Začátek-instalace php – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Začátek-instalace php – PHP – Fórum – Programujte.comZačátek-instalace php – PHP – Fórum – Programujte.com

 

xjx
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
2. 6. 2008   #1
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.85.–
2. 6. 2008   #2
-
0
-

Jedná se o rezidentní aplikace/služby, které musí být připravené přijímat požadavky. Jejich nároky nejsou velké, třeba start systému ale o chvilku prodlouží. Je nicméně možné je mít defaulně vyplnuté a spouštět je jen když chceš vytvářet.

Stači kliknou pravým tlačítkem na Tento Počítač->Spravovat->Slu6by a aplikace->Služby

Tady si postupně najdi Apache a Mysql, označ si je a klimni na ně pravým tlačítkem a nastav jejich spouštěbí na manuální.

Pak si vyvoř dva batchové soubory. Jeden pojmenuj start.bat a do toho napiš:

start mysql

start apache

Druhý pojmenuj stop.bat a napiš do něj
stop mysql

stop apache

Dej si je na plochu a tak budeš moct ty věci zapínat/vypínat.

Ty názvy se myslím musí shodovat s těmi v tom seznamu služeb.

PHP je spouštěno jen na požádání Apachem, to řešit nemusíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
xjx
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
2. 6. 2008   #3
-
0
-

ok...zkusím to. Nejdříve bude ale třeba asi pořídit nějakou knihu ohledně php snad se najde nějaká dobrá (jako po blbečky :smile5: ). Nevíte o něčem?

Jinak ještě přemýšlím. Je php těžké? Není lepší se ještě před tím naučit třeba python? :smile19:

P.S.: to apache je taky potřeba? :smile19:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.85.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
2. 6. 2008   #4
-
0
-

To xjx : apache hlavně - to ti vytvoří na komplu virtuální server

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
2. 6. 2008   #5
-
0
-

Proc? Ja mam skoro to same. A bezi mi tu jeste IIS a SVN server a dalsi hromada picovin ;)

Jinak php je po HTML nejjednodussi jazyk siroko daleko...rekl bych ze je jednodussi i nez takovy Visual Basic.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
petrl0
Návštěvník
2. 6. 2008   #6
-
0
-

To xjx : rozjel jsem to na pentium II 350 Mhz 64 MB ram Windows 98, co řešíš? :smile1: tím chci říct určitě to půjde

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
Tocimanko0
Grafoman
2. 6. 2008   #7
-
0
-

To xjx : Doporučujem nejaký AMP balík (Apache + MySQL + PHP), ktorý jednoducho nainštaluješ a on sa ti dokonca sám nakonfiguruje ;) Napríklad XAMPP, voľne k stiahnutiu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.86.–
toka0
Stálý člen
2. 6. 2008   #8
-
0
-

Tocimanko napsal:
To xjx : Doporučujem nejaký AMP balík (Apache + MySQL + PHP), ktorý jednoducho nainštaluješ a on sa ti dokonca sám nakonfiguruje ;) Napríklad XAMPP, voľne k stiahnutiu.

Zvladnes i instalaci rucne, clanek na serveru programujte, viz tvuj prispevek, je dukazem idealniho navodu, jak to rozjet. Jo, no Apache nepotrebujes, muzes skript v PHP predhodit php.exe a ono ti to vrati zpracovany HTML kod, nicmene, nevim, k cemu by to bylo dobre :smile1: Ale myslim, ze pokud budes mit jakykoliv problem, spousta lidi ti zde na foru rada pomuze.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.165.–
Tomáš Kavalek
D-Fox0
Stálý člen
3. 6. 2008   #9
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.62.–
JannyM0
Návštěvník
3. 6. 2008   #10
-
0
-

To D-Fox : Ja osobne by som odporucil wapserver. Mam s nim vinikajuce skusenosti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.189.16.–
jxj
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
3. 6. 2008   #11
-
0
-

D-Fox: "Konkrétně portable verzi"
ta portable verze to je to všechno Apache,MySQL,PHP? A co to je za verze? Tam jsou nějaké ruzné verze (třrba 5 tam je myslím nejnovější nebo co (ještě tomu moc nerozumim).
Sice nb mám ale kdybych to nemusel instalovat tak by to bylo dobré.

P.S.: System Requirements: Windows NT/98/Me/2000/XP Takže to asi není na visty.

Pojede to podle toho návodu co http://programujte.com/index.php?akce=clanek&cl=2007011101-instalace-nejnovejsi-verze-apache-2-php-5-a-mysql-5-krok-za-krokem i na vistách?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.110.–
JannyM0
Návštěvník
3. 6. 2008   #12
-
0
-

Ak sa nemylim ked si stiahnes wamp najnovsiu verziu malo by tam byt vsetko aktualizovane. http://www.en.wampserver.com/. Akurat db je bez hesla ale v insalacii je zahrnuty priamo phpmyadmin takze zmenit to nie je problem len si daj pozor na skype ak mas skype tak v nastaveniach je polozka pouzit port 80. To si musis odkliknut inak ti to nepojde pretoze skype si blokuje 80 pre seba je tam test na to co ti port blokuje takze to nie je problem zistit. Vela zdaru

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.189.16.–
D-Fox0
Stálý člen
3. 6. 2008   #13
-
0
-

To jxj : urcite tam php5 bude (posledni portable verze je z - XAMPP: February 22, 2008) na vistach jsem to nezkousel.. ale podle me by to jit melo(prostě to vyzkoušej :)). Jinak naroky jsou podle me maly.. zadny spomaleni vykonu sem nezaznamenal.. driv sem pouzival PHP HOME(instalacni).. a to mi celkem prodlouzilo bootovani win. tak sem presel portable xampp

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.62.–
Zdeny
~ Korektor
0
Grafoman
3. 6. 2008   #14
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.4.–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
xjx
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
3. 6. 2008   #15
-
0
-

D-Fox: a co mám z toho stahnout? Neumím anglicky vubec nevím. Je ta instalace taky nějak složitá?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.106.–
JannyM0
Návštěvník
3. 6. 2008   #16
-
0
-

Ked stiahnes wamp server tak nie nainstalujes potom sa ti objavy ikonka wamp serveru na ploche. Spusits objavy sa ti ikonka takych ako keby hodin pri hodinach na liste. Ked na to kliknes tak das start all sevis a ked ta ikonka ostane cisto biela tak je to ok potom do zlozky c:/wamp/www das svoju naprogramovanu www stranku a do prehliadaca napises localhost/nazov tvojej stranky.php(html). Ak tam vytvoris index.php tak sa ti spusti sam a nemusis pisat ani jej nazov. Potom by som este odporucal stiahnut pspad editor v ktorom mozes programovat a veselo na to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.189.16.–
JannyM0
Návštěvník
3. 6. 2008   #17
-
0
-

ps. je tam taka polozka put online. tu ked zakliknes a na firewale urobis pre wamp server vinimku tak v podstate si vytvoril server a ak si na nete tak aj tvoji kamosi si mozu pozret veci na tvojich strankah bez toho aby si musel mat hosting. Akurat nebudu pisat www ale daju tam tvoju ip adresu napr http://192.168.0.1/index.php

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.189.16.–
xjx
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
3. 6. 2008   #18
-
0
-

Tak teď nevím o čem je řeč protože ja myslel ten Xampp portable.
I když díky pokud nebude ten xampp dobrej tak zkusím to co jsi psal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.236.–
D-Fox0
Stálý člen
3. 6. 2008   #19
-
0
-

To xjx : no mas tam ke stahnuti "Download XAMPP" "Download XAMPP Lite" ja sem stahnul tu prvni verzi.. pri instalaci jen rozbalis do slozky kam chces. Stránky s kterýma chces pracovat dávej do složky "xampp/htdocs". No a pak už jen stačí spustit ty služby který chces přes xampp-control.exe. Stránky si zobrazíš klasicky v prohlížeči přes http://127.0.0.1 nebo http://localhost

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.62.–
xjx
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
3. 6. 2008   #20
-
0
-

"Stránky si zobrazíš klasicky v prohlížeči přes http://127.0.0.1 nebo http://localhost"

CO?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.53.–
xjx
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
3. 6. 2008   #21
-
0
-

No takže stahnul jsem zde: http://www.apachefriends.org/en/xampp-windows.html#641
To Installer -34 MB

při instalaci jak si vybírám kam to chci nainstalovat tak jsem zvolil e:\xampp166 to je ta flashka a složka kterou jsem si tam pro toto vytvořil.

A teď co? Mám spustit přes xampp-control.exe to apache a mySQL? A jak se to pak ukončuje? Jinak to php se ani tady asi nemusí spouštět že?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.53.–
Tocimanko0
Grafoman
3. 6. 2008   #22
-
0
-

xjx napsal:
"Stránky si zobrazíš klasicky v prohlížeči přes http://127.0.0.1 nebo http://localhost"

CO?


Keď si umiestniš napísané skripty do adresára www (nebudem vysvetľovať, kde sa nachádza), a máš spustenú službu Apache (teda server s PHP skriptovaním), tak jediný spôsob, ako spustiť naprogramované skripty je v prehliadači na adrese localhostu, teda lokálneho serveru. Do panela URL napíšeš toto:
http://127.0.0.1
...alebo...
http://localhost

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.86.–
JannyM0
Návštěvník
4. 6. 2008   #23
-
0
-

V podstate je to tak az na taku drobnost. Kedze PHP bezi na strane servera musis mat apache a php ale ked napises len html stranku tak ju spustis aj bez apache. To znamena ze ked nainstalujes apache so scriptovanim php tak tak musis svoj php subor umiestnit tam kde ho bude server hladat standartne je to zlozka www. Dalsia vec pokial ches robit dinamicke stranky kde sa pohybuju zbieraju a vyhodnocuju data musis sa naucit aj mysql alebo inu databazu. Ja osobne by som ti odporucil kupit si knizku a zacat trosku citat pretoze nerozumies ani zakladnym veciam. Chciet programovat je pekna vec a zaciatky su vzdy tazke a preto ti odporucam kup si knizku tam to mas krasne vysvetlene. Nekupuj knizku za 100-200 Kc. Polovica veci nefunguje a pravdepodobne je to podla starych standartov. Musi ta zaujimat pre ake standardy je kniha pisana. Ja som zacinal s knizkou http://www.shopnet.cz/knihy-media-2/php-5-a-mysql-5-michael-kofler/ no a potom ked ju zvladne je to na tebe.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.189.16.–
D-Fox0
Stálý člen
4. 6. 2008   #24
-
0
-

Jak rika JannyM. Pokud to s php myslis aspon trochu vazne. Tak tohe neustaly ptani se zakladnich veci ti je k nicemu. Kup si bud nejakou knizku nebo najdi nejakej tutorial na netu. Všechny knížky nebo tutorialy apachem zacinaji. Po precteni par stran si to moh mit uz davno v kupe a moh si uz davno PHPkovat :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.62.–
xjx
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
4. 6. 2008   #25
-
0
-

OK. Takže budu rád za jakékoliv tipy na knižku. S kterou máte zkušenosti atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.43.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

PHP začátek — založil Mayo

C# zacatek — založil Alan

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý