Mam Notebook Toshiba Satellite 100CS je to :
-pentium 75
- 8 mb RAM
- 1 mb graf
-500 mb hdd
-seriovy/paralerny port
- nejaky divny:D
-vga a ps/2 port
Je tam predinstalovany windows 95. Ide mi o to, ze v dnesnej dobe uz moc v nom clovek neporobi, skorej je to taky dinosaurus. rad by som na nom hral dos hry (nasjkor cez dosbox) , napadla ma taka vec, ze hodit tam nejake distro linuxu, do nho dosbox a sup na dos hry.. alebo mal by niekto iny napad/radu? Alebo sa mi viac oplati nehat ten notebook tak a o 20 rokou do muzea?:D
Fórum › Offtopic
Notebook pentium 75 - navrh
To Quiark : No, myslím že akorát nevíš, že se dá zrychlit čas, který procesor té hře přisuzuje (je to standartně nastaveno na málo, aby hry nejeli rychleji, než mají). Na zrychlení je klávesová zkratka (myslím) ctrl+F12, nebo tak nějak (najdete v manuálu k DOSBoxu). Nebo je možné, žes' to zkoušel a ani tak to nejede, v tom případě se omlouvám za křivé nařknutí.
Mě se zase nápad z Linuxem zdá dobrý, natáhnout nějakou distro asi s XFce (nevím, jestli KDE nebo Gnome rozjedeš...) a DosBox, IMHO by to bylo ideální. Měl bys' funkční notebook a k tomu by sis mohl zahrát všechny dosovsky hry, protože podpora DosBoxu je až neuvěřitelná.
To Quiark : Ako sa uz pisalo nizsie, dosbox nejde pomaly:D niektore stare hry sa riadili taktom procaku, teda ich rychlost zalezala od taktu procaku, takze keby si nejako 486 hru pistil na modernom stroji sla by ti bud neskutocne rychlo alebo by sa bobec nepustila, preto sa da v dosbox-e menit cas cyklou ctrl+F12.
Strasne rad si zahram dos hry, na "moderne" sa mozno tak 1/2 chytaju, a to je GTA a este jedna... ostatne su sitne klony ak to tak skaredo uz pisem... taky settlers, civilizacia, gta 1 a podobne , proste supa
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Assembler x86 Intel Pentium — založil Student53
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3,40GHz 1,70 GHz — založil N100
Moderátoři diskuze