HelpPlease- Soubor.txt_nacteni_string – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

HelpPlease- Soubor.txt_nacteni_string – Pascal – Fórum – Programujte.comHelpPlease- Soubor.txt_nacteni_string – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Mitch0
Newbie
6. 6. 2008   #1
-
0
-

Zdravim,
nevěděl byste někdo náhodou, jakym způsobem by se daly načíst ze souboru.txt dvě slova(string) za sebou oddělené jednou mezerou na jednom řáku, každé slovo do jedné proměnné??
Nemůžu na to prostě příjít a nedá mi to spát! :)

Mitch

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.28.18.–
Reklama
Reklama
sir_arthur
~ Redaktor
0
Stálý člen
6. 6. 2008   #2
-
0
-

nazdar,
ak si dobre spominam rak
readln(subor,slovo1,slovo2);

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.117.–
@mattonik
Mitch0
Newbie
6. 6. 2008   #3
-
0
-

To sir_arthur :
Díky moc, tak nějak to funguje. Akorát je ještě problém v tom že musim v deklaraci stringu slova1,slova2 určit jeho počet, aby se to rozdělilo a potřebuju to gumový na různy slova.

Jestli můžu, tak příkald je takovýhle:

Soubor.txt je v tomto formátu:
--------------
slovo1 slovo2
slovo3 slovo4
...
slovo_n slovo_n
--------------

Zadejte vstupní slovo a vyhledejte v prvnim sloupečku(slovo1, slovo3...), jestli se rovna, tak vypiste slovo v protějším sloupečku(slovo2, slovo4).
Nemůžu prostě příjít na to, jak načítat slovo1 a slovo2 do vlastních proměnných....porovnávání atd je už pohoda.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.28.18.–
Mitch0
Newbie
6. 6. 2008   #4
-
0
-

To sir_arthur :
Jo vlastně, jestli je to možné, tak každý řádek prolézt charama a 'i' index který se rovná mezeře přiřadit do string[i]?
Ale nevim jak lze přiradit v deklaraci stringu délku. Je to asi blbost...

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.28.18.–
sir_arthur
~ Redaktor
0
Stálý člen
6. 6. 2008   #5
-
0
-

no takto. ak nefunguje take priame nacitanie (potrebujes vediet presnu dlzku slova) tak skus taketo nieco:
prechadzas riadok po riadku znak po znamku, zapisuje do premennej, ak narazis na medzeru, zacnes zapisovat do dalsej premennej. Najlepsie by bol to zapisovat do pola. Chapes? Zvladnes to sam, ci treba trochu nakopnut?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.46.69.–
@mattonik
Laaca0
Stálý člen
6. 6. 2008   #6
-
0
-

1) Načti celý řádek readln(soubor,s2);
2) Zjisti, kde je mezera i:=Pos(' ',s2);
3) To pred mezerou bude jedno slovo s1:=Copy(s2,1,i-1);
4) To za mezerou druhé: delete(s2,1,i);

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.79.–
DOS-u-akbar
Mitch0
Newbie
6. 6. 2008   #7
-
0
-

To sir_arthur :
No hale přesně takhle jsem to dělal.
Procházel jsem řádek znak po znaku a ukládal do pole, když jsem narazil na mezeru, začal jsem to ukládat do jinýho.
A ted mi trklo že vlastně porovnávat vstupni string s polem charu zas neni tak děsivý a pomocí while cyklu odskakovat řádky a vypsat druhý pole znaků při rovnosti by mělo fungovat. Nebo ne? :)
To druhý řešení od Laaci je taky good...díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.28.18.–
Mitch0
Newbie
6. 6. 2008   #8
-
0
-

To Laaca :
Díky, vypadá to dobře....to s2 a s1 je typu string že?

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.28.18.–
sir_arthur
~ Redaktor
0
Stálý člen
6. 6. 2008   #9
-
0
-

nj to druhe riesenie je dobre a jednoduchsie :) pouzi radsej to. a jj s1 a s2 su string

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.46.69.–
@mattonik
Mitch0
Newbie
6. 6. 2008   #10
-
0
-

To sir_arthur :
tak dik Sire :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.28.18.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

SOUBOR.BAT>SOUBOR.EXE — založil wokena

Soubor — založil RePRO

Soubor — založil cpp

.exe soubor — založil nova

Jar soubor — založil Nicolas

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý