Varovna hlaska pre (ne)zatvorenie formularu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Varovna hlaska pre (ne)zatvorenie formularu – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVarovna hlaska pre (ne)zatvorenie formularu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

vladcis0
Duch
4. 6. 2008   #1
-
0
-

Neviem ako napisat, aby sa okno nezatvorilo pri zatvarani.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.236.–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
4. 6. 2008   #2
-
0
-

Trochu nechápu... jako když dáš křížek ukončit tak aby se nezavřelo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
vladcis0
Duch
4. 6. 2008   #3
-
0
-

To JMM : Presne ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.236.–
desiel0
Duch
4. 6. 2008   #4
-
0
-

Musíš upraviť procedúru hlavného okna tak, aby nespracovávala správu WM_CLOSE
Napriklad v C# to spravis takto:

public partial class Form1 : Form

{
const int WM_CLOSE = 0x10;

public Form1()
{
InitializeComponent();
}

protected override void WndProc(ref Message m)
{
if (m.Msg != WM_CLOSE)
base.WndProc(ref m);
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
vladcis0
Duch
4. 6. 2008   #5
-
0
-

Skus priklad vo VisualBasic :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.98.5.–
vladcis0
Duch
4. 6. 2008   #6
-
0
-

Nechápem prečo nefunguje Exit Sub ...


Private Sub MenuForm_FormClosing(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.FormClosingEventArgs) Handles Me.FormClosing

Dim msg As Byte
msg = MsgBox("Skutočne si želáte program ukončiť ?", MsgBoxStyle.YesNo)
If msg = 6 Then
End
Else

'Kód pre zrušenie udalosti

End If
End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.236.–
desiel0
Duch
4. 6. 2008   #7
-
0
-

Tu to je urobene vo VB:



Public Class Form1
Const WM_CLOSE As Integer = 16

Protected Overrides Sub WndProc(ByRef m As System.Windows.Forms.Message)
If m.Msg <> WM_CLOSE Then
MyBase.WndProc(m)
End If
End Sub

End Class

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
vladcis0
Duch
4. 6. 2008   #8
-
0
-

Používam VisualStudio2005

2 ERRORS:

- 'WndProc' is not a member of 'Object'.
- sub 'WndProc' cannot be declared 'Overrides' because it does not override a sub in a base class.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.236.–
desiel0
Duch
5. 6. 2008   #9
-
0
-

Chyby ti môže vyhadzovať kvôli tomu, že si procedúru okna nezapísal do triedy okna

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
vladcis0
Duch
7. 6. 2008   #10
-
0
-

OK teraz sa to neda zatvorit... pretoze ta procedura bezi stale. Nedari sa mi to spravit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.236.–
Tchibo0
Návštěvník
7. 6. 2008   #11
-
0
-

jeste musis pridat podminku co se ma stat kdyz okno dostane spravu : WM_CLOSE


If m.Msg == WM_CLOSE Then


CODE

End If

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.215.–
Tchibo
vladcis0
Duch
7. 6. 2008   #12
-
0
-

Neda sa to upravit tak, aby sa to dalo zapisat do procedury FormClosing?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.236.–
Sunmay0
Věrný člen
8. 6. 2008   #13
-
0
-

Private Sub Form_Unload(Cancel As Integer)
a = MsgBox("zavrit formular", vbYesNo, "blabla")
If a = 7 Then Cancel = True
End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.114.203.–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Okno (window) zatvorenie — založil Dušan

Chybová hláška — založil Montezo

Chybová hláška — založil WoSSa

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý