Problem se strankovanim – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problem se strankovanim – MySQL – Fórum – Programujte.comProblem se strankovanim – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

turbo-snek0
Newbie
19. 6. 2008   #1
-
0
-

Mam problem....mam strankovani a pise me to chybu s mysql_fetch_array....posilam i zdrojak

<HTML>

<HEAD>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html;windows-1250">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="GENERATOR" content="PSPad">
<meta name="webdesign" content="Turbo-Snek">
<meta name="code" content="Turbo-Snek">
<link href="styl.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<TITLE>Úkol k lekci číslo 1</TITLE>
</HEAD>
<BODY>



<?php

$connect=mysql_connect("localhost", "root", "vertrigo") or die ("Chyba ! Pripojenie k serveru zlyhalo !");
$database=mysql_select_db(news) or die ("Chyba! Pripojenie do databázy zlyhalo !");
$RecordsPerPage = 2;
$TotalRecords=mysql_result(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM novinky"),0);
$maxPage = ceil($TotalRecords/$RecordsPerPage);
$PageNum=1;
if(isset($_GET["page"]))
{
$PageNum=$_GET["page"];
}

$self = $_SERVER['PHP_SELF'];
$nav = '';
for($page = 1; $page <= $maxPage; $page++)
{
if ($page == $PageNum)
{
$nav .= " $page ";
}
else
{
$nav .= " <a href=\"$self?page=$page\">$page</a> ";
}

}

if(!is_numeric($PageNum))
{
include("zobraz.php");
}
else if ($PageNum > $maxPage)
{ echo "sss";
}
else
{
$offset=($PageNum - 1)*$RecordsPerPage;

$result=mysql_query("SELECT * FROM novinky ORDER BY ID DESC LIMIT $offset, $RecordsPerPage");

while($zaznam= mysql_fetch_array($result))
{
$autor=$zaznam["autor"];
$datum=$zaznam["datum"];
$nadpis=$zaznam["nadpis"];
$text=$zaznam["text"];

echo "$autor<br>";
echo "$datum<br>";
echo "$nadpis<br>";
echo "$text<br><hr />";

}

echo $nav;
}
mysql_close($connect);
?>
?>


</BODY>
</HTML>


a toto mi to pise
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Documents and Settings\Turb0-Sn3k\Programky\VertrigoServ\www\news\index.php on line 56

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.60.–
Phoenix0
Super člen
19. 6. 2008   #2
-
0
-

nezdá se mi tenhle řádek:



$result=mysql_query("SELECT * FROM novinky ORDER BY ID DESC LIMIT $offset, $RecordsPerPage");


nemělo by tam bejt něco jako
$result=mysql_query("SELECT * FROM novinky ORDER BY ID DESC LIMIT $offset, $offset+$RecordsPerPage"); 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.88.–
turbo-snek0
Newbie
19. 6. 2008   #3
-
0
-

porad to samy to pise

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.60.–
Phoenix0
Super člen
19. 6. 2008   #4
-
0
-

ou sry,sem nepochopil ten limit,ten můj kód byla blbost :-) zkus tam ten limit zadat explicitně, jestli to bude pořád házet tu chybu

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.88.–
turbo-snek0
Newbie
19. 6. 2008   #5
-
0
-

tak to te vubec nechapu co pome chces.....mi sem napis kod....moc se vtom este neorientuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.60.–
pawlik0
Grafoman
19. 6. 2008   #6
-
0
-

Osobně nevím, jak SQL bere ohled na velikost písmen... ale zaujalo mě ID velkýma písmenama. Jak to máš v databázi?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
turbo-snek0
Newbie
20. 6. 2008   #7
-
0
-

no tyjo vydis to...ja to mel ne ID ale id_novinky

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.60.–
pawlik0
Grafoman
20. 6. 2008   #8
-
0
-

To turbo-snek : mno jo... mě to přišlo divný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Pomoc se stránkováním — založil Rodgers23

Problem s &lt; a &gt; — založil 7raul

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý