1 - 5 – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

1 - 5 – Visual Basic – Fórum – Programujte.com1 - 5 – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Racak940
Newbie
31. 5. 2008   #1
-
0
-

Nevíte jak v TextBoxu nastavit, aby se do něj dala vepisovat pouze čísla od 1 do 5.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.58.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
31. 5. 2008   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Sunmay0
Věrný člen
1. 6. 2008   #3
-
0
-

no nebo můžeš nastevit maxlenght, v události change používat IsNumber a pak porovnávat jeho velikost a případně smazat

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.114.203.–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
Racak940
Newbie
1. 6. 2008   #4
-
0
-

To Sunmay : Já jsem čerstvý začátečník, tak jestli by to bylo možné trochu víc vysvětlit..... Ale i tak děkuju.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.58.–
Sunmay0
Věrný člen
2. 6. 2008   #5
-
0
-

nemám ted VB tak píšu jen z hlavy ale mělo by to fungovat dá se to samozřejmě napsat líp, ale ted sem s VB dlouho nedělal a některé finty už si nepamatuju.


Private Sub Text1_Change()
If IsNumeric(Text1.Text) = False Then Text1.Text = ""
If Len(Text1.Text) > 1 Then Text1.Text = Left(Text1.Text, 1)
If Val(Text1.Text) > 5 Or Val(Text1.Text) < 1 Then Text1.Text = ""
Text1.SelStart = 1 'není nutný
End Sub



Omylem sem to hodil do blbého vlákna ... tady je to správně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.114.203.–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
Racak940
Newbie
4. 6. 2008   #6
-
0
-

Nejde to je tam chyba (Left) když na to najedu ta kse tam ukáže: Public Property Left() As Integer' has no parameters and its return type cannot be indexed.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.58.–
Sunmay0
Věrný člen
8. 6. 2008   #7
-
0
-

to je nějké divné máš VB6.0

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.114.203.–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
Racak940
Newbie
8. 6. 2008   #8
-
0
-

Ne já mám Visual Basic 2008 Express

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.58.–
Sunmay0
Věrný člen
10. 6. 2008   #9
-
0
-

Aha tak ten zase nemám já ale bude tam nějaká adekvátní funkce, místo funkce left, zkus v knihvně funkcí vyhledat funkce pro práci s textem a určitě tam něco podobného bude.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.114.203.–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Chyba 1045 — založil utajeny007

Prodám Ovislink WL- 5460AP — založil DeaLer

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý