Asi pred vyše rokom som si kúpil do mobilu pamätovú kartu. Keď som sa vtedy tak s ňou hral všimol som si že ju môžem nastaviť tak aby sa bez kódu nedala otvoriť. Tak som zadal len tak nejaký kód ale dal že si ho odomňa nebude pýtať. No včera zrazu si ho odomňa karta vypytala a ja nemám šajnu čo som tam predtým napísal. Neviete ako by som sa na tu kartu mohol dostať???
Fórum › Offtopic
Pamätová karta do mobilu
zformatovat...k obsahu se asi jen tak nedostanes
To Onsi : A ta tvoje paměťová karta, co je to za typ?
To Onsi : Hej neměl jsem na mysli značku, ale typ:-D jako jestli je to MMC, RS-MMC, SD, miniSD, microSD, Memory Stick (Micro) ... pokud je to MMCčko nebo RS-MMCčko, vím jak na odblokování kódu
No, v zásadě to jde jednoduše. Já teda osobně vlastním telefon s operačním systémem Symbian, v němž operační systém poskytuje jistou výhodu:
1. způsob je, že se podíváme do adresáře c:\system\ (v telefonu, v němž jsem kartu zablokovali) a tam najdeme soubor "mmcstore". Ten si otevřeme v jakémkoli textovém editoru (stačí i Poznámky), a to tak, že jej přejmenujeme na "mmcstore.txt". Jeho obsahem jsou nesmyslné sekvence znaků, ovšem na konci souboru je obsaženo rovněž heslo k MMC kartě v čitelné podobě (což už snadno rozeznáme).
2. způsob je použití nějakého specializovaného programu, například MMCPasswordFinder, který mi ale nejel - je pouze pro SymbianOS verze 7 a novější, každopádně kamarád s novějším telefonem tento program několikrát úspěšně využil (je to takový hračička:-D).
Takhle se dá tedy vydolovat heslo. Jestli to jde i na ne-symbianových telefonech, to opravdu nevím, spíš bych řekl, že nikoli. Pokud tedy výše zmíněné postupy nepřipadají v úvahu a chcete kartu přesto používat, nezbyde vám nic jiného, než kartu naformátovat. Ovšem běžné možnosti asi nepomohou. V telefonu karta naformátovat nepůjde a v počítači pravděpodobně taky ne (určitá šance tu je, ale spíše nám systém zahlásí nepovolený přístup ke svazku). Existuje však jeden prográmek na PC, který se jmenuje MMCMedic, který formát zablokované karty dokáže, a to velmi spolehlivě (pokud karta není detekována systémem, což se také může stát, tento program ji detekuje).
Takže to by bylo k odblokování MMC karet, pokud byste někdo měl o výše uvedené prográmky zájem (tímto apeluji hlavně na Onsiho;-)), napište mi kdyžtak na mail nebo ICQ (z pochopitelných důvodů sem nebudu postovat linky).
To Onsi : Aha, tak to bude horší...no já bych to viděl asi taky jen na formát, našel jse něco tady: http://www.motorolafans.com/forums/showthread.php?t=12672 - jeden přispěvovatel tam píše, že microSD opravuje MMCRepairem, můžeš zkusit - já o tom ze zkušenosti ale nic nevím.
Poslední možnost by byla zajít s tím do servisu, kde by to měli umět odblokovat.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Pamatova zlozitost — založil Bius
TV karta — založil Zelenáč
Sitova karta — založil Zelenáč
Graficka Karta — založil Marecek
Moderátoři diskuze