Collections – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Collections – Java – Fórum – Programujte.comCollections – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Dagi0
Newbie
23. 6. 2008   #1
-
0
-

Ahoj,

připravuji se na zkoušku z programovani v jazyce Java. Chtela bych zkusit bych nasledující příklad naprogramovat, ale narazila jsem na problém.
Moje zadání zní:
Napište Java - Program, který obsahuje nasledující data:
1. Array Jméno, délka n > 10
2. Array Příjmení, délka m > 7 a m != n
3. Array Firemni_jméno k > 5 a k != m a k !=n.

- Má se naprogramovat jedna Class Zákazník s vlastnostmi Id, Příjmení, Jméno, Firma
- tato Class má mít Konstruktor, který obsahuje Příjmení, Jméno a Firmu a který vytvoří jednoznačný Id
Do teď se mi podařilo pouze:

package Collections;

public class Zakaznik {
String jmeno = "";
String prijmeni = "";
String firma = "";
int id;
//id = zakaznik_cislo
public Zakaznik (String n, String m, String k){
jmeno = n;{
// for (int i>10; i<jmeno.length; i++) {
// jmeno[i] = wert;
// }}
prijmeni = m;
firma = k;

Za všechny rady jsem rada.
Dagi

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.189.110.–
Reklama
Reklama
darthdeus0
Stálý člen
23. 6. 2008   #2
-
0
-

to s unikátním ID můžeš vyřešit např. takhle

public class Zakaznik {

String jmeno = "";
String prijmeni = "";
String firma = "";
int id;
static int celkem = 1;

public Zakaznik(String jmeno, String prijmeni, String firma) {
this.jmeno = jmeno;
this.prijmeni = prijmeni;
this.firma = firma;
id = celkem++;

}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
Dagi
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
23. 6. 2008   #3
-
0
-

To darthdeus :

Děkuji za tip, hned to vyzkouším. Ještě si nevím rady, jak nastavit délku array, v mém případě

1. Array Jméno, délka n > 10
2. Array Příjmení, délka m > 7 a m != n
3. Array Firemni_jméno k > 5 a k != m a k !=n

Děkuji,
Dagi

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.134.186.–
darthdeus0
Stálý člen
24. 6. 2008   #4
-
0
-

To Dagi : tak tady máš ten konstruktor snad kompletní :) ikdyž
to asi není nejlepší řešení, ale funguje a je jednoduše pochopitelný.



public Zakaznik(String jmeno, String prijmeni, String firma) {

if (jmeno.length() < 10 || prijmeni.length() < 7 || jmeno.equals(prijmeni)
|| firma.length() < 5 || firma.equals(jmeno) || firma.equals(prijmeni)) {
throw new IllegalArgumentException();
}
this.jmeno = jmeno;
this.prijmeni = prijmeni;
this.firma = firma;
id = celkem++;

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý