Dobré odpoledne.
Chtěl jsem se zeptat, jak udělat, že když kliknu na prázdné políčko (myslím takové, které neudává počet min v okolí), tak se mi zobrazí všechny sousední takováto políčka? Radši to ještě upřesním obrázkem - na červeně začmárané políčko jsem kliknul a chci, aby se zobrazily všechny sousední "prázdná" políčka + jedno sousední udávající počet min v okolí: http://img230.imageshack.us/my.php?image=minyvk2.gif
Díky.
Fórum › C / C++
Miny - zobrazení sousedních políček
Tady se hodí datová struktura zásobník. Na začátku do něj šoupneš políčko, na které jsi klikl.
while (na zasobniku neco je) {
p = zasobnik.pop()
odkryj p
pridej na zasobnik vsechny sousedy policka p, ktere jsou prazdne a jeste nejsou odkryta
}
Tohle by mělo zabrat. Možná to není nejrychlejší možné řešení, ale aspoň je to jednoduché.
Zásobník je naprosto základní datová struktura a už o něm bylo napsáno hodně. Určitě něco bude na wikipedii, vygooglit určitě půjde i něco v češtině.
V podstatě je to seznam, jehož nejdůležitější operace jsou push a pop. Push vloží prvek na začátek seznamu (říká se nahoru). Pop vrátí prvek ze začátku (říká se z vrcholu) seznamu a smaže ho z vrcholu zásobníku.
Jo a ještě by sis v tom kódu měl zajistit, aby se zbytečně nepřidávaly na zásobník políčka, která na něm už jsou. Třeba nějakým boolem na políčku.
Já bych navrhoval, aby všechny políčka měla své jedinečné x,y a aby políčko, na které je kliknuto vyslalo signál, že právě políčko s xy souřadnicí je odkryté, na což by mohli reagovat vedlejší políčka odkrytím, přičemž "číselná políčka" (případně "minová políčka") by signál (žádost o odkrytí vedlejších polí) dále neposílala.
PS: Toš, je to jenom návrh ;-)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Doplnění barevných políček šachovnice — založil MaxDJs
Hra miny v pascalu — založil Filip
Hra miny,zhodnocovanie obsahu okolitych poli — založil duro1
Zobrazení obrázku — založil cosh-boy