Menu , prace s textovymi soubory - závěrečná práce , nevim si rady :( – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Menu , prace s textovymi soubory - závěrečná práce  , nevim si rady :( – Pascal – Fórum – Programujte.comMenu , prace s textovymi soubory - závěrečná práce , nevim si rady :( – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

honzajs0
Duch
2. 6. 2008   #1
-
0
-

Zdravim , chtěl bych se zeptat jestli by byl někdo schopny vytvořit program kde bude menu , které bude obsahovat otevření textového souboru , zápis do něho zjištění počtu slov v tom textu , mám to jako závěrečnou práci :( . Tohle sem zatim udělal .

program soubory;

uses crt;
procedure Menu;
Begin
clrscr;
textcolor(yellow);
writeln(' ...::HLAVNI MENU::... ');
writeln('');
textcolor(white);
writeln(' Stiskni "c"...k otevreni textoveho souboru ');
writeln(' Stiskni "o"...k ');
writeln('');
writeln('');
write(' Stiskni "x"...pro konec');
end;
procedure Soubor;
Var f: text;
s:string;
begin
ClrScr;
textcolor(red);
writeln(' Zadejte cestu k souboru :');
writeln('');
textcolor(white);
readln(s);
assign(f,s);
reset (f);
while not Eof (f) do
begin
textcolor(yellow);
readln(f,s);
writeln('');
writeln(s);
end;
textcolor(white);
writeln('');
writeln(' ...........Stisknete libovolnou klavesu pro navrat do menu..........');
readkey;
end;
procedure zpracovani;

end;
var c:char;
Begin
repeat
menu;
C:=readkey;
case c of
'c','C':soubor;
'o','O':zpracovani;
end;
until c='x';
end.




Procedura zpracovani je zatim prazdna a chtel bych tam dat proceduru na zjisteni poctu slov a dat tam ten zapis do souboru , jen nevim jak na to . Sem na tohle moc blbej :( . Prosim o pomoc

edit : uz vse mam jen stale nevim jak zapisovat do textoveho souboru :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.96.–
Mircosoft+1
Věrný člen
3. 6. 2008   #2
-
0
-

Otevřeš ho pro zápis procedurou Rewrite (nebo Append, pokud chceš připisovat na konec) a píšeš do něj přes Write a Writeln stejným způsobem, jako kdybys psal na obrazovku. Jenom ještě přidej jako první parametr ten soubor, podobně jako při čtení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.158.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
honzajs0
Duch
3. 6. 2008   #3
-
0
-

To Mircosoft : Nebyl bys tak hodny a napsal mi to prosim ? jinak diky za odpoved


Edit : uz sem na to prisel , dik moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.96.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Zavěrečná práce — založil Patrik

Závěrečná práce — založil Honza

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý