C++ test – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++ test – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ test – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Mortimer0
Newbie
19. 6. 2008   #1
-
0
-

Vytvořte program pomocí cyklu,který vám na obrazovku vypíše všechny znaky, jako byste psali např. @ (Alt+64). Program se Vám bude hodit, ptž vypíše jak české znaky, tak určité znaky, o kterých možná ani nevíte. Pořád nevíte jak nato? je to prosté, využijte schopnosti jak dostat češtinu do programu. Detailisti mohou ještě ve výpisu ukázat, jaký kód ke kterému znaku patří.

např.: 64 - @

Nikde jsem se nedočetl jak to mám udělat. Zkoušel jsem to pomocí cyklů, ale nevim jak pomocí nich udělat ty znaky, zkoušel jsem tam dát něco na tento způsob, ale to asi není ono:



#include <iostream>
using namespace std;
main(){
int cislo;


char n[7]= "alt+64";

for(int i=100;i>0;i--)
cout << n + i <<"\n";


cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.133.–
yaqwsx+9
Posthunter
19. 6. 2008   #2
-
0
-

Útržek -



char c = 0;
while(c != 100)
{
cout << "alt + " << int(c) << " = " << c << endl;
c++;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.99.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Mortimer0
Newbie
19. 6. 2008   #3
-
0
-

Mohl byste mi prosím vysvětli "int (c)"? Vypadá to jako u char počet písmen, ale nevidím v tom logiku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.133.–
yaqwsx+9
Posthunter
19. 6. 2008   #4
-
0
-

To Mortimer : Je to přetypování na int, jelikož char je taky číslo, jenže objekt cout obsahuje konverzi na písmena a ty chceš, aby to vypsalo alt +64, nikoliv alt + @...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.99.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Mortimer0
Newbie
19. 6. 2008   #5
-
0
-

Aha, to s tou konverzí slyším prvně. Už tomu rozumím, a to že char je taky číslo mi něják uniklo. Mockrát děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.133.–
codaa
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
19. 6. 2008   #6
-
0
-

To Mortimer : char nereprezentuje číslo, ale řetězec, jde o to, že ty musíš onen řetězec zkonvertovat na číslo, tedy z char->int a proto prave int(c)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.183.–
K
~ Anonymní uživatel
144 příspěvků
20. 6. 2008   #7
-
0
-

No, já bych to jenom upřesnil, char je v C++ fakt číslo, sic menší, ale i tak může být signed i unsigned a můžeš s tím provádět početní operace a ten znak z něho fakt dělá až ten count, proto to nejde moc jako řetězec (resp. znak) chápat. Já bych to možná (vzdáleně) přirovnal konverzi float na double.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.255.–
yaqwsx+9
Posthunter
20. 6. 2008   #8
-
0
-

To codaa : char je celé číslo, 8bitové, tzn může mít 256 hodnot. Můžeš s ním provádět libovolné matematické operace. Pouze funkce printf a objekt cout převádí char na znaky....
A navíc char není řetězec – char je jen jeden jediný znak. Až pole charů je řetězec a navíc musí být ukončen '\0'

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.92.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Mortimer0
Newbie
20. 6. 2008   #9
-
0
-

Mám k tomu ještě malinkou otázečku. Proč mi to u nějákých čísel pípa jako když zadám \a? Je to třeba u alt + 7.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.133.–
bukaj0
Věrný člen
20. 6. 2008   #10
-
0
-

Mortimer
Proč mi to u nějákých čísel pípa jako když zadám \a? Je to třeba u alt + 7.
Doufám, že ti napoví, když napíšu, že sekvence "\a" se převádí na char s hodnotou 7. Více viz ASCII tabulka.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.116.219.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Just test — založil Danstahr

Test — založil Zdeny

AND vs TEST — založil Ato

Test funkčnosti — založil Jerry

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý