Porovnanie znakov – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Porovnanie znakov – .NET – Fórum – Programujte.comPorovnanie znakov – .NET – Fórum – Programujte.com

 

zonda0
Stálý člen
18. 6. 2008   #1
-
0
-

Prosím niekoho či by mi nepomohol .
Chcel by som sa dozvedieť ako sa dá porovnávať znaky v texte ?
Napr: mám v jednom riadku (textboxte) napísané čísla 548759
a v druhom riadku (textboxte) napísané 238129
A chcem aby to porovnalo ktoré čísla sa v riadku zhodujú .
Viem že to musí ísť neako cez char .Prosím pomôžte :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.25.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Tchibo0
Návštěvník
18. 6. 2008   #2
-
0
-

snad je to srozumitelny



string schodne = "";
foreach(char ch in textBox1.Lines[0])
{
if(textBox1.Lines[1].IndexOf(ch)!=-1 && schodne.IndexOf(ch)==-1)
{
schodne+=ch;
System.Windows.Forms.MessageBox.Show(ch.ToString());
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.215.–
Tchibo
zonda0
Stálý člen
19. 6. 2008   #3
-
0
-

ak kde tam porovnávaš textbox1 a textbox 2 ?
Skúsil som to prepísal som tie riadky (textboxi) na svoje a zaplo mi to ale napisalo chybu :

Index was outside the bounds of the array.

a ktobu takú veľkú tabuľku a označilo riadok
if(textBox1.Lines[1].IndexOf(ch)!=-1 && schodne.IndexOf(ch)==-1)

že nevie čítať .

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.25.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
PaLaDiN
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
19. 6. 2008   #4
-
0
-

To zonda :
Ten príklad bol napísaný podľa tvojho popisu a to, že máš multiline TextBox a v jednom riadku máš jeden string v druho druhý string. Pre to čo píšeš v ďalšom príspevku by platilo



string schodne = "";
foreach(char ch in textBox1.Text)
{
if(textBox2.Text.IndexOf(ch)!=-1 && schodne.IndexOf(ch)==-1)
{
schodne+=ch;
System.Windows.Forms.MessageBox.Show(ch.ToString());
}
}


Snáď som pomohol.
S pozdravom PaLaDiN

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
zonda0
Stálý člen
19. 6. 2008   #5
-
0
-

dík :P
Ale nevedel by si urobyť žeby to bolo podľa miesta ako napr:
521541
512241
Teraz su zhodné 3 čísla
978987
883232
Teraz ani jedno lebo nieje na tom istom mieste .
Myslým tým že by porovnavalo aj číslo ale aj na akom mieste sú .
Dík :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.25.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
zonda0
Stálý člen
19. 6. 2008   #6
-
0
-

a ešte taká maličkosť
ako by si napýsal aby spočítal zvaky v textovompoli ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.25.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
zonda0
Stálý člen
19. 6. 2008   #7
-
0
-

a nežeby sisi myslel že tu dávam naraz to čo neviem .lebo ja to hľadám najprv na googli a potom ak to nenajdem tak to dám tu .

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.25.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Tchibo0
Návštěvník
19. 6. 2008   #8
-
0
-

podle mista by slo tahkle



string schodne = "";
int i =0;
foreach(char ch in textBox1.Text)
{
if(textBox2.Text.IndexOf(ch,i,1)!=-1)
{
schodne+=ch;
System.Windows.Forms.MessageBox.Show(ch.ToString());
}
i++;
}


a pocet znaku je prkotina .... na to je Length


textBox1.Text.Length;

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.215.–
Tchibo
w3q0
Věrný člen
19. 6. 2008   #9
-
0
-

Blbá otázka ked to je vyriešené, ale nešlo by to pomocou poľa? Myslím že v PHP sa to dá, tak neviem či nie aj v C# ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
zonda0
Stálý člen
19. 6. 2008   #10
-
0
-

tak ako by si to urobil ked chcem zrátať počet čísel v jednom textboxe ????
Podľa mňá iba podľa charu .

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.25.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Tchibo0
Návštěvník
19. 6. 2008   #11
-
0
-

?? blbejsi otazka co kdo vlastne chce??? jasny ze je spousta mozností

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.215.–
Tchibo
zonda0
Stálý člen
19. 6. 2008   #12
-
0
-

ja by som rád ako by si napísal aby ti spočítalo znaky v jednom textboxte .
NAPR: 454545454545
napíše niekde inde 12 .čiže 12 znakov (čísel) je v tom textboxte.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.25.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Tchibo0
Návštěvník
19. 6. 2008   #13
-
0
-

no to sem pral predtim



textBox1.Text.Length; /// je pocet znaku v textboxu


pokud je potreba nejaky oznameni to si uprav kam chces


System.Windows.Forms.MessageBox.Show("V textboxu je "+textBox1.Text.Length.ToString()+" znaku"); // nebo cisel

pokud by to byl mix pismen a cisel tak by se to muse jinak ....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.215.–
Tchibo
zonda0
Stálý člen
19. 6. 2008   #14
-
0
-

ďakuj veľmi za pomoc :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.25.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Tchibo0
Návštěvník
19. 6. 2008   #15
-
0
-

nz .... muzu jenom vedet co vlastne tvoris?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.215.–
Tchibo
zonda0
Stálý člen
19. 6. 2008   #16
-
0
-

vytvoril som tipovaciu hru :P ktorá ti vypočíta aké máš ten deň šťastie .
A ešte sorri že ťa obťažujem ale nevieš ako by si nastavil že by bola v textboxte najmenšií length bol 5 (pošet znakov ) ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.25.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
w3q0
Věrný člen
19. 6. 2008   #17
-
0
-

Neviem, určite sa to dá aj inak, ale čo napr. podmienka kde sa bude overovať či platí že

 textBox1.Text.Length > 4
?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
19. 6. 2008   #18
-
0
-

To w3q : Bude to asi muset vyřešit nějak tak jako píšeš, protože opak vlastnosti MaxLength v C# není. TextBox vyvolává validaci, takže se dá počet znaků hodně jednoduše zajistit, když textbox ztratí focus

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
zonda0
Stálý člen
20. 6. 2008   #19
-
0
-

dík ja som to dal do podmienok ktoré musioa byť splnené aby pokračovak program :P a ide to :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.25.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
velurex0
Stálý člen
20. 6. 2008   #20
-
0
-

Na takový software čekám už 30 let! :smile2: Prosím tě, jaká jsou má šťastná čísla na nedělní sportku? :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.119.–
zonda0
Stálý člen
20. 6. 2008   #21
-
0
-

http://uloz.to/511444/Tipos.exe
skúste ohodnotiť program .Dúfam že som zničil všetky chybi :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.25.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Porovnanie dvoch kníh — založil gaben

Porovnanie cisel v MATLABE — založil pietro62

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý