Chyba mezi podprocesy... – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Chyba mezi podprocesy... – .NET – Fórum – Programujte.comChyba mezi podprocesy... – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Hula0
Návštěvník
3. 6. 2008   #1
-
0
-

Po delší době jsem sednul k C# a zas si nevim rady.Potřebuju od programu aby při každém přijmutí dat z sériového portu, vložil přijatá data do Listboxu.A píše mi to tenhle error!!

Operace mezi podprocesy není platná: Přístup k ovládacímu prvku LBhex proběhl z jiného podprocesu než z podprocesu, v rámci kterého byl vytvořen.



V příloze je program.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.178.–
Reklama
Reklama
Hula0
Návštěvník
3. 6. 2008   #2
-
0
-

Omylem jsem přiloži špatnej soubor, tady je zdrojovej kód.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.178.–
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
4. 6. 2008   #3
-
0
-

musis to urobit cez Invoke(delegat), lebo ta obsluha serioveho portu bezi v inom vlakne.



delegate void MojDelegat(object MojObjekt)
...

private void SerialPort_event(object sender, EventArgs e)
{
Invoke(new MojDelegat(Spracovanie), e);
}

void Spracovanie(object Objekt)
{
// spracovanie
}


tie objekty a metody si uprav pre seba (neviem ake udalosti vyvolava ten prvok serioveho portu

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.189.–
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
4. 6. 2008   #4
-
0
-

tak ako pozeram do zdrojaku ani nepotrebujes delegata.


Invoke(new delegate() { LBhex.Items.Insert(a, b); });

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.189.–
Hula0
Návštěvník
4. 6. 2008   #5
-
0
-

Díky moc!!
Bohužel nechápu, jak to funguje, ale jde to tak supr.
Jseš frajer:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.90.161.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1377 příspěvků
21. 6. 2008   #6
-
0
-

Ide o to, ze sa funkciou Invoke vyvola metoda v hlavnom threade. Nemozes zapisovat do kontroliek spracovavanych v hlavnom threade z ineho threadu. Este sa zide aj pred invoke testovat ci je to ozaj treba, pomocou InvokeRequired.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.82.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

Podobná vlákna

Rozdíl mezi == a is — založil Ahoj3

Komunikace mezi pc — založil delete

Rozdíl mezi C, C++ a C# — založil Murmand

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý