Error: Vlastnost RowCount nemůže být nastavena u ovládacího prvku DataGridView vázaného na data. – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Error: Vlastnost RowCount nemůže být nastavena u ovládacího prvku DataGridView vázaného na data. – .NET – Fórum – Programujte.comError: Vlastnost RowCount nemůže být nastavena u ovládacího prvku DataGridView vázaného na data. – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Gen
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
18. 6. 2008   #1
-
0
-

Tohle mi VS 2008 hodí, když se pokusím o tohle:

 table.RowCount++;     
A netuším jak to nahradit.
Nenapadá mě nic, bez čeho by se musel znovu "nakrmit" dataGrid - to za dané situace nejde.


Jinak pro naplnění dataGridu používám toto:


private BindingSource bs = new BindingSource();

//pro nevinný argument
private void InitializeDataGridView()
{
InitializeDataGridView("SELECT * FROM current_data");
}

//nakrmení dataGridu
private void InitializeDataGridView(string query)
{
bs.DataSource = GetData(query);
table.DataSource = bs;

setColumnsStyle();
}

//vytvoření dataTable z dat zýskaných z SQLite databáze
private static DataTable GetData(string sqlCommand)
{
SQLiteConnection sql = new SQLiteConnection(connectioString);
sql.Open();
SQLiteCommand cmd = new SQLiteCommand(sqlCommand, sql);
SQLiteDataAdapter adapter = new SQLiteDataAdapter();
adapter.SelectCommand = cmd;

DataTable dt = new DataTable();
dt.Locale = System.Globalization.CultureInfo.InvariantCulture;

adapter.Fill(dt);

return dt;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.144.–
Reklama
Reklama
velurex0
Stálý člen
18. 6. 2008   #2
-
0
-

Moc jsem nepochopil otázku. Jde o ruční přidání nového řádku do tabulky? Jestli jo pak

                    DataRow row = tabulka.NewRow();

tabulka.Rows.Add(row);

... u typového DataSetu možno stejně případně pohodlněji. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.119.–
paashi0
Super člen
30. 6. 2008   #3
-
0
-

Přidám, že ve VisualStudiu po najetí myší na libovolný kód se zobrazí spousta informací o možnostech toho kódu. Např. u RowCount bude informace ve stylu "Gets row count...", tj. "vrací počet řádků". Pokud by to měla být cesta, jak řádky přidat, našli bychom informaci "Gets or sets ..." ("vrací nebo nastaví..."), jenže to tam nenajdeme.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.81.–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 45 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý