Problém v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém v C – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém v C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Robin
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
18. 6. 2008   #1
-
0
-

Zdravím všechny,

taky se začínám prokousávat programováním v C a mám jeden problém.Zkouším si různé základní programy v DEV C++ a všechny programy se mi okamžitě ukončí.Použil jsem příkaz getchar(); a program čekal na další povel,ovšem tady už nepomáhá ani tohle:



/***************************************/
/* Test delitelnosti */
/* */
/* Robin */
/***************************************/

#include <stdio.h>

main()

{
int i, j;

printf("Zadejte dve kladna cela cisla: ");

scanf("%d %d",&i, &j);

if (i > 0 && j > 0 && j % i == 0)
printf("Cislo %d je delitelne cilsem %d.\n", j, i);
else {
if (j > 0 && i > 0 && i % j == 0)
printf("Cislo %d je delitelne cislem %d.\n", i, j);
else
printf("Cisla %d a %d nejsou delitelna.\n", i, j);
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.24.–
Reklama
Reklama
darthdeus0
Stálý člen
18. 6. 2008   #2
-
0
-

když použiješ scanf, tak se načte i znak \n po zmáčknutí enteru, tim pádem pokud máš na konci jenom jeden getchar(), tak chytne právě tadyten znak. Řešení je buď za scanf hodit getchar a jeste uplne nakonec jeden, a nebo na konec použít funkci system("PAUSE"); která "zavolá" cmd funkci PAUSE což je čekání na stisk libovolné klávesy, ale na linuxu to fungovat nebude...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
jalinh0
Newbie
18. 6. 2008   #3
-
0
-

To Robin : nebo mu řekni, aby v cyklu polykal všechno, dokud nepřijde třeba znak 'k' a zavírat okno budeš stiskem 'k'+enter....



while (getchar()!='k');


ps: Na linuxu by se ti okýnko nezavíralo - bash by na tebe v klídku dál poblikával svým kurzorem... zkus to :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.104.–
darthdeus0
Stálý člen
18. 6. 2008   #4
-
0
-

no poblikavat bude, ale vyhodí
'bash: PAUSE: command not found' :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
Robin
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
18. 6. 2008   #5
-
0
-

Díky moc.Funguje obojí a tak vám děkuji chlapci.Zajímavá věc-Když zdroják zkompiluju a spustím přímov DEV-C++ ,tak se to shodí hned.Když spustím samotný .exe běží to jak má.Malý dodatek-jedu na Vistách-já vím....Ale chci mít vše originál a samozřejmě ten laptop nejede s XP.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.24.–
darthdeus0
Stálý člen
18. 6. 2008   #6
-
0
-

To Robin : hoď si tam linux a máš klid :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
Tchibo0
Návštěvník
18. 6. 2008   #7
-
0
-

vsadim ze XP jedou na tom notu

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.215.–
Tchibo
jalinh0
Newbie
18. 6. 2008   #8
-
0
-

darthdeus napsal:
no poblikavat bude, ale vyhodí
'bash: PAUSE: command not found' :)



No to je jasný, že bude protestovat, když mu předhazuješ nemultiplatformní zdroják :-P :-D ... ale kdybys jo chtěl - nic ti nebrání si svoje "PAUSE" do systému doplnit ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.104.–
darthdeus0
Stálý člen
18. 6. 2008   #9
-
0
-

To jalinh :
#ifdef Win32
system("PAUSE");
#endif
spokojenej? :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
jalinh0
Newbie
18. 6. 2008   #10
-
0
-

To darthdeus : ale joo...teď už spokojenej jsem, akorát že to vypadá jako web přizpůsobovanej pro IE.... - qůli mrkvosoftu, aby člověk vyráběl furt nějaký výjimky :P :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.104.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 153 hostů

Podobná vlákna

Problém — založil Dfire

Problém v C++ — založil Anonim

Problem s VS C# — založil Mrakoplas

Problém — založil Trumpetka

Problém — založil Jano

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý