Dekodovanie divnych znakov v url – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dekodovanie divnych znakov v url – Python – Fórum – Programujte.comDekodovanie divnych znakov v url – Python – Fórum – Programujte.com

 

Tom@sQo0
Stálý člen
16. 6. 2008   #1
-
0
-

ahoj,
chcem tie "divne" znaky z url zmenit na viac human readable... ako na to?
dozvedel som sa uz, ze ta "divnost" spociva v tom, ze je to cele hexadecimalne a treba to previest na napr unicode...
tak som skusil



text = "/scores.php?SCORE0=%2E%2E%2E&SCORE1=%2E%2E%2E&SCORE2"
text.encode('utf-8')


ale nic z toho...(ziadna zmena)
preco?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
Tom@sQo
pato830
Newbie
17. 6. 2008   #2
-
0
-

from urllib import unquote_plus


text=unquote_plus("/scores.php?SCORE0=%2E%2E%2E&SCORE1=%2E%2E%2E&SCORE2")

Može byť? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.12.51.–
Tom@sQo0
Stálý člen
17. 6. 2008   #3
-
0
-

jop, takto to funguje, ako som aj nasiel na googli;
no mna stve, PRECO mi moj kod nefunguje?:( nechcem pouzivat ziadne moduly, ak nemusim...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
Tom@sQo
pato830
Newbie
17. 6. 2008   #4
-
0
-

To Tom@sQo : Pravdepodobne budeš musieť. Tvoj kód nefunguje najskôr preto, lebo čiselné sústavy nemajú nič spoločné s kódovaním textu. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.12.51.–
Spectator0
Věrný člen
17. 6. 2008   #5
-
0
-

To Tom@sQo : Využij Python a inspiruj se v modulu, ktery necheš importovat, jak se to řeší v něm, třeba si to ještě vylepšíš :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.5.–
. . .
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Dekodovanie token? — založil soso8782

čtení url/braní dat z url — založil tribalcz

Porovnanie znakov — založil zonda

Prechadzanie znakov — založil delphak

Nacitanie znakov — založil kiklop

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý