Zmizeni divu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zmizeni divu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comZmizeni divu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

BigBear0
Stálý člen
4. 6. 2008   #1
-
0
-

Opet zdravim, jeste mam jeden problem... mam div, ten ma display: none, zobrazim si ho pomoci document.getElementById(divId).style.display = 'block'; a potrebuji, aby mi ted opet zmizel, kdyz kliknu kamkoli mimo nej.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.146.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
4. 6. 2008   #2
-
0
-

Musis mu dat zase

document.getElementById(divId).style.display = 'none'
. Jako udalost ti poslouzi onclick u body.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
BigBear0
Stálý člen
4. 6. 2008   #3
-
0
-

No... to prave nefunguje... nevim, jestli bylo spravne pochopeno, jak to mam udelane, tak to radeji pisnu...



<body>
<style>
#koko {
width: 250px;
height: 150px;
display: none;
background-color: blue;
}
</style>

<div id="koko">SCHOVANY DIV</div>

<span onclick="document.getElementById('koko').style.display = 'block';">UKAZ KOKO</span>
</body>


takze kdyz ted kliknu na napis UKAZ KOKO, tak se mi ukaze ten div... kdyz ale nastavim onclick tagu body s JS kodem document.getElementById('koko').style.display = 'none', tak se mi po kliknuti na UKAZ KOKO nezobrazi ten div vubec. To jsem zkousel hned. Navic potrebuji, aby zmizel pouze pokud kliknu mimo nej a kdyz se nad tim zamyslim, tak by zmizel i kdybych kliknul na nej. Ale jak rikam, vubec se nezobrazi.
I tak moc dekuji a prosim o dalsi radu :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.146.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
4. 6. 2008   #4
-
0
-

Tak si odfiltruj kliky ktere spadaji do oblasti toho divu a toho ukaz koko. A nebo si najdi tuty o pokrocilem mapovani funkci - to ti tady vysvetlovat nemuzu, protoze jsem to pouzil snad jednou a musel bychs e to znova ucit. Jinak mam pocit ze pomoci jQuery by to slo take osetrit lepe.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
BigBear0
Stálý člen
5. 6. 2008   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.146.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
Tchibo0
Návštěvník
5. 6. 2008   #6
-
0
-

je nutny aby zmizel az kdyz kliknes jinam nebo staci kdyz z nej sjedes mysi ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.215.–
Tchibo
BigBear0
Stálý člen
5. 6. 2008   #7
-
0
-

az kdyz kliknu mimo ten div

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.146.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
Tchibo0
Návštěvník
5. 6. 2008   #8
-
0
-

oki du se na to kouknout co svedu dlouho sem nepouzil js :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.215.–
Tchibo
Tchibo0
Návštěvník
5. 6. 2008   #9
-
0
-



<script>
var showsw = 0;
function shows()
{
document.getElementById('koko').style.display = 'block';
}
function hides()
{

if(showsw == 1)
{
document.getElementById('koko').style.display = 'none';
showsw=0;
return;
}
showsw=1;
}
</script>
<body onclick="hides();">

<style>

#koko {

width: 250px;

height: 150px;

display: none;

background-color: blue;

}

</style>



<div id="koko">SCHOVANY DIV</div>



<span onclick="shows();">UKAZ KOKO</span>

</body>


sry ze to trvalo na to jaka je to prkotina ..... ale me to funguje tak doufam ze je to uz OK.... musel sem oprasit znalosti :D jestli sou potreba jeste nejak veci ... snad nebude problem a dodelam

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.215.–
Tchibo
BigBear0
Stálý člen
5. 6. 2008   #10
-
0
-

Tak to jsem necekal... po minimalni uprave to naprosto splnuje moje pozadavky... dekuju moc :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.146.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
Tchibo0
Návštěvník
5. 6. 2008   #11
-
0
-

To BigBear : nz ... jeste se da upravit aby to zmizelo pri kliknuti uplne mimo div .... to sem akorad opomel ale neni problem

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.215.–
Tchibo
BigBear0
Stálý člen
5. 6. 2008   #12
-
0
-

jj, vim, to uz jsem si udelal, ale neni to problem... to byla ta minimalni uprava ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.146.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý