Zdravím.
Mám takový malý problém. Chci si na svůj web dát hudbu na pozadí. Skript jsem našel, ale bohužel, kdykoliv přejedu z jedné stránky na druhou, hudba se zastaví a jede od znova. Já bych chtěl, aby hudba začala hrát a když bych najel na tu další stránku, aby to jako hrálo dál, že by prostě skript rozpoznal, že už hudba hraje, tak ji nebude opakovat. Je to možné udělat?
Fórum › HTML / XHTML
Skript - hudba v pozadí webu
Myslím že to asi nepůjde, při načtení nové stránky se bude vždy hrát od začítku. Popřípadě bys to mohl rozdělit nějak na rámce a v jednom jen ta hudba a ve druhém obsah, ale to je prasárna :D Nehledě na to že hudba na webu je taky prasárna :D
To Jasper : nezbývá než souhlasit
Teoreticky by to šlo pomocí javascriptu ukládat čas po jakou je návštěvník na stránce do cookies a poté tomu přehrávači předat při přestupu tuto hodnotu jako parametr startovní pozice...
Ale je pravda že zvuk na stránce není dobrý nápad...
vše opět moc složité-udělejte toto:
<bgsound src="nazev_zvuku" loop="pocet_opakovani">
!!!!POZOR!!!!
Tenhle tag se vkládá do HEAD(hlavičky)!!!!!!!!!!.Abyste docílily efektu "furtopakování" je nutné do kolonky loop vložit infinite.Takže:
<html>
<head>
<bgsound src="hudba.mp3" loop="2">
</head>
<body>
bla,bla,bla...
</body>
</html>
nebo:
<html>
<head>
<bgsound src="hudba.mp3" loop="infinite">
</head>
<body>
bla,bla,bla...
</body>
</html>
Ani resit nemuze. Tot am musis mit nekde nejakym zpusobem umistene neco, co se nebude pri prechodu na dalsi stranku znova nacitat. To znamena pouzit ramy nebo flash.
ja myslel flash spis tak ze se ve flashi udela zahlavi stranky a to se pak nemeni a nacita se jen zbytek dokumentu, to je pak prehravani plynule a nemusi se nic resit.
* Pomoci js onunloadbefore bys musel ulozit pozici v prehravaci a do cookies a pri nacteni stranky cookie nacist a nastavit pozici, spustit.
* Pak je mozne pouzit frame layout / iframe, ze by tam byl neviditelny ramec a prepinal by se jen viditelny, ale to ma urcite nevyhody. Asi nejvic vadi, ze se nemeni url a nekdy i historie prohlizece pro tlacitko zpet.
* Pak je tu moznost otevrit si nove okno a v nem spustit hudbu. Coz pojede, dokud uzivatel okno nezavre.
Vsechno mi to prijde strasna prace navic. A vubec, nevyzadanou hudbu na strance nemam rad, zvlast v praci, kdyz se mi to rozezni, tak kolegove koukaji, co delam, kdyz mam pracovat, ze jo. Fuj, pryz z takovych stranek.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Hudba na pozadí — založil ospaly.stanislav
Hypertext na pozadí webu — založil czsars
Hledám grafika pro pozadí webu — založil tečka
Moderátoři diskuze