Dělám prezentaci třídy (to si vymyslela naše milá a milovaná a oblíbená paní ředitelka - berte to s ironií), mám to již jakžtakž sestříhané, jenže mám problém s formátem. Když mám plnou kvalitu DV, je vše celkem v poho, občas to sice zlobí při zvětšování, ale to moc nevadí, jelikož se to bude promítat přes projektor v rozlišení videa, ale vadí mi, že to má 1 GB...Tak jsem zkoušel v Pinnacle studio renderovat do MJPEG, jenže to video i tak má přes 0,8GB a kvalita je otřesná. Dále jsem zkoušel DivX, sice jenom 70MB, ale příšerná kvalita. Potom jsem zkoušel převádět video pomocí Absolute video converter do MPEG2, ale šíleně to řádkovalo...Tuším, že problémy jsou na straně konvertace, ale jaký formát by jste doporučili a hlavně jakým programem?
Fórum › Offtopic
Pomoc s formátem videa
Proc ti vadi 1 Gb, vzdyt divko stoji 10 kc :)
Jinak mho je uplne vyborny format mkv (matroška). Cca 2h film o roz. 1280*700 v tom ma neco pres 4 GB. Parada :)
Tak mu to vypal, ne
Být tebou, dal bych to do formátu avi nebo mp4 s kodekem DivX nebo XviD, jsou to kodeky s jedním s nejlepších poměrů kvalita/velikost a proto jsou tak používané. Přehraješ je téměř všude, dokonce i na většině nových DVD přehrávačů. U DivXu by měla jít nastavit nějak kvalita (bitrate).
Matrosku (mkv) bych raději nepoužíval, potřebuje výkonný pc a pokud to chceš spouštět na školním, nemuselo by se ti to podařit.
Pokud potřebuješ nějaký software na konverzi, zkus MediaCoder, ale je to spíš pro pokročilé uživatele. Jinak taky můžeš použít VirtualDub, stačí nastavit Video > Compression (vybrat kodek > konfigurovat) a uložit.
Tak jsem se na to vykašlal, přišel jsem, dal jsem mu DV kvalitu, nakopčil si to na disk, trochu brblal, ale přehrál to... Takže vyřešeno...
No, já se tomu prokletýmu videu už snad nevyhnu... Nevíte o nějakém speciálním konvertoru pro videa na youtube.com? 895 MB se mi nechce uploadovat...
yaqwsx
Nevíte o nějakém speciálním konvertoru pro videa na youtube.com?
O ničem nevím, ale spíše chci podsunout myšlenku, je-li nějaký takový speciální konverter vůbec potřeba. Nemělo by stašit zjistit si, jaký formát youtube používá, převést to do něj, čímž se určitě velikost zmenší, a nahrát? Nemusí to být ani formát, který je na youtube interní, může to být jakýkoli, ale použitím jejich formátu se nahrání videa hodně usnadní (na serveru se nebude muset převádět podruhé). Já mám velice dobré zkušenosti s ffmpegem (Google jistě napoví víc). Nemá sice žádný GUI front-end (tedy alespoň o něm nevím), ale i tak je jeho ovládání z řádky velice jednoduché.
Nefaritus
mám DVD přehrávač s podporou DivX a film v tomto formátu, který má 700 MB, takže jsem ho napálil na CD, ale z CD mi ho nepřečte...záleží na čem je ten DivX film napálenej?
Podle mě určitě záleží. Zkusil bych ještě zkontrolovat, jestli se všechno vypálilo dobře.
To bukaj : Vím, že na youtube je to jedno, jelikož youtube si to samo upraví, ale myslím, jestli neexistuje náhodou nějaký nadšenecký prográmek, který video převede do kvality, kterou používá youtube, jelikož mám kastrofání rychlost uploadu...
JInak díky za tip na konvertor
Nefaritus napsal:
Mám takový OT dotaz...mám DVD přehrávač s podporou DivX a film v tomto formátu, který má 700 MB, takže jsem ho napálil na CD, ale z CD mi ho nepřečte...záleží na čem je ten DivX film napálenej?
Myslím, že nezáleží, ale musí tam být vypálen jako data (nikoliv jako VCD, SVCD nebo miniDVD). IMHO může být ještě problém s audio kodekem, pokud je tam něco nestandardního, nemusí to přehrávač zvládnout. Pokud chceš zjistit, jaké kodeky film používá, jde to jednoduchým programem GSpot:
http://www.headbands.com/gspot/v26x/index.htm http://www.headbands.com/gspot/v26x/index.htm
(není nutná ani instalace)
To yaqwsx :
Podle mě neexistuje, YouTube si to upraví vždy (sekundární konverzi se IMHO nevyhneš), ale možná by stačilo snížit kvalitu, aby se neuploadovalo tak velké video. Používají formát FLV (Flash Video) v nízkém rozlišení (320×240) s nízkým bitratem (cca 300 kbps) při 25 fps.
Ta kvalita tam neni pevne dana. Uz jsem tam taky videl i videa, na ktera se dalo koukat i ve fulscreenu naprosto vpohode (a tomu samozrejme odpovidaly datove prenosy).
CommanderZ napsal:
Ta kvalita tam neni pevne dana. Uz jsem tam taky videl i videa, na ktera se dalo koukat i ve fulscreenu naprosto vpohode (a tomu samozrejme odpovidaly datove prenosy).
Vždycky jsem si myslel, že špatnou kvalitu mají videa, které už předtím měly malé rozlišení a kvalitní videa jsou z uploadovaných videí ve vysokém rozlišení. Možná je taky dostupná vyšší kvalita jen těm, kdo si YouTube platí.
Lidičky prosím o radu. Stáhl jsem film rozdělený na 3 části formátu *.part, po slouučení ale vznikl soubor *.out s ikonkou Nero a nejde to spustit. Prosím jak to spustím? děkuji mnohokrát za odpověď, nejlépe na mailík. ahoj
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Prosím o pomoc s hledáním videa (Oskcar 2004) — založil Curo
úplné vymazání dat formátem? — založil Janina
Jak ukládat aktuální čas do sloupce s formátem DATETIME? — založil Lighter
Prehravanie videa — založil sa54d
Moderátoři diskuze