'a' je stejné jako 'á'? – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

'a' je stejné jako 'á'? – MySQL – Fórum – Programujte.com'a' je stejné jako 'á'? – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Marek Štafl0
Stálý člen
16. 7. 2006   #1
-
0
-

Pro? mi datab?ze pova?uje p?smenko a stejn? jako ??
Nap??klad m?m u?ivatele jm?nem Ban?n a pokud se p?ihl?s? jako Banan, tak p?ihl??en? prob?hne ?pln? bez probl?m?. To je p?ece divn? ne? Nap??klad u p?smenka '?' to tak nefunguje.
Dotaz je pokl?d?n klasicky:



$dotaz = "SELECT * FROM uzivatele WHERE uzivatel = 'Banan'";
$poloz_dotaz = mysql_query($dotaz);
$db_zaznam = mysql_num_rows($poloz_dotaz);
if ($db_zaznam < 1) {
... //neexistuj?c? u?ivatel
} else {
... //existuj?c? u?ivatel - dal?? zpracov?n?
}

Tabulka je MyISAM a znakov? sada latin1.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
17. 7. 2006   #2
-
0
-

Vid?l bych to na chybn? nastavenou znakovou sadou latin1, kter? ulo?? "?" pod stejno?m k?dem jako "a". Pokud je vstup z webov? str?nky v jin?m k?dov?n? ne? tabulka, jist? to bude d?lat neplechu. Pro v?echny dostupn? snakov? sady, kter? datab?ze podporuje zadejte p??kaz "show charset;". V?t?inou se pro ?e?tinu pou??vaj? n?sleduj?c? znakov? sady latin2(iso-8859-2), utf8(utf-8) a cp1250(windows-1250). Pokud nelze vstup str?nek sladit s k?dov?n?m datab?ze, lze vyu??t nekter? z funkc? mysql na konvertov?n? znakov?ch sad nap?.: CONVERT nebo funkce jazyka, kter? komunikuje s datab?z?, u php nap??klad roz???en? ICONV nebo Multibyte String.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Marek Štafl0
Stálý člen
17. 7. 2006   #3
-
0
-

No stránky jsou v cp-1250, tak to zkusím nastavit i v kódování tabulky v databázi.
Ale stejně je to divné. Kdyby to uložilo a pod stejným kódem jako ?, tak by to při vypsání toho jména z databáze vypsalo třeba Banan nebo B?n?n, ale ono to napíše správně. Ale s tou změnou znakové sady v databázi (tabulce) to zkusím.
Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý