Predavani parametru z venku – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Predavani parametru z venku – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comPredavani parametru z venku – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Ruda
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
24. 6. 2008   #1
-
0
-

Ahoj,
Rad bych se zeptal jak se predava parametr z venku do funkce javascriptu? Nevim zda to formuluji spravne svoji otazku, ale radeji ukazu priklad.

Mam v index.html
<script src="js/some_script.js" type="text/javascript">
text = "Ahoj"; // to bych potreboval dostat do funkce VypisText
</script>

A ve scriptu mam treba
var sText = text; // ted bych potreboval sem dostat to co bych nastavil v indexu
function VypisText()
{
alert(sText);
}

Nevim zda se to resi tim ze dam src="js/some_script.js?text=neco" ??

Dekuji za odpoved

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.228.–
curo0
Newbie
24. 6. 2008   #2
-
0
-

tak si napiš funkci

function VypisText(sText)

{
alert(sText);
}

A poté ji volej VypisText("Text");

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
Ruda
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
24. 6. 2008   #3
-
0
-

To curo : Nezlob se, ale nejak tvoji odpoved nechaopu? Jak to myslis si napsat funkci?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.228.–
24. 6. 2008   #4
-
0
-

Skript je nacitan postupne odzhora dolu, je jedno jetli je to v jednom bloku nebo v 1000 souborech. jedine co musis zajistit je, aby ta promenna byla nadefinovana v skriptu PRED tim nez ji pouzijes.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Ruda
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
24. 6. 2008   #5
-
0
-

Vim odkud se script nacita me jde o jiny problem jak z indexu predam nejakou hodnotu do tela script.js? Nechci to davat do tela te funkce v body, ale nadefinovat u
<script type="text/javascript" src="script.js"></script> <- Tady to nejak nadefinovat



<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title></title>
<script type="text/javascript" src="script.js"></script>
</head>
<body onload="Test()">
<div id="sMainDiv"></div>
</body>
</html>


script.js


// JavaScript Document
function Test()
{
var oDiv = document.getElementById("sMainDiv");
oDiv.innerHTML = text; // <- Tady to bych potreboval predat z head kde je volan script
}


Dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.228.–
curo0
Newbie
24. 6. 2008   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
Ruda
~ Anonymní uživatel
65 příspěvků
24. 6. 2008   #7
-
0
-

Aha tak to pak ano.. Ja jsem myslel jestli to nejde udelat napriklad
<script type="text/javascript" src="script.js">
var Text = "neco";
</script>

a nebo

<script type="text/javascript" src="script.js?text=neco"></script>

:-) Dik...


Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.228.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý