste tu někteří popisovali při přechodu z PHP na .NET) ale když tohle člověk překoná tak si IMHO myslim že ASP.NET je kvalitní a silný nástroj pro web ... kdybych se měl dneska rozhodovat tak dávám přednost C# !!! Toť můj názor končím :smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.24.–
insider0
Věrný člen
30. 5. 2008   #45
-
0
-

JannyM napsal: Ako som uz vravel prechadzam z php na asp a moznosti vo vizualstudiu ma uplne nadchli to co v php programujem dajme tomu 30min v asp urobi jedna funkcia.


K tomu bych rekl jednu vec - c# bezi na .NET, coz je cely framework obsahujici spoustu funkci zjednodusujicich praci, kdezto php je "odkazano jen na svoje" funkce, kdyz si stahnes nejaky framework, tak spoustu veci taky udelas jednou funkci namisto 30 minut psani ...
Sam mam za sebou jen super rychlo kurz c#, uz jsem dostkrat premyslel, ze bych na nej i presel, ale porad mam dost prace na php projektech, takze se k tomu bohuzel jen tak nedostanu. Nebudu rikat, ktery jazyk je lepsi, protoze kazdy z tech jazyku je podle me urcen k necemu jinemu.

A jeste otazecka, abych byl v obraze: co presne se da za pomoci c# vytvorit na webu, co se s php nezvladne? Web je vzdy jen vygenerovene HTML na zaklade nejakych vypoctu a nejak si neumim predstavit, ktery vypocet by c# dokazal a php ne(nezalezi mi na rychlosti a narocnosti, jde mi o to, co jeden umi a druhy ne)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.97.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
marzelo0
Newbie
30. 5. 2008   #46
-
0
-

Velmi zaujimava tema. Hlavne ked som sa zacal ucit PHP a nakupil som si o nom knihy. Nakoniec sa budem musiet ucit aj C#. Normalne som z toho zmeteny. navrhujem spravit aj nejaku anketu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.242.–
JannyM0
Návštěvník
30. 5. 2008   #47
-
0
-

To insider : No ja som sa docital ak sa nemylim alebo som to blbo nepochopil ze vlastne v asp nepotrebujes nejko moc vediet javascript pretoze funkcie ktore obsahuje framework pracuju tak ze ti vlastne spravia to co potrebujes priamo v ASP a nepotrebujes ktomu dalsi jazik. Napriklad ked mas formular a potrebujes okntrolovat spravnost zadanej hodnoty tak musis pouzit javascript (ak ches aby kontrola prebehla este pred odoslanim) kdez to v ASP je na to funkcia ktora to uroby bez toho aby si musel cokolvek pisat v javascripte. A vystup asp by mal byt len jednoduchy javascript co ma vyhodu hlavne na klientskej strane, nie je potreba mozstvo doplnkov napr activex ...
Ale to je len zaver ktory som si spravil ja po citani roznych publikacii na internete. Pokial sa milim alebo posielam nepravdive informacie rad sa neham poucit

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.189.16.–
JannyM0
Návštěvník
30. 5. 2008   #48
-
0
-

To marzelo : No to je skvely napad tiez by ma zaujimal vysledok Inak nemusis sa ucit C# ked necheces. Ja som na tom presne tak isto ale vravim pre mna najvecsia okolnost ktora ma ovplivnila je samoten wisual studio. To je faktor preco prechadzam na ASP inak by ma na to asi nikto tak skoro nedostal:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.189.16.–
30. 5. 2008   #49
-
0
-

To insider : Zde není otázka, co v ASP.NET/C# lze a v PHP nikoliv. V obou případech jde o cestu, která vede ke stejnému cíli. Je tedy vhodnější zaměřit se na způsob dosažení toho cíle.

To marzelo : To určitě ne, nemusíš vůbec nic. Záleží pouze na tom, jestli chceš (v případech, že na tebe netlačí saměstnavatel, apod). Anketa je k ničemu, bude vyjadřovat pouze názor většiny hlasujících.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
marzelo0
Newbie
30. 5. 2008   #50
-
0
-

ja som doteraz tvoril stranky vo Flasku co je dost malo. Flasko je skor na take male prezentacne stranky. Preto uvazujem o niecom takom ako je PHP + Mysql.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.242.–
marzelo0
Newbie
30. 5. 2008   #51
-
0
-

To djanosik : s Tou anketou suhlas :) beriem spat

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.242.–
JannyM0
Návštěvník
30. 5. 2008   #52
-
0
-

To marzelo : Z mojho pohladu nie je nad cim rozmyslat ked sa nieco ucit tak neico poriadne. Podla mna to vypliva uz z nazvov oboch jazykov PHP - scriptovaci jazyk C# - plnohodnotny plne objetovy jazyk co znie lepzie? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.189.16.–
30. 5. 2008   #53
-
0
-

To JannyM : To je všeobecná výhoda komponentového přístupu k tvorbě webu (WebForms), hodně věcí je už tak nějak "zabaleno" uvnitř. Na druhou stranu to přináší horší možnost kontrolovat výstupní kód, ale jak už jsem psal - v mnoha případech to lze řešit (vlastní ControlAdapters, úpravy kódu před odesláním na klienta, apod).

V případě, kdy chceš něco složitějšího, tak se danej jazyk prostě musíš naučit (nebo využít někoho, kdo ten jazyk zná). Stejného efektu lze dosáhnout i v PHP (i když to může být komplikovanější).

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
marzelo0
Newbie
30. 5. 2008   #54
-
0
-

To JannyM :To djanosik : mate pravdu. Uz aj ked som sa na to dal. Cas ukaze ci sa dam potom aj na c#. Zatial mi staci PHP.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.242.–
JannyM0
Návštěvník
30. 5. 2008   #55
-
0
-

To marzelo : Ja som na tom bol tak isto ale trvalo mi asi 2 mesiace kym som sa rozhodol sa na to trochu pozriet a nejako cim dalej ma to viac a viac zaujima.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.189.16.–
30. 5. 2008   #56
-
0
-

To don_Dominique : Python není špatná volba. Je to myslím dost pokročilej jazyk a hodně se s ním naučíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
don_Dominique0
Super člen
30. 5. 2008   #57
-
0
-

To djanosik : já se v něm právě už dost naučil ... tak to chci právě zůročit ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.24.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
30. 5. 2008   #58
-
0
-

Já vám povím své zkušenosti. První jazyk, který jsem se učil, bylo samozřejmě HTML (+CSS) - to tak, že někdy v osmé třídě ho nějak objevil kamarád, který měl jako první z nás internet - stáhl nám (třem ;) celý jakpsatweb.cz a už jsme se učili. Netrvalo to dlouho a zvládali jsme to s klidem a udělali pár těch zbytečnejch webů. Pak jsem se dostal do doby temna, kdy jsem na "programování" asi na rok zanevřel (stejně jako na programujte) a pak jsem dostal chuť ozkoušet si nějaký desktopový jazyk. Začal jsem s C++. Líbilo se mi, ale po nějaké době jsem zjistil, že je pro mě zbytečný dělat desktopový aplikace (víc mě bavilo pracovat na webu a tak) a ztratil jsem motivaci učit se C++ a začal jsem s PHP. V tom lecos sepíšu dodnes (tam jsem měl taky pauzu - jednu dobu jsem ho uměl fakt dobře a pak zas přisla půlroční doba temna, ale dneska dělám v OOP PHP). Pak jsem si zase chtěl ozkoušet ono ASP.NET s C#, ale nevím proč (no možná kvuli Microsoftu - já su den sadař Jablkář :D)...vůbec mě to nepřirostlo k srdci ani nenadchlo (teda až na Silverlight, ten se mi vcelku líbí :) a vrátil jsem se do kolejí PHP (jak už jsem říkal) a k dnešku zlehka začínám s Javou, která mi možná k srdci přiroste bo se mi hodně líbí. Já žádný z těchto jazyků nedávám nějak suprově (až na to HTML, CSS a vcelku JS :D), protože mě začalo byvit víc pracovat s grafikou než programovat, ale nezanevřel jsem na něj a mám chuť v něm pokračovat. Jo je to tak, že jsem zkoušel a "dělal" kde co, ale zase jsem vyzkoušel co jsem vyzkoušet chtěl a víc co mi sedlo a co ne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
petrl0
Návštěvník
30. 5. 2008   #59
-
0
-

To don_Dominique : Ahoj, taky jsem se učil jeden čas python, a umím snad i ještě základy, dokonce jsem v něm začal psát vyhledavač, něco jako google, prostě search bot, je nedokončenej(někde mám ještě zrojáky, že bych ho dokončil?). Na pythonu se mi líbí jednoduchá sintaxe a výko. Python je též dobrá volba.

JannyM : To JannyM : Konečně další člověk s kterým jen souhlasím. Mám velké zkušenosti s PHP, programuji v něm dost dlouho, ale z C# se nedá srovnávat.

Ale vyber si sám, už jenom z hlediska ze rádoby PHP programátorů je kupa, a těch .NET moc není.

Ještě k tomu Pythonu, pro web by se dal použít i suprově Perl. :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
Prog.0
Věrný člen
31. 5. 2008   #60
-
0
-

Ja som za server-side javascript ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.219.–
Prog.
Al0
Věrný člen
31. 5. 2008   #61
-
0
-

To Prog. : To nechápu jak to myslíš? Javascript přece jede na straně uživatele a ne severu ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
31. 5. 2008   #62
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Al0
Věrný člen
31. 5. 2008   #63
-
0
-

To djanosik : Aha, to jo, díky za informaci!

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
don_Dominique0
Super člen
2. 6. 2008   #64
-
0
-

To petrl : jio search bota semtaky udělal .. fungoval a rychle taky byl ale pak se mi už nechtěl dělat bot kterej by ty stránky nějak přelouskával a získával z nich udaje a vypočítaval podle nich něco jak PR ! ;-) a podobný věcičky ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.24.–
w3q0
Věrný člen
2. 6. 2008   #65
-
0
-

To petrl : Ja sa učím aj C# aj PHP. ASP.NET nemá takú podporu(aspoň zatiaľ) ako PHP, a kedže som aj webdesignér, začal som sa učiť PHP. Ale na C# nedám dopustiť. Môj názor je taký, že nepoznám prehľadnejší jazyk(no flame). Robím občas v C++, láka ma, ale nejako mi až tak nesedí. Napr. sa mi tam nepáčia tie časté:: :D brrr :D Na C# som si proste zvykol, a keď ide o desktop app tak jednoznačne C#. Chápem že chceš niečo, čo má budúcnosť, preto ti odporúčim .NET, hlavne C#(VB nenávidím ;)). Pod .NET môžeš robiť aj webové stránky, resp. máš tam skriptovací jazyk ASP pre platformu .NET. Je trošku zložitejší ako PHP, ale podľa mna efektívnejší. A ak by si sa chcel programovaním živiť, asi fakt .NET, pretože PHP-čkári sú na každom rohu. A ASP.NET je podľa mna lepšie na väčšie projekty.

To djanosik : Čo si myslel tým, že v PHP robí každý puberťák? Veď keď napr. chcem byť ja programátorom, tak sa nezačnem učiť programovať v 60-ke. Ak sa nemýlil ty si začal v 11 nie?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 40 hostů

Podobná vlákna

PHP nebo JavaScript? — založil wannabewebguy

PHP nebo JavaScript? — založil wannabewebguy

PHP nebo jiný jazyk... — založil Lama

ASP.NET nebo PHP — založil Bogdan

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý