Zpracování skriptu v textovém souboru – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zpracování skriptu v textovém souboru – PHP – Fórum – Programujte.comZpracování skriptu v textovém souboru – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Radek Novák
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
31. 5. 2008   #1
-
0
-

Zdravím,
řeším takový problém - nějak si s tím nevím rady.
O co jde:

Mám soubor neco.tpl (slouží jako můj template soubor).

Tento template soubor obsahuje text jehož součástí jsou i části
__neconeco__ (jde o to, že pomocí preg_match_all naleznu všechny tyto části textu, podívám se do slovníku a tento string přeložím (je to můj systém pro jazykové mutace)).

To zpracovávám vlastním skriptem.

Tento tpl soubor obsahuje také skripty:

např. <?php echo $_SERVER['REQUEST_URI']; ?>

Problém je v tom, že místo aby se mi skript zpracoval, tak se mi vypisuje jako text.

Soubor neco.tpl zkouším načíst jako text (to tento problém dělá).
Pak jsem zkusil toto:

ob_start();
include('neco.tpl');
$text = ob_get_clean();

ale to je naprosto stejné.

V čem je háček??? Díval jsem se na funkc Eval - nikdy předtím jsem ji nepoužil a když jsem pročítal fóra na webu, tak mi nepřišlo, že by to řešilo můj problém.

Díky za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.5.–
Reklama
Reklama
1. 6. 2008   #2
-
0
-

Nejjednodusi budes mit nahradit ty tvoje __neco__ volanim PHP funkce, ktera ti bude vracet prelozeny text. Asi nejjednodussi pouzitelny nazev funkce je znak "_". Pak to bude vypadat treba <?=_("neco")?>. Pak budes moci pouzit normalne include.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 166 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý