Vložení do DB – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vložení do DB – MySQL – Fórum – Programujte.comVložení do DB – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

turbo-snek0
Newbie
16. 6. 2008   #1
-
0
-

Zdarvým...prosimvas potrebuju pomoc mam kod na vlozeni do DB co sem zkousel ale porad nemuzu prijt nato proc se mi t do db nevlozi...dik za radu

struktura DB....

jmeno varchar (30)

ID int NOT_NULL auto_increment
PRIMARY KEY(ID)
...je to nejak tak presne to tedka neim.....

zdrojovy kod....
<HTML>

<HEAD>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html;windows-1250">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="GENERATOR" content="PSPad">
<meta name="webdesign" content="Turbo-Snek">
<meta name="code" content="Turbo-Snek">
<link href="styl.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<TITLE>Úkol k lekci číslo 1</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<form method="POST" action="insert.php">
<table border="0">
<tr>
<td>Zadejte svoje jméno: </td>
<td><input name="jmeno" type="text"></td>
</tr>
<tr>
<td><input name="poslano" type="hidden" value="1"></td>
<td><input name="odeslat" type="submit" value="Odeslat"></td>
</tr>
</table>
</form>


<?php

$connection = mysql_connect("localhost", "root", "vertrigo") or die("Nepodařilo se připojit k databázi");
mysql_select_db("insert") or die("Databáze pravděpodobně neexistuje");

if($_POST["poslano"]==1):
if($_POST["jmeno"]!=""):
echo "Vaše zadané jméno je ".$_POST["jmeno"];
else:
echo "Nevyplnil jste jméno";
endif;
endif;


mysql_query("INSERT INTO insert (jmeno) VALUES ('$jmeno')");


@mysql_close($connection);
?>

</BODY>
</HTML>



dik za kazdou pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.60.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
17. 6. 2008   #2
-
0
-

To turbo-snek :
zkus to takto



if($_POST["odeslat"]){
$jmeno=$_POST["jmeno"];
if($jmeno==""){
echo "nevyplnily jste jméno
}
else{
echo "Vaše zadané jméno je ".$jmeno;



mysql_query("INSERT INTO insert (jmeno) VALUES ('$jmeno')") or die (mysql_error());

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
netman920
Super člen
17. 6. 2008   #3
-
0
-

mysql_query("INSERT INTO insert (jmeno) VALUES ('$jmeno')") or die (mysql_error());


malo by to byt takto
mysql_query("INSERT INTO nazov tabulky (jmeno) VALUES ('$jmeno');") 

or die (mysql_error(););

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
turbo-snek0
Newbie
17. 6. 2008   #4
-
0
-

tak tedka to vypada takle

<HTML>

<HEAD>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html;windows-1250">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="GENERATOR" content="PSPad">
<meta name="webdesign" content="Turbo-Snek">
<meta name="code" content="Turbo-Snek">
<link href="styl.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<TITLE>Úkol k lekci číslo 1</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<form method="POST" action="insert.php">
<table border="0">
<tr>
<td>Zadejte svoje jméno: </td>
<td><input name="jmeno" type="text"></td>
</tr>
<tr>
<td><input name="poslano" type="hidden" value="1"></td>
<td><input name="odeslat" type="submit" value="Odeslat"></td>
</tr>
</table>
</form>


<?php

$connection = mysql_connect("localhost", "root", "vertrigo") or die("Nepodařilo se připojit k databázi");
mysql_select_db("insert") or die("Databáze pravděpodobně neexistuje");



if($_POST["odeslat"]){
$jmeno=$_POST["jmeno"];
if($jmeno==""){
echo "nevyplnily jste jméno" ;
}
else{
echo "Vaše zadané jméno je ".$jmeno;



mysql_query("INSERT INTO insert (jmeno) VALUES ('$jmeno')") or die (mysql_error());

}



@mysql_close($connection);
?>

</BODY>
</HTML>


a pise mi toto...
Parse error: parse error, unexpected $end in C:\Documents and Settings\Turb0-Sn3k\Programky\VertrigoServ\www\php a mysql\insert.php on line 53

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.60.–
netman920
Super člen
17. 6. 2008   #5
-
0
-

To turbo-snek :
chyba ti tam bodkociarka iba skopiruj co som ti tam napisal
teda toto

 mysql_query("INSERT INTO insert (jmeno) VALUES ('$jmeno')") 

or die (mysql_error());}

nahrad za toto
mysql_query("INSERT INTO insert  (jmeno) VALUES ('$jmeno');") 


or die (mysql_error(););

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
turbo-snek0
Newbie
17. 6. 2008   #6
-
0
-

tak jsem to nahradil,,,,

<HTML>

<HEAD>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html;windows-1250">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="GENERATOR" content="PSPad">
<meta name="webdesign" content="Turbo-Snek">
<meta name="code" content="Turbo-Snek">
<link href="styl.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<TITLE>Úkol k lekci číslo 1</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<form method="POST" action="insert.php">
<table border="0">
<tr>
<td>Zadejte svoje jméno: </td>
<td><input name="jmeno" type="text"></td>
</tr>
<tr>
<td><input name="poslano" type="hidden" value="1"></td>
<td><input name="odeslat" type="submit" value="Odeslat"></td>
</tr>
</table>
</form>


<?php

$connection = mysql_connect("localhost", "root", "vertrigo") or die("Nepodařilo se připojit k databázi");
mysql_select_db("insert") or die("Databáze pravděpodobně neexistuje");



if($_POST["odeslat"]){
$jmeno=$_POST["jmeno"];
if($jmeno==""){
echo "Nevyplnily jste jméno" ;
}
else{
echo "Vaše zadané jméno je ".$jmeno;




mysql_query("INSERT INTO insert (jmeno) VALUES ('$jmeno')")
or die (mysql_error());}
}



@mysql_close($connection);
?>

</BODY>
</HTML>


a pise to nakou picovinu s SQL syntaxy...nemuzu prijt nato co to je....
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'insert (jmeno) VALUES ('lukas')' at line 1

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.60.–
turbo-snek0
Newbie
18. 6. 2008   #7
-
0
-

Poradí mi teda nekdo jak to ma bejt???Neim jak tu chybu odstranit,,,,

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.60.–
darthdeus0
Stálý člen
19. 6. 2008   #8
-
0
-

zkus

    mysql_query("INSERT INTO `insert` (jmeno) VALUES ('$jmeno')") 

or die (mysql_error());}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
turbo-snek0
Newbie
19. 6. 2008   #9
-
0
-

tyjo diky uz to facha.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.60.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Vložení ID — založil savek

Vložení do databáze — založil LUK4S

Vložení obrázku — založil Martin

Vlozeni HTML — založil Exquis

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý