Iny tvar formulara – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Iny tvar formulara – Delphi – Fórum – Programujte.comIny tvar formulara – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

jáchim
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
9. 6. 2008   #1
-
0
-

Ahojky

ako sa da v delphi 7 vytvorit formular, ktory nebude mat tvar obdlznika, ale bude mat tvar obdlznika so zaoblenymi rohmi? (nebude mat ani zatvaracie tlacitko ani tie 2tlacitka vpravo hore)

velka vdaka za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.53.–
MZetko0
Stálý člen
9. 6. 2008   #2
-
0
-

Ano, to jde s použitím API funkcí, ale je to hodně složité, spíš sebevražedně složité.
Zkusím to najít.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.235.–
"Přirozená inteligence bude umělou brzy překonána. Přirozenou blbost však umělá nemůže nahradit nikdy"
Jára da CIMRMAN
http://www.newgame.cz
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
9. 6. 2008   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
MZetko0
Stálý člen
9. 6. 2008   #4
-
0
-

To Chrasty : Teda, skvělá věcička, díky moc, taky ji asi využiju!

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.235.–
"Přirozená inteligence bude umělou brzy překonána. Přirozenou blbost však umělá nemůže nahradit nikdy"
Jára da CIMRMAN
http://www.newgame.cz
jáchim
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
10. 6. 2008   #5
-
0
-

chcem by som to cez API..
dokazem vytvorit ovalny formular takto (je to dost kostrbato napisane :D):

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);

var
FormRgn: hRgn;
begin
Form1.Brush.Style := bsSolid;
GetWindowRgn(Form1.Handle, FormRgn);
DeleteObject(FormRgn);
FormRgn := CreateRoundRectRgn(1,1, Form1.Width-1, Form1.height-1,500, 200);
SetWindowRgn(Form1.Handle, FormRgn, TRUE);
end;

ale ako z toho spravit ten obdlznik so zaoblenymi rohmi?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.53.–
jáchim
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
10. 6. 2008   #6
-
0
-

uz nemusite, stacilo zmenit tie posledne dve cisla vo formrgn :-)
dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.53.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý