Databáze – Právo a podnikání – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Databáze – Právo a podnikání – Fórum – Programujte.comDatabáze – Právo a podnikání – Fórum – Programujte.com

 

16. 6. 2008   #1
-
0
-

Zdravim,slyšel jsem od jednoho mého kamose,ze si lze vydelavat pomoci databází aniž by clovek cokoliv predem uměl :smile5:
prostě že ho firma zaměstná,zaškolí ho a on pak muze delat ty databaze,nak tomu uplne nerozumim.Myslíte že to tak funguje?
Popř.mi dejte typ kde na netu neco takovyho najit.... A je možny treba jeste u neceho jinyho nez sou databaze vydelavat/moc toho neumet?

dikz

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.12.–
Quiark0
Věrný člen
16. 6. 2008   #2
-
0
-

Táta mi vždycky říkal "nikdo ti nedá nic zadarmo". Takže já bych tak naivní nebyl :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.43.–
sir_arthur
~ Redaktor
0
Stálý člen
16. 6. 2008   #3
-
0
-

no tvorit databazy je silne slovo:) skor sa jedna o naplnanie a ano je to realna praca. aj u nas vo firme mame na to take dve slepice, ich ulohou je snorit po nete a hladat firmy podla nejakych parametrov (zvacsa potencionalny zakaznici) a ukladat ich do databazy. tot vsjo. nic zlozite, nic moc platene a nic moc zazivne...

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.117.–
@mattonik
17. 6. 2008   #4
-
0
-

A neznáte nejakou ještě jinou práci na pc,kterou muže delat "kazdej blbec" tzn. prostě neco kde nemusim mit dokoncenou
informatickou skolu ani praxi,proste neco do ceho bych se treba za rok studovani moch dostat a pak to delat? Je jasny ze programovat nebo delat webovy stranky budu asi tezko,pac tam clovek musi mit odborne vzdelani+nekolik let praxe+super matematicke geny(u programovani)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.12.–
Architekt0
Super člen
17. 6. 2008   #5
-
0
-

Piskar10110010 napsal:
A neznáte nejakou ještě jinou práci na pc,kterou muže delat "kazdej blbec" tzn. prostě neco kde nemusim mit dokoncenou
informatickou skolu ani praxi,proste neco do ceho bych se treba za rok studovani moch dostat a pak to delat? Je jasny ze programovat nebo delat webovy stranky budu asi tezko,pac tam clovek musi mit odborne vzdelani+nekolik let praxe+super matematicke geny(u programovani)



A kde by ti programátoři získaly ty roky praxe, kdyby je bez nich nikdo nezaměstnal? :-)

Dělat webový stránky může každej blbec, taky ten internet podle toho vypadá. Blbec zvládne i "programovat" v PHP, spousta lidí s ním začínala už na základní škole. Na skutečné programování nepotřebuješ ani to odborné vzdělání, vzdělávat se v oboru můžeš sám, ve škole se toho stejně moc nedozvíš. A v zásadě nepotřebuješ ani matematické geny (pokud nechceš programovat fyzikální modely reálného světa apod.) - potřebuješ analytické/programátorské myšlení, který buď máš od přírody, nebo ne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.166.–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
Tomcat0
Newbie
17. 6. 2008   #6
-
0
-

Architekt: Plny souhlas

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.24.93.–
"Nemůžete nikoho nic naučit, můžete mu maximálně pomoci, aby to sám v sobě nalezl. " Galileo Galilei
sir_arthur
~ Redaktor
0
Stálý člen
19. 6. 2008   #7
-
0
-

jop. suhlasim.

ale ak chces, tak skus hladat poziciu tester v nejakej malej firme...nejaka obrovska firma by ta asi nezobrala, ale nejaka lokalka alebo tak asi ano...

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.117.–
@mattonik
netman920
Super člen
19. 6. 2008   #8
-
0
-

To Architekt :
ja akurat nesuhlasim s tym ze

PHP, spousta lidí s ním začínala už na základní škole.


co je na tom zlé ze niekto zacal na zakladnej skole????
preco podcenujes mladych ludi
napr. ja mam 15 a tiez robim weby a myslim si ze su na dost vysokej urovni
teda priklad ti ukazat nemozem lebo vacsinou to najdvolezitejsie z php je admin system a ten je
pod heslom :smile17:
napr2 pozri si stranku Tocimana a potom sa ho spytaj kolko ma rokov

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
duchan0
Newbie
23. 6. 2008   #9
-
0
-

ja by som ti to s tym zarabanim povedal asi takto... ak chces pracovat v IT a mat ake take slusne peniaze tak sa stalemu uceniu nevyhnes. Vsetko sa rychlo meni a naroky aj poziadavky su ine. A ked sa nenaucis vobec nic :D ...tak potom asi vies co bude

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.65.–
Architekt0
Super člen
23. 6. 2008   #10
-
0
-

To netman92 : Přečti si na co jsem reagoval, špatně si mě pochopil. Vůbec nemám nic proti mladým programátorům, taky jsem s PHP začínal už na základce :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.166.–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
26. 7. 2008   #11
-
0
-

A to chcete říct že člověk může dělat programátora nebo webmastera třeba když má jenom gymnázium?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.12.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
26. 7. 2008   #12
-
0
-

Já dělám v HTML od devíti, v PHP od desíti :))

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
26. 7. 2008   #13
-
0
-

To Piskar10110010 : Jasně, pokud to umí... A samozřejmě pokud zvládá češtinu a angličtinu, z gymplu by měli znalosti být dostatečný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
26. 7. 2008   #14
-
0
-

jak co, ale v PHP opravdu nemuzes mit problem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
26. 7. 2008   #15
-
0
-

A co myslite ze je dobrý se naučit když chci dělat webmastera? Javascript nebo PHP?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.12.–
26. 7. 2008   #16
-
0
-

Oboje. Bez JS se da jeste zit, bez PHP moc ne.

Jinak webmaster je spravce webu - ten ma nas starosti spis obsah ;)

Jestli's to tak opravdu myslel, tak se opravuju - ani jedno :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
26. 7. 2008   #17
-
0
-

No ja myslel jakoze webmaster je clovek,který programuje webový stránky nebo jestli je to nekdo jiný tak jak se tato pozice teda nazývá?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.12.–
26. 7. 2008   #18
-
0
-

a ještě bych se zeptal,co myslíte že patrí do kategorie "lehčích" IT profesí,jakože dělat programátora v C++ je pro mě nemožné,protože na to prostě nemam,tak bych chtěl něco co zvládnu,něco "lehčího"

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.12.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
26. 7. 2008   #19
-
0
-

To Piskar10110010 : Kodér, scriptař, webkodér atd. Variant je mnoho, která z nich je ta 100% správná, nevím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
26. 7. 2008   #20
-
0
-

a kolik let teda musim zpravidla v PHP a JavaScriptu dělat,aby mě náká firma vzala? a myslite že je v IT naka "lehci" profese než dělat weby,protože ja sem vychodil gympl s nákejma devíti čtyřkama,takže nejsem žádnej superman

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.12.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
26. 7. 2008   #21
-
0
-

To Piskar10110010 : Třeba za dva týdny, pokud se všechno naučíš. A piš česky a spisovně, jinak každá tvá žádost půjde rovnou k ledu.

Weby jsou ta nejjednodušší činnost. Pak snad ještě grafika, kde nejsou potřeba znalosti, pouze estetické cítění.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
26. 7. 2008   #22
-
0
-

A dle toho, jak píšeš, usuzuji, že ani nevíš, co to vlastně to PHP a JS jsou. Většina společností jak jsem tak projížděl vyžaduje:

Validní (X)HTML a CSS
PHP
MySQL

Doporučeně:
JS, VB, Flash...

Takže se uč!

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
6. 9. 2008   #23
-
0
-

A co treba spravce site,je to tezssi nez ty weby?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.12.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
6. 9. 2008   #24
-
0
-

zajimavejsi sou narocny aplikace treba pro sms brany ... ikdyz narocne jen na premejsleni a navrh... aby se to dalo snadno reprodukovat a tak

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
yaqwsx+9
Posthunter
6. 9. 2008   #25
-
0
-

To Piskar10110010 : Ne, ale správců sítě je až moc, protože to dneska dokáže každý druhý absolvent ZŠ a nepotřebuje odporné vzdělání, stačí mu samouctví...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.83.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
6. 9. 2008   #26
-
0
-

To yaqwsx : delas jako by na php nekdo potreboval odborne vzdelani...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
6. 9. 2008   #27
-
0
-

No to ja radsi budu delat ty weby,ty 100% kazdy druhy "zakladoskolak" nezvladne :smile17:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.12.–
Phoenix0
Super člen
6. 9. 2008   #28
-
0
-

Piskar10110010 napsal:
ty 100% kazdy druhy "zakladoskolak" nezvladne

to bych neřek, když html se na ZŠ učí (samozřejmě na základní úrovni)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.88.–
yaqwsx+9
Posthunter
6. 9. 2008   #29
-
0
-

To KIIV : No to ne, ale v tomto tématu se už od začátku přehání, tak proč se taky nepřipojit, ne?

EDIT: Teď jsem si všiml, že jsme omylem napsal místo odborné odporné, ale to je jedno, oboje vyjadřuje můj názor :smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.83.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
6. 9. 2008   #30
-
0
-

To yaqwsx : jasne jasne :D

no v php jde hlavne o to ze se na pozice programatoru snazi dostat lidi co si den pred tim prectou referencni prirucku
pak to podle toho taky vsude vypada... takovej portal libimseti... tam je funkcnost ze dost pochybuju o pricetnosti pri vyberu programatoru...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
dannyk0
Věrný člen
7. 9. 2008   #31
-
0
-

Podle me lehci IT profese je bud grafik nebo web koder.Naucit se html a css neni pro vetsinu lidi az zas takovy problem.Je tam sice par zaludnosti,ale to je vsude.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.97.–
Jedu v c++,c#,assembler,ASP.NET,PHP,databaze,bezpecnost softwaru[br] -----------------------------------------------------------[br] Muj blog o programovani,hudbe a vsem moznem,co najdu na netu :) [br] http://dannyk.aspone.cz[br] -----------------------------------------------------------[br] Na foru mam nejake prispevky pod nickem Master,tak jen pro upresneni :)
Phoenix0
Super člen
11. 9. 2008   #32
-
0
-

zjisti si co to je, nauč se to a pak zjistíš co z toho je nejtěžší...

edit: neber to jakou nějakou urážku, ale takovýhle spamování o věcech, o kterejch očividně nemáš ani páru tě webdesignu nenaučí, zkus se do toho ponořit a přijít s nějakým inteligentním dotazem

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.88.–
yaqwsx+9
Posthunter
9. 10. 2008   #33
-
0
-

To Piskar10110010 : Podívej se na seriál The IT Crowd a vše pochopíš...

PS: berte tento příspěvek s rezervou :smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.83.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
9. 10. 2008   #34
-
0
-

OK

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.12.–
9. 10. 2008   #35
-
0
-

Piskar10110010 napsal:

Phoenix napsal:
zjisti si co to je, nauč se to a pak zjistíš co z toho je nejtěžší...

edit: neber to jakou nějakou urážku, ale takovýhle spamování o věcech, o kterejch očividně nemáš ani páru tě webdesignu nenaučí, zkus se do toho ponořit a přijít s nějakým inteligentním dotazem



OK,už se učim.
Mám ještě jednu spamerskou otázku.Jak moc je ten správce narocnej na jednani s lidmi? Jak sem se docet,tak on musí i dost cestovat různě po zákaznících.



Jestli mas takovy proble s kontektem s lidmi, tak se jim prestan vyhybat a naopak se snaz byt v kontaktu co nejvic. Vecna izolace je nerychlejsi zkratka do pekla.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.164.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
dalaman0
Věrný člen
7. 1. 2009   #36
-
0
-

Uf php na zakladnej :)
Takto nicit deti pocitacmi... Vsak to aj videt teraz na ihriskach ;) stale menej a menej ludi... to ja v tom case... hh

Ak chce byt niekto dobrym programatorom, tak by sa mal najskor zaujimat o programovanie (nie o skriptovanie) na nizsej urovni...
Myslim ze znalost Cecka a zaklady assemblerov mi dali dost velky obraz o tom co sa v skutocnosti v pocitaci deje...
Potom uz prechod na ine jazyky nerobi problem....

Najbrutalnejsie to maju aj tak v USA kde polovica deti zacina na skole s JAVOU :D

Za PHP a MySQL je toho tiez dost (co sa vedomosti tyka)... Samozrejme na jednoduchsie projekty staci par tyzdnov prace zo studiom.
No potom to tak aj vyzera : nizka bezpecnoct, neoptimalizovane a spinave kody (vsak mame rychle serveri, ze :) ), vela odpadu na webe atd


Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.186.–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Architekt0
Super člen
7. 1. 2009   #37
-
0
-

To dalaman : Dneska kdo nenapsal framework v PHP už na základce, ten si v životě neškrtne! :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.22.–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
7. 1. 2009   #38
-
0
-

Pochybuju, ze ti v PHP nejak pomuze znalost assembleru.

vsak mame rychle serveri, ze :)



K tomule si dovolim mit dva komentare:
- plati, ze cas programatora je podstatne drazsi, nez cas serveru. Proc myslis, ze se ve velkych serverovych aplikacich tolik pouziva Java? Nikoho nezajima, ze je pomalejsi...
- vetsina webovych serveru (s vyjimkou hodne vytizenych webu) jede na zlomek kapacity a ma znacne prostoje. Pokud clovek zrovna nedela nejake silene mysql dotazy v cyklech nebo ORDER BY RAND() na tabulce s 100000 zaznamy, tak je vykon az na vedlejsi koleji. Prioritou by mela byt spolehlivost, bezpecnost (i kdyz i ta se na velmi malych projektech da trosku odpustit) a cas nutny k naprogramovani projektu. U vetsich projektu je samozrejme dulezita take rozsiritelnost.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.70.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Databáze — založil Tomáš

Databáze ? — založil Láďa

C++ a databáze — založil miguel

Databáze — založil Jacob

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý