PHP a čeština – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

PHP a čeština – PHP – Fórum – Programujte.comPHP a čeština – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Bre(a)ker
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
24. 6. 2008   #1
-
0
-

Mám takový lama dotaz.
Když potřebuju ve své webovce češtinu z MySQL, tak musím vždy použít po connectu mysql_query("set names utf8"), nebo to jde i jinak?
Používá se to třeba i zde, na programujte.com, nebo jak to Curo řeší?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.235.–
Reklama
Reklama
toka0
Stálý člen
24. 6. 2008   #2
-
0
-

Tam preci zalezi na tom, jake mas COLLATE v mysql, je-li jine od defaultniho nastaveni, tak musis pouzit zminovany prikaz.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.165.–
Tomáš Kavalek
Bre(a)ker
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
24. 6. 2008   #3
-
0
-

To toka : A defaultni je jake?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.235.–
toka0
Stálý člen
24. 6. 2008   #4
-
0
-

No to nevim, poznas treba kdyz vlezes do phpMyAdmina. Je tam hned po prihlaseni polozka Znaková sada v MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) (ty tam muzes mit samozrejme jinou znakovou sadu). Pokud zde uvedena znakova sada je stejna, jako porovnani v jednotlivych tabulkach, a zaroven stejna jako tvoje (X)HTML stranka, nemusis delat zadne upravy. Je-li porovnani jine nez tvoje stranka, je potreba pouzit to SET NAMES.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.165.–
Tomáš Kavalek
petrl0
Návštěvník
24. 6. 2008   #5
-
0
-

Bre(a)ker napsal:
To toka : A defaultni je jake?



To co nastavíš při vytváření databáze OMG. V phpMyAdminu když vytváříš databázi tak vedle máš takove seznam, porovnání víš a to je ono :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Na fóru mě naleznete pod novým nickem => plasmo
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
24. 6. 2008   #6
-
0
-

Nejjednodušší je vytvářet stránky v UTF-8, nechat defaultní jazykové nastavení v DB a pak se nemusí nikdo o nic starat. Jak prosté.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 87 hostů

Podobná vlákna

Php gd knihovna - čeština — založil paja

Čeština v C++ — založil vdolek

čestina? — založil Michal

Čeština v C++ — založil Pavel Szabo

Cestina — založil matouch

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý