Výpis do tabulky o třech sloupcích – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Výpis do tabulky o třech sloupcích – PHP – Fórum – Programujte.comVýpis do tabulky o třech sloupcích – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
JiriVavru0
Návštěvník
9. 6. 2008   #1
-
0
-

Zdravím..
Potřeboval jsme vytvořit výpis hodnot do tabulky,tabulka má rozměr 3 sloupců x N řádků,udělal jsem tento skript ale problém je, že tabulka se korektně zobrazí pouze v prvním řádku,poté již ne, tusí někdo, kde je chyba, popř prosím radu čeho se příště vyvarovat aby to nebylo tak 'prasácky' napsané (není to vůbec validní)..

Díky za rady a přidívám kód:

<?php

$ikona = "../../../../images/ikony/def_text copy.png" ;

echo "<table border='1'>";
foreach (glob("*.doc") as $filename) {
echo '<tr>';
echo "<td><img src='$ikona'width='128' height='128' /></td>";
echo '</tr>';
echo '<tr>';
echo "<td><a href='$filename'>$filename</a></td>" ;
echo '</tr>';
echo '<br>';
}
echo '</table>';
?>


A ještě mi pořád nedá spát,že tabulka se mi takto vypisuje ve zdrojovém kodu stránky na 1 řádek..zkoušel jsem odřídkovat pomocí
\r\n to ale bohužel nefungovalo..

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.196.–
Reklama
Reklama
pawlik0
Grafoman
9. 6. 2008   #2
-
0
-

ted nemam moc casu, ale odřádkování musí být v uvozovkách "". Takže '\n' neodřádkuje, ale "\n" ano.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
JiriVavru0
Návštěvník
9. 6. 2008   #3
-
0
-

pawlik:Děkuji za radu a s tou tabulkou někdo netušíte ?
jde mi o to že když bude v adresáři,který se pomocí foreach prochází třeba 8 souborů,vypíše to takovéhle tabulky:



hledal jsem snad hodinu na google jak na to, ale nikde nic..všude se řeší jen s použitím SQL.
Už vážně nevím jak na to...tuší někdo,jak toto vyřešit???

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.196.–
9. 6. 2008   #4
-
0
-

Ty mas problem, ze ty kadym tim TR jakoby zacnes novy radek. Pokud chces do tabylkyneco cyklicky vypisovat do dvou radku zaroven, tak musis pouzit dva pruchody a nebo to udelat nejak jinak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
JiriVavru0
Návštěvník
9. 6. 2008   #5
-
0
-

Tak nakonec se to vymyslelo takto, funguje to ale chtělo by to do budoucna nějaké elegantnější řešení, napadá někoho nějaké jako náhrada za toto:

<?php

$ikona = "../../../../images/ikony/def_text copy.png";
$vystup = "<table border=\"1\">\n";

$counter = 1;
foreach(glob("*.doc") as $filename)
{
if($counter == 4)
{
$vystup .= "<tr>\n";
}
$vystup .= "<td><img src=\"{$ikona}\" width=\"128\" height=\"128\" />\n";
$vystup .= "\n<a href=\"{$filename}\">$filename</a></td>\n";
if($counter == 3)
{
$vystup .= "</tr>\n";
}
if($counter == 3)
{
$counter = 1;
}
else
{
$counter++;
}
}
$vystup .= "</table>\n";

echo $vystup;
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.196.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 54 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý