Borci, práce profesionálního programátora – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Borci, práce profesionálního programátora – PHP – Fórum – Programujte.comBorci, práce profesionálního programátora – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Mixxy
~ Anonymní uživatel
179 příspěvků
20. 6. 2008   #1
-
0
-

Mel jsem zkousky, tak jsem nemohl delat na segrinym webiku. Proto si segra na neci doporuceni nasla pry profesionálního programátora. Dneska jsem se připojil na FTPcko a v indexu jsem tam našel tohle:



<?

if (empty($_GET["page"]))
{

$page = ""
;
}
else {
$page = $_GET["page"];

}


$title = "Page not found";

if ($page == "homepage")
{

$title = "My IVF Alternative";

}
else if ($page == "ivf-program")
{

$title = "IVF Program";

}
else if ($page == "about-this-program")
{

$title = "About this program";

}
else if ($page == "ivf-treatment-options")
{

$title = "IVF Treatment Options";

}
else if ($page == "medical-care")
{

$title = "Medical Care";

}
else if ($page == "ivf-treatment-costs")
{

$title = "IVF Treatment Costs";

}
else if ($page == "accommodations")
{

$title = "Accommodations";

}
else if ($page == "ivf-testimonials")
{

$title = "IVF Testimonials";

}
else if ($page == "visiting-czech")
{

$title = "Visiting Czech";

}
else if ($page == "ivf-faqs")
{

$title = "IVF FAQs";

}
else if ($page == "our-story")
{

$title = "Our Story";

}
else if ($page == "full-story")
{

$title = "Mag and Jeremy story";

}
else if ($page == "ivf-diary")
{

$title = "IVF Diary";

}
else if ($page == "diary-2006")
{

$title = "My Infertility Diary, 2006";

}
else if ($page == "diary-2007")
{

$title = "My Infertility Diary, 2007";

}
else if ($page == "media-center")
{

$title = "Media Center";

}
else if ($page == "contact")
{

$title = "My IVF Alternative Contact";

}




Jestli je toho profesionální... tak ma asi jebně!!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.122.–
Ruda
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
20. 6. 2008   #2
-
0
-

Dneska si profik rika kazdy :-) .. Obcas zabrousim na stranky ktery se ziveji vytvarenim webu za docela pekne penizky a kdyz se podivam na kod ci grafiku tak hruza... Tohle co uvadis neni moc profesionalni.. Kolik za to dala?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.228.–
imjas
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
20. 6. 2008   #3
-
0
-

No, moc profesionalne to nevypada, ale z toho kodu to neni zas tak uplne jasny. Ano, generuje napis ale chtelo by to videt i dalsi kod, treba nebyla lepsi moznost jak to resit nez toto coz sice pochybuji, ale chtel jsem rict, ze s toho kodu jeste nevypliva, jestli nekdo je, nebo neni profesionalni programator.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.26.–
Ruda
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
20. 6. 2008   #4
-
0
-

Mozna mas pravdu kazdy tak nejak kodujem po svem.. Ja osobne mam rad prehlednost a vse si davam do xml a pak pomoci sve tridy to vyposuji kam potrebuji.. Neco podobneho jsem take delal, ale urcite jsem to nemel tak velke.. Stacila mi jedna podminka a o neco malo kodu :-) ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.228.–
DavMar0
Newbie
20. 6. 2008   #5
-
0
-

V PHP sice nedělám, ale používat Short Tag <? namísto <?php je trochu zavadějící, ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.228.–
"RGF2bWFyIA=="
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
20. 6. 2008   #6
-
0
-

To DavMar : zavadejici ani moc ne. problem je v pripade implementace xml dokumentu.
To all: myslim, ze nejefektivneji se tato vec resi pomoci pole.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Architekt0
Super člen
20. 6. 2008   #7
-
0
-

Profesionál se od amatéra liší jen tím, že mu za to co dělá někdo dá peníze. S kvalitou to nemá nic společného, bohužel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.166.–
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
Double
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
20. 6. 2008   #8
-
0
-

To hrach :

Myslím, že pole bych tady nepoužil - je to trošku zbytečné, tak jak to předvedl. Sám sebe za profesionála v PHP považuji (už jen proto, že mi za práci platí "o) - ale to je zkrátka relativní pojem, který každý vnímá jinak.

V tomhle podání bych asi použil case ... ale jde o zvyk, z uvedeného kusu se nedá říct, že není profík - prostě jen může mít svůj styl + už jsem viděl tolik hádek na téma rychlosti - if vs. switch

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.232.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
21. 6. 2008   #9
-
0
-

To Double : no pravě, a přitom je pole rychlejší. respektive je rychlejší to, co má kratší kod. a to by v tomto případě pole mělo. no ne? a bylo by to i jednodušeji rozšiřitelné....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
pawlik0
Grafoman
21. 6. 2008   #10
-
0
-

To hrach : taky myslím.
To Double :

if (empty($_GET["page"]))$page = "";

else $page = $_GET["page"];

$arraypages = Array("page1" => "Stránka1",
"page2" => "Stránka2");
$title = $arraypages[$page];
Píšu zpaměti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.203.–
Sa Nata A Na. Howgh
ench0
Stálý člen
21. 6. 2008   #11
-
0
-

To pawlik :
když už jsme u toho tak tu podmínku podle mě napsal "lip" on.. :-) Až na to divné formátování (ale jestli to není jen přepisem)
Bez závorek mi to přijde tedy děsnější...

Ale to pole je opravdu efektivnější :-) Teda pokud chceš jen takto přidat k hodnotě nadpis... kdybys chtěl provádět další kód tak podle mě je switch jasná volba :smile2:

Mno a k tomu kdo je a kdo není profesionál :smile1: Mi za toto taky platí, ale profesionálem se necítím být :D Snad jednou ... :smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.205.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
DavMar0
Newbie
21. 6. 2008   #12
-
0
-

To ench : Taky za to dostávám zaplaceno, ale jako profík se taky necítím. Osobně až udělám kod, který nebude mít ani jeden bug a bude maximálně efektivní a bude se to opakovat dalších 10 let, pak řeknu teprve jo, jsem profík :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.248.–
"RGF2bWFyIA=="
ench0
Stálý člen
21. 6. 2008   #13
-
0
-

:D mno... nadruhou stranu... v takovém Microsoftu :D hmmmmm

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.205.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý