Parametry u vlstních funkcí – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Parametry u vlstních funkcí – PHP – Fórum – Programujte.comParametry u vlstních funkcí – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
15. 6. 2008   #1
-
0
-

Dobrý den,
mám funkci pro vytvoření vzhledu stránky

function vzhled($typ,$obsah,$titulek=sys_promenna("titulek"))

{
$adresa = sys_promenna("adresa");

$vzhled = file_get_contents("./sablony/".$typ."/index.html");
$vzhled = str_replace("<!-- obsah -->",$obsah,$vzhled);
$vzhled = str_replace("<!-- titulek -->",$titulek,$vzhled);
$vzhled = str_replace("<!-- adresa -->",$adresa,$vzhled);

echo "$vzhled";
}

Takto vypadá, ale pokud ji zavolám, tak dostanu chybu kvůli závorkám u volání funkce sys_promenna(), která se ovšem stará o návrat defaultní hodnoty pro promennou titulek, pokud není specifikovaná. Pokud použiji
function vzhled($typ,$obsah,$titulek="titulek")

Takto to funguje jak má, jak to mám rozchodit, aby mi to bralo i tu funkci?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
netman920
Super člen
15. 6. 2008   #2
-
0
-

To Anonymní uživatel :
co tak predtým si napisat

$premena = sys_promenna("titulek"); 

a potom do tej fcie
.....,$premena)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
15. 6. 2008   #3
-
0
-

<?php

$titulek_x = sys_promenna("titulek");
function vzhled($typ,$obsah,$titulek=$titulek_x )

Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in c:\php\hra\include\funkce.php on line 3

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
15. 6. 2008   #4
-
0
-

jejej, ve vyhozich hodnotach nemuze byt nic "dynamickeho". tedy jedine takhle:

function foo($x = null) {

if (is_null($x)) {
$x = sys_promenna('x');
}

// ...
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

Parametry — založil paking

Parametry — založil Mara

Metoda s parametry — založil domitea

Práce s parametry — založil Koja

Program v C - parametry — založil sdfa

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý