Jednoducha otazocka okolo retazcov – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jednoducha otazocka okolo retazcov – C / C++ – Fórum – Programujte.comJednoducha otazocka okolo retazcov – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
29. 5. 2008   #1
-
0
-

Ak si definujem smernik takto

char *temp;
mozem ukladat retazec do premennej takto
strcpy(temp, "retazec");
. je to vporiadku alebo treba stale alokovat miesto? pretoze doteraz to takto robim a este mi aplikacia nepadla.dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.244.–
Reklama
Reklama
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
29. 5. 2008   #2
-
0
-

Musíš alokovat. Zatím to je jen náhoda, že to nepadalo, jednou spadne. Jde o to, že ukazatel musí někde ukazovat, přesněji že ty musíš vědět, na co má ukazovat. Teď ti to ukazuje někam do paměti, bohužel nevíš kam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
29. 5. 2008   #3
-
0
-


Tak potom keby som chcel do tejto premennej zapisovat stale ine data
tak by som musel stale pred zapisom uvolnovat pamat? pretoze za kazdym by bola velkost ukladanych dat ina...

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.244.–
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
29. 5. 2008   #4
-
0
-

Ano. Případně pokud pracuješ v C++, tak dej raději přednost třídě std::string, ta už se o alokaci a dealokaci postará sama a mimojiné má řádu užitečných metod. Tím si ušetříš dost trápení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
29. 5. 2008   #5
-
0
-

ok. vdaka

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.244.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 69 hostů

Podobná vlákna

Nejasnosti okolo exec — založil Jeffery

Border okolo iframe v ie7 — založil svobodicz

Rovnosť reťazcov — založil Grungy

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý