Bodka v TextBoxe pri ratani [VB.net] – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Bodka v TextBoxe pri ratani [VB.net] – .NET – Fórum – Programujte.comBodka v TextBoxe pri ratani [VB.net] – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
dodo_mt0
Newbie
23. 6. 2008   #1
-
0
-

Ahoj chcem sa spytat ako riesite to ze ked chcete nieco zratat napr. pomocou TextBoxov a potrebujete zadat nejake cislo s desatinnym miestom (napr. 10,5) musim zadat desatinu ciarku a nemozem pouzit bodku (napr. 10.5)
Aplikacia mi vzdy skolabuje a napise ze sa nepodarilo hodnotu v TextBoxe previest na cislo pritom ked zadam do TextBoxu hodnotu s ciarkou a pozriem si premenu tak v premennej pracuje VB s bodkou.
Momentalne to mam osetrene pomocou funkcie ktorej zadam cislo s ciarkou a ona prevedie cislo s ciarkou na cislo s bodkou...
Neda sa to spravit jednoduchsie ?? pomocou nejakeho formatu? napr.

String.Format({0:p02},hodnota)



Dakujem

dodo

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.32.–
dodo
Reklama
Reklama
velurex0
Stálý člen
24. 6. 2008   #2
-
0
-

Ahoj, obávám se, že to jednodušeji nejde než v řetezci najít tečku a převést ji na čárku. .NET respektuje regionální nastavení a usoudil, že na Slovensku je oficiální formát desetiného čísla s čárkou. Jediná rada, kterou mohu dát pro případ, že toto nechceš ošetřovat při každém použití Textboxu, je vytvořit si potomka této třídy a naučit ho tečku i čárku jako oddělovač desetinných míst.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.119.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
24. 6. 2008   #3
-
0
-

Zkus to takhle...

System.Convert.ToDouble(textBoxCislo.Text, System.Globalization.CultureInfo.InvariantCulture)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.32.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý