Pomoc – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pomoc – Pascal – Fórum – Programujte.comPomoc – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
zeberdee0
Duch
5. 6. 2008   #1
-
0
-

potřeboval bych pomoct.....na vstupu 2 jednociferna cisla, vystup dvojciferne slozene z vstupnich jednocifernych..za odpovědi děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.225.–
Reklama
Reklama
sir_arthur
~ Redaktor
0
Stálý člen
5. 6. 2008   #2
-
0
-

procedure nieco(x,y:integer);

var s:string;
begin
s:=IntToStr(x)+IntToStr(y);
return s;
end;


skus toto, neviem ci je to dobre, mozno to zretazenie bude treba prepisat na +''+
a ak chces mat aj vystup ciselny a nie string, tak jednoducho daj return StrToInt(s). aspon dufam ze tieto funkcie su aj v pascale a nie len v delphi

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.117.–
@mattonik
jozo00250
Návštěvník
6. 6. 2008   #3
-
0
-

To sir_arthur : V pascale su procedury tohto typu, na prevod na string je tu procedura Str a na prevedenie na cielsnu hodnotu je tu procedura val

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.140.–
jozo00250
Návštěvník
6. 6. 2008   #4
-
0
-

To zeberdee :
nieco taketo....

program cisla;

uses crt;
var a, b, x, y : integer;
aa, bb, xx : string;
begin
clrscr;
write('Zadajte cislo 1 : ');
readln(a);
write('Zadajte cislo 2 : ');
readln(b);
str(a,aa);
str(b,bb);
xx:=aa+bb;
val(xx,x,y);
writeln('V Y S T U P = ',x);
readln;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.140.–
sir_arthur
~ Redaktor
0
Stálý člen
6. 6. 2008   #5
-
0
-

:) no super. takze to funguje? snad som teda pomohol.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.46.69.–
@mattonik
Laaca0
Stálý člen
6. 6. 2008   #6
-
0
-

Proč to dělat jednoduše, když to jde udělat složitě, co?

Šmarjá noho, první číslo prostě vynásob deseti a přičti k tomu to druhé.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.79.–
DOS-u-akbar
sir_arthur
~ Redaktor
0
Stálý člen
6. 6. 2008   #7
-
0
-

mm zaujimave riesenie:) ides na to logicky ako vidim:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.46.69.–
@mattonik
sir_arthur
~ Redaktor
0
Stálý člen
6. 6. 2008   #8
-
0
-

ale teraz ma tak napadlo, ze to tvoje riesenie nie je uplne idealne. nepocita s tym, ze to druhe cislo moze byt 2 a viac ciferne...

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.117.–
@mattonik
Laaca0
Stálý člen
7. 6. 2008   #9
-
0
-

Zadání znělo jasně. Nebyl čas lámat si hlavu, kdo je kdo. Chceš říct, soudruhu?... No, dvě dávky.

Zadání znělo jasně: "na vstupu 2 jednociferna cisla, vystup dvojciferne slozene z vstupnich jednocifernych..za odpovědi děkuji."

Druhé číslo tedy 2 a více ciferné být nemůže.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.0.253.–
DOS-u-akbar
sir_arthur
~ Redaktor
0
Stálý člen
7. 6. 2008   #10
-
0
-

aaaha:) no tak potom sory, nabuduce si precitam zadanie cele:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.117.–
@mattonik
Grungy0
Super člen
7. 6. 2008   #11
-
0
-

Tak ma napadlo prečo jednoducho prvé nevynásobíte desiatimi a k tomu nepripočítate druhé??? Je to jednoduchšie a asi aj rýchlejšie ako konvertovanie na string

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.118.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
egrishot0
Duch
2. 9. 2008   #12
-
0
-

Nazdar potřeboval bych pomoct mám delphi 7 a chtěl jsem si podle vašeho návodu na tomto serveru udělat vlastní prohlížeč ale nemám tam tolik palet jak je nakresleno palety začínají od strandart a končí active x co mám dělat potřeboval jsem tam dát komponenta. webbrowser ale nemám ho tam co mám dělat ?
PS.jinak toho delphi7 sem stahoval na officiálních stránkách.
Prosím pomoc:poraďte.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.70.–
Egrishot má menší dotaz přeji hezký den
Buckyx0
Newbie
19. 12. 2009   #13
-
0
-

To jozo0025 :
takhle sem to napsal ja a funguje to i pro vice cifer
uses crt;
var x,c:longint; (*x-vysledni cislo, c-cifra*)
begin
writeln('vysledek zobrazite zadanim cisla <0 a >9
repeat
write('Cifra: '); readln(c);
case c of
0..9: x:=c+x*10
else break;
end;
until false;
writeln('vysledek: ',x);
readkey;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.124.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

POMOC! — založil Láďa

Pomoc — založil roonill

Pomoc — založil David

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý