Visualizace algoritmu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Visualizace algoritmu – C / C++ – Fórum – Programujte.comVisualizace algoritmu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Gadael0
Návštěvník
12. 6. 2008   #1
-
0
-

Zdravim,

potrebuju vytvorit aplikaci, ktera bude graficky znazornovat prohledavani grafu do hloubky. Naprogramovat samotny algoritmus je otazka par minut, ale nevim si rady s tou grafickou strankou. V cem a jak by se to dalo udelat?

Pisu do C++ threadu, ptze to je jazyk, ktery nejvice ovladam, a ve kterem bych to i chtel delat, ale to bych asi potreboval nejake wxWidgets ci neco podobneho, zejo? Nejlip by to urcite slo v Jave, ale tu moc neumim...

Diky za napady.
H.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.192.–
Nejhorsi, co se Vam v zivote muze prihodit je, ze narazite na blbce...
Pavel Gajdůšek
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
12. 6. 2008   #2
-
0
-

To Gadael : Zkus pouzit knihovnu SDL. Doma mám knihu Data Structures for Games Programmers a pomoci teto knihovny jsou tam vysvetleny veskere mozne datove struktury. Je to jenom návhr

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.5.–
mephi0
Expert
12. 6. 2008   #3
-
0
-

no asi nenajdeš knižnicu na "kreslenie hlbkoveho vyhľadavania". Tiež odporučam SDL, ale je celkom jedno. Tu logiku vykresľovania aj tak musiš sparviť sam. Teda ak to niekto pred tebou nerobil a nepublikoval. Ešte davam do pozornostu Allegro a taktiež je možne využiť API GDI.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
tmi0
Věrný člen
13. 6. 2008   #4
-
0
-

kresli to normalne pomoci ascii znaku do konzole, cls a printf jsou jediny dve veci co potrebujes)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Káje
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
13. 6. 2008   #5
-
0
-

Grafickou stránku jednoznačně doporučuji Qt viz doc.trolltech.com/4.4/index.html nedá se říct, že je to nějak specializovany, ale spíš je to skoro na všechno, což je snad žádoucí ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.255.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
14. 6. 2008   #6
-
0
-

Osobně nedoporučuji na tuto práci brát SDL, zaměřuje se jiným směrem než je zde požadováno. Pro okenní aplikace je dobré Win32 API a nebo již poměrně starší knihovna MFC

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Tomcat0
Newbie
14. 6. 2008   #7
-
0
-

Souhlasim s nazorem, ze SDL je krapanek na neco jineho (byt ucel by to splnilo). Co se Qt tyce, tak tahat s aplikaci 10 MB dll, jen kvuli vykresleni par car je imho pomerne drsne. Myslim, ze tohle by se dalo jeste vykreslit pomoci Win32API. Jinak osobne bych na to volil nejaky jeste vic high-level jazyk, kde jsou k tomuhle nastroje out-of-the-box...Treba i ten Packal

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.24.93.–
"Nemůžete nikoho nic naučit, můžete mu maximálně pomoci, aby to sám v sobě nalezl. " Galileo Galilei
tmi0
Věrný člen
14. 6. 2008   #8
-
0
-

winapi je neprenositelne... qt je sice univerzalni, ale prijde mi trochu prerostle. sdl bych rozhodne volil namisto predchozich

To Tomcat : co je na pascalu high-level?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Káje
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 6. 2008   #9
-
0
-

Já nechci tvrdit, že Qt je to nejlepší možné (přesto, že si to myslím, proto jsem zřejmě zaujatý), ale na druhou stranu posuzovat kvalitu nástroje na základě velikost (tj. někam se ty všechny nástroje hold nacpat musí), mi příjde krátkozraké, zvláště když jej může tedy použít pro řešení mnoha další problémů, se kterými se setká, což pro něj, pokud si na něj zvykne, bude následně celkově jednodušší.

PS: Ať se daří! ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.255.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
14. 6. 2008   #10
-
0
-

To tmi : V perexu není nic o nutnosti přenositelnosti, navíc na tento problém je WinAPI vytvořené. SDL je herní knihovna, moc grafických funkcí k vytváření složitých grafů nemá, programátor by si musel vše udělat. O knihovně k SDL, co by toto doplňovala nevím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Tomcat0
Newbie
14. 6. 2008   #11
-
0
-

tmi napsal:
winapi je neprenositelne... qt je sice univerzalni, ale prijde mi trochu prerostle. sdl bych rozhodne volil namisto predchozich

To Tomcat : co je na pascalu high-level?


Neuvedl, ze to chce prenositelne.... Na packalu neni high level nic, ale umi vykreslovat out-of-the-box (bylo to trosku dvojznacne napsany)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.24.93.–
"Nemůžete nikoho nic naučit, můžete mu maximálně pomoci, aby to sám v sobě nalezl. " Galileo Galilei
Tomcat0
Newbie
14. 6. 2008   #12
-
0
-

Káje napsal:
Já nechci tvrdit, že Qt je to nejlepší možné (přesto, že si to myslím, proto jsem zřejmě zaujatý), ale na druhou stranu posuzovat kvalitu nástroje na základě velikost (tj. někam se ty všechny nástroje hold nacpat musí), mi příjde krátkozraké, zvláště když jej může tedy použít pro řešení mnoha další problémů, se kterými se setká, což pro něj, pokud si na něj zvykne, bude následně celkově jednodušší.

PS: Ať se daří! ;-)


Ja nemam nic proti pouzivani kanonu na vrabce, kazdemu dle libosti, nic proti Qt, pise se v nem hezky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.24.93.–
"Nemůžete nikoho nic naučit, můžete mu maximálně pomoci, aby to sám v sobě nalezl. " Galileo Galilei
tmi0
Věrný člen
17. 6. 2008   #13
-
0
-

To Káje : kratkozrake to podle me neni, staci vybrat minimalni dostacujici nastroj. taky by si na to mohl navrhnout vlastni operacni system pro vlastni pocitacovou architekturu, nebot by to mohlo byt efektivnejsi a robustnejsi, ale je to dle me zbytecne

To survik1 : ze by sdl byla designovana primo na hry? o tom tedy nevim. a co se tyce vytvareni slozitych grafu... vis co to je prohledavani grafu do hloubky? na to zadna slozita graficka funkce neni potreba, staci nakreslit par tecek, spojit je carama a postupne je ruzne zvyraznovat...

ano, neni uvedeno ze aplikace ma byt prenositelna, stejne tak neni uvedeno ze aplikace ma byt funkci, efektivni, hezka atd. programovat prenositelne aplikace je podle me slusnost.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.230.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Káje
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
17. 6. 2008   #14
-
0
-

To tmi: Já doufám, že si to nevzal jako útok proti tobě, rozhodně jsem tím nechtěl říct nic špatného, pouze jsem chtěl naznačit, že sic tady bude o něco víc MB na přenos, tak příště se mu zkušenosti hodí a celkově spíš vydělá. Já proti SDL nemám vůbec nic a rozhodně neříkám, že je to nejhorší možné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.154.–
darthdeus0
Stálý člen
17. 6. 2008   #15
-
0
-

SDL rozhodne nedoporucuju, protoze mi prijde ze se to pro tento ucel vubec nehodi. Jak jiz bylo receno WinAPI je neprenositelne :) a z vlastni zkusenosti bych doporucil wxWidgets, ohledne QT nemuzu nic rict, nemam zkusenosti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
tmi0
Věrný člen
20. 6. 2008   #16
-
0
-

To Káje : vpohode). jde o to co by tam vsechno chtel, jestli jen nakreslit par bodu nebo udelat hezky GUI se vsim vsudy...

To darthdeus : co tim myslis, ze se pro tyto ucely vubec nehodi? co se tyce nejakych widgetu, podle me nejsou vubec potreba, jde preci jen o vizualizaci algu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.64.–
ksp.mff.cuni.cz -- doporučuje 5 z 0 přetečených bufferů!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 24 hostů

Podobná vlákna

Zjednodužšení algoritmu — založil tomas.ch

Zjednodušení algoritmu — založil Mutagen

Podkopávání algoritmu Quicksort — založil Petr Zakopal

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý