Zakodovani VBS do JPG – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zakodovani VBS do JPG – Visual Basic – Fórum – Programujte.comZakodovani VBS do JPG – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Al0
Věrný člen
1. 6. 2008   #1
-
0
-

zdravím, docela by mě zajímalo jak zakodovat VBScript do obrázku JPG. Nebojte, je to pouze ke studijním účelům..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Reklama
Reklama
Quiark0
Věrný člen
1. 6. 2008   #2
-
0
-

Stačí takhle?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.43.–
Al0
Věrný člen
1. 6. 2008   #3
-
0
-

Sorry, ale nechápu. Myslel jsem to tak, že při spuštění obrázku JPG(jakéhokoliv) by se provedl kod VBS..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Quiark0
Věrný člen
1. 6. 2008   #4
-
0
-

Tak jsi to měl napsat, jinak člověk netuší, o co ti jde, protože tohle je zrovna dost divný požadavek. Existuje buffer overflow, kdy se spustí kód nacpaný v JPEGu v důsledku chyby v programu, který ten JPEG čte. Ten program musí ale být ve strojovém kódu (třeba zkompilovaný z C/C++). Aby se spustil VBScript, musel by v tom JPEGu být vložen kód, který zařídí spuštění toho VBS. A to mi přijde dost ujetý :)

Více info: http://www.microsoft.com/technet/security/Bulletin/MS04-028.mspx
a http://en.wikipedia.org/wiki/Buffer_overrun

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.43.–
Al0
Věrný člen
1. 6. 2008   #5
-
0
-

jo diky, ale moc sem to nepochopil, jak vytvořím ten strojový kod?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Quiark0
Věrný člen
1. 6. 2008   #6
-
0
-

Normálně, přeložíš program v C. Anebo to můžeš napsat v assembleru. Jak to ale nacpat do JPEGu, aby vznikl ten buffer overrun a ten kód se spustil, to už nevím. Nikdy jsem to nedělal. V každým případě to bude chtít docela dobré znalosti práce s pamětí, programování v C, konkrétní bezpečnostní chyby a tak dál.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.43.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý