Packal slova v texte – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Packal slova v texte – Pascal – Fórum – Programujte.comPackal slova v texte – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
tomas
~ Anonymní uživatel
510 příspěvků
20. 6. 2008   #1
-
0
-

Prosim o pomoc!!!!!!!!!!!! Pascal
na disku je textovy subor, ktory obsahuje slova. Vytvorte proceduru ktora vypise na obrazovku cislo riadku a slova ktore v tom riadku maju viac ako tri pismena.

toto su tie slova:

kde prsalo a mrholilo
prasiatko sa narodilo
a vsetci ho chceli dat
na hrniec.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.30.–
Reklama
Reklama
Mircosoft+1
Věrný člen
20. 6. 2008   #2
-
0
-

O slovech už se tu psalo dostkrát, stačí pohledat: počítání slov v řetězci http://programujte.com/index.php?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=9177-pocet-slov-oddelenych-lubovolnym-poctom-medzier, výběr náhodných slov ze souboru (ale to asi nepomůže) http://programujte.com/index.php?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=9222-potrebuju-poradit-s-ukolem, dělení stringu na slova http://programujte.com/index.php?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=9328-helpplease-soubor-txt_nacteni_string a to byla teprve první stránka. Uznávám, že když se každé druhé vlákno jmenuje "prosím pomoc", tak se v tom hledá dost špatně :-/.

Tvůj případ by mohl vypadat nějak takhle:
1) Načtu celý řádek (Readln) do nějakého řetězce (string).
2) Na obrazovku napíšu číslo řádku (tj. kolikátý řádek už jsem načetl, tj. hodnotu nějaké proměnné, kterou po každém řádku zvýším o 1).
3) Procházím načtený řádek od začátku tak dlouho, dokud nenarazím na mezeru (se stringem se dá pracovat jako s polem znaků (array[1..length(ten řetězec)] of char) a pomocí indexu z něj číst jednotlivé znaky).
4) Podívám se, jak daleko od začátku řádku už jsem. Jestli dál než 3 písmena, tak je to slovo, které mám za úkol vypsat. Z řádku ho vytáhnu funkcí Copy, vypíšu ho na obrazovku.
5) Ať už bylo jakkoli dlouhé, z toho řádku ho procedurou Delete vymažu.
6) Pokud v řádku ještě něco zbylo, jedu znova od bodu 3.
7) Po zpracování celého řádku pokračuju načtením dalšího - bod 1. To celé až do konce souboru (funkce Eof).

Pusť se do programování a když narazíš na problém, hoď sem zdroják.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.158.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Hladanie odkazov v texte — založil dalaman

Slova na radek — založil Petr

Klíčová slova — založil Porcepoque

Vyskyt slova — založil kejta

Slova v textech — založil Kerman

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý