Spojení dvou databázových tabulek – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Spojení dvou databázových tabulek – PHP – Fórum – Programujte.comSpojení dvou databázových tabulek – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
WoSSa0
Newbie
2. 6. 2008   #1
-
0
-

zdarec, mám menší problém, když chci spojit dvě databázivé tabulky. Mám kod

function zobraz_rezisera() {

global $reziser_filmu;
global $reziser;

$dotaz_d = "SELECT people_fullname " .
"FROM people " .
"WHERE people_id='$reziser_filmu'";
$vysledky_d = mysql_query( $dotaz_d )
or die( mysql_error () );
$radek_d = mysql_fetch_array( $vysledky_d );
extract( $radek_d );
$reziser = $people_fullname;

Nevíte proč mi to hlásí chybu Warning: extract() [function.extract]: First argument should be an array in /home/... i když mám proměnou radek_d u příkazu array?
Díky za radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.44.–
Reklama
Reklama
don_Dominique0
Super člen
2. 6. 2008   #2
-
0
-

To WoSSa : zkus si vypsat co tam proměná obsahuje pak uvidíš proč ti to nejde ! ale osobně bych řek že z databáze se ti nevrátí žádnej záznam a pak nemáš v $radek_d vubec nic ;-)

 $radek_d = mysql_fetch_array( $vysledky_d ); 

echo " <pre>";
print_r($radek_d);
echo "</pre>";
extract( $radek_d );

tohle zkus a uvidíš jestli ti to neco vypíše ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.24.–
WoSSa0
Newbie
2. 6. 2008   #3
-
0
-

To don_Dominique : Tak jsem vyzkoušel tenhle tvuj code a opět mě to vyhodilu tu samou chybu s extract() a nevypsalo mě to nic...takže se mi asi nic nevrací z db a mám hledat chybu jinde jo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.44.–
JannyM0
Návštěvník
2. 6. 2008   #4
-
0
-

To WoSSa : Skus pod to query dat echo mysql_error(); databaza ta upozorni kde je problem ci je to sintaxom alebo len pre tvoj dotaz nevie nic vytiahnut

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.189.16.–
Phoenix0
Super člen
2. 6. 2008   #5
-
0
-

ta funkce extract mi přijde nějaká pochybná, taky nevim proč používáš mysql_fetch_array když taháš jen 1 záznam (já teda nevim jestli s tím eště něco neděláš,ale když se ta fce jmenuje zobraz_režiséra tak asi ne), a taky ty globální proměnný ti kód jen znepřehledněj. Lepší je předávat je jako argument.

K tvýmu problému, zkus udělat to co ti poradil don_Dominuque ale bez toho extractu, prostě se ti vypíše co to pole obsahuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.88.–
insider0
Věrný člen
2. 6. 2008   #6
-
0
-

To JannyM : ja myslim, ze

or die( mysql_error () );

to uz ma v sobe ;)

To WoSSa : mimo to, co radi don_dominique bych si vypsal i $dotaz_d, protoze kdyz mas hodnotu pro people_id(prdpokladam cisleny sloupec) v uvozovkach, veme to i prazdnou hodnotu a vysledkem je prazdny dotaz. Muzes se podivat i na pocet vracenych rad
echo mysql_num_rows($vysledky_d);

v pripade 0 je problem v dotaze

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.97.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
WoSSa0
Newbie
3. 6. 2008   #7
-
0
-

To insider : jj tak chyba je asi v tom $dotaz_d zkusil jsem ten tvůj kod na vypsání počtu vrácených řad a vyhodilo mě to 3 řádky ale ve všech 0
Ale zase nevím jak je to možné, protože mám v databázi u people_id příkaz NOT NULL takžeby tam prázná hodnota být neměla ne? ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.44.–
don_Dominique0
Super člen
3. 6. 2008   #8
-
0
-

To WoSSa : buď to bude tím že tam máš opravdu nulovou hodnotu ... a nebo máš blbě napsanej ten dotaz ale spíš bych tipoval ten první případ ... jestli používáš phpmyadmin nebo něco obdobného tak to udělej tak že si ten dotaz zkoušej v něm a pak až ho budeš mít doladěnej tak si ho zkopíruj do php-scriptu ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.24.–
Drak3185
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
21. 9. 2008   #9
-
0
-

To WoSSa: zřejmě už je to neaktuální, ale pro všechny ostatní, kteří se učí php z knihy "Vytváříme webové aplikace v PHP5, MySQL a Apache" a budou v každém druhém skriptu hleda PROČ TO ZASE NEFUNGUJE, a pomocí google se dostanou na tyto stránky jako já...je to překladem. Protože v databázi máš názvy anglicky, stačí ve skriptu zaměnit $reziser_filmu za $movie_director, $reziser za $director atd...a hle FUNGUJE TO.
Tímto bych rád požádal zkušenější programátory o uvedení zdroje dle kterého se my začínající můžeme učit bez toho abychom hledali a hádali proč to nefunguje a v čem je chyba. I když je tato metoda velmi poučná, je velmi demotivující hledat ve výukovém skriptu chyby - obzvláště je-li to každý druhý - , když takový by nás měl učit jak to má vypadat a FUNGOVAT!

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.89.144.–
KIIV+42
God of flame
21. 9. 2008   #10
-
0
-

To WoSSa : NULL neni 0 ... zapis si to nekam...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.27.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Daniczech0
Newbie
28. 9. 2008   #11
-
0
-

KIIV napsal:
To WoSSa : NULL neni 0 ... zapis si to nekam...


Ano NULL není nula to je problém mnoha začatečníku :)
Přiklad si beru ze sebe .

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.200.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 141 hostů

Podobná vlákna

Spojení dvou tabulek — založil Forest

Spojení tabulek — založil Paja2

Rychlost spojení tabulek — založil BigBear

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý