Změna obrázku v pictureboxu. – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Změna obrázku v pictureboxu. – Visual Basic – Fórum – Programujte.comZměna obrázku v pictureboxu. – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
20. 7. 2006   #1
-
0
-

Pomoc! Jsem uplný začátečník, takže bych se chtěl zeptat: Dá se nějak udělat, že po stisku tlačítka se změní obrázek? :((

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
20. 7. 2006   #2
-
0
-

nějak to upřesni

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Ondřej Sýkora0
Návštěvník
20. 7. 2006   #3
-
0
-

Myslím, že tento kód by mohl fungovat:
při naloadování se ti nahraje obrázek

Private Sub Form_Load()
Picture1.Picture = LoadPicture("C:/obrazek.jpg")
End Sub

a při stisku tlačítka se ti změní

Private Sub Command1_Click()
Picture1.Picture = LoadPicture("C:/obrazek2.jpg")
End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
forstec
20. 7. 2006   #4
-
0
-

A jak by se dalo udělat,aby se ten obrázek po 2. kliknutí zase změnil na jinej obrázek? Kolikrát by to šlo za sebou? :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
20. 7. 2006   #5
-
0
-

tak sem sednul k VB a něco sem pro tebe udělal

1)na Formulář dej Tlačítko, PictureBox a Label. Ty pojmenuj
Picture.... Picture1
Label.... lblPocetKliknuti
Tlačítko.... Command1

2)do lblPocetKliknuti.Caption = 0

3)do Command1_Click



If CStr(lblPocetKliknuti) <= 4 Then
lblPocetKliknuti = CStr(lblPocetKliknuti + 1)
Picture1.Picture = LoadPicture("C:/obrazky/obrazek_" & lblPocetKliknuti & ".jpg")
Else
lblPocetKliknuti = 0
End If


Funguje to tak, že každým kliknutím na tlačítko se přičte jednička (v Labelu)
Musíš mít obrázky s názvem obrazek_1.jpg, obrazek_2.jpg, obrazek_3.jpg...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
21. 7. 2006   #6
-
0
-

Píše mi to furt chybu :(( :(( :(( :(( .Mám tam něco špatně

Private Sub Command1_Click()
If CStr(lblpocetkliknuti) <= 4 Then
lblpocetkliknuti = CStr(lblpocetkliknuti + 1)
Picture1.Picture = LoadPicture("C:\Documents and Settings\Kopčem\Dokumenty\Obrázky\obrazek_" & lblpocetkliknuti & ".jpg")
Else
lblpocetkliknuti = 0
End If
End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
21. 7. 2006   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
21. 7. 2006   #8
-
0
-

naky cislo a pak to chce opravit ten radek s tim picture1.picture... :(( :(( :(( :(( :((

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý