Náhodní výber – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Náhodní výber – .NET – Fórum – Programujte.comNáhodní výber – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
zonda0
Stálý člen
22. 6. 2008   #1
-
0
-

dobrý deň
mám taký malí problém .
Mám cód :

        

.
.
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)

{
zahesluj(textBox1.Text);
}

static string[] mapa = { a, b, c, d, e, f, g, h, };

private void zahesluj(string p)

{
string rozsah = mapa[].ToString();
Random rnd = new Random();
int nahodnePismeno = rnd.Next(rozsah);
textBox2.Text = "" + nahodnePismeno;


}
..


viem že je to zle ale je to prvý krát čo pracujem s mapou . Chcel by som aby písmená alebo hocičo čo napíšete do
static string[] mapa = { a, b, c, d, e, f, g, h, };

sa náhdne vybral len jen znak z nich .
Prosím opravte chybu ktorú tam mám ?(možno ich je tam viacej ako jedna)
Za pomoc ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.25.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Reklama
Reklama
Quiark0
Věrný člen
22. 6. 2008   #2
-
0
-

Zkus



string pismenka = "abcdefgh";
Random rnd = new Random();
char vybrane = pismenka[rnd.Next(pismenka.Length)];


nebo něco takového.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.43.–
zonda0
Stálý člen
22. 6. 2008   #3
-
0
-

díik fest to som hľadal :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.25.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
zonda0
Stálý člen
22. 6. 2008   #4
-
0
-

A ešte jednu maličkoť neviete ako odoslať mail cez C ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.25.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
22. 6. 2008   #5
-
0
-

To zonda : Přes C netuším, ale pokud myslíš C#, tak stačí projít články na tomto serveru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
zonda0
Stálý člen
22. 6. 2008   #6
-
0
-

užto mám :) .

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.25.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
zonda0
Stálý člen
22. 6. 2008   #7
-
0
-

našiel som toto :

System.Net.Mail.MailMessage msg = new System.Net.Mail.MailMessage();

msg.From = new System.Net.Mail.MailAddress("zonda123@zoznam.sk", "John Doe");
msg.To.Add(new System.Net.Mail.MailAddress("jane@example.com", "Jane Doe"));
msg.Subject = "Předmět zprávy";
msg.Body = "Text zprávy";
System.Net.Mail.SmtpClient smtp = new System.Net.Mail.SmtpClient();
smtp.Send(msg);
msg.Dispose();
MessageBox.Show("Odoslany");


Ale nejde mi to :( vypisuje chybu v riadku :
smtp.Send(msg);


poradte čo stým ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.25.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
velurex0
Stálý člen
22. 6. 2008   #8
-
0
-

To zonda : Hádám, že je třeba mít v app.config (web.config) správně nastavené parametry smtp serveru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.119.–
zonda0
Stálý člen
22. 6. 2008   #9
-
0
-

aké paramentry na smtp server ???
To mislíš napr : smtp.zoznam.sk ??
A kde to mám ako dodať tie parametri ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.25.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
velurex0
Stálý člen
22. 6. 2008   #10
-
0
-

Ńejdřív zkus "natvrdo" dát před řádek

smtp.Send(msg); 
ještě
smtp.Host = "smtp.mujserver.cz";
abychom si ověřili, že chyba se skutečně v tom. Pokud to začne fungovat tak se ptej google na "app.config smtp" a on ti poradí jak to udělat čistě pmocí konfiguračního souboru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.119.–
zonda0
Stálý člen
22. 6. 2008   #11
-
0
-

ak to dám tak urobí to iste !
Aj ked tam dam hociaku debilinu tak to urobí to isté :

smtp.Host = "vol.vol.cz";

tak to urobi to isté

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.25.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
zonda0
Stálý člen
22. 6. 2008   #12
-
0
-

už to ide heruéka našiel som to nagoogliku :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.25.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 120 hostů

Podobná vlákna

Náhodní zobrazování obrázku — založil cosh-boy

Výber literatúry — založil Awr

Výběr kompu — založil selkir

Výběr hodnoty — založil Hranicarrr

Vyber skoly :) — založil dmw

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý